Agri.bg
2 Вход
затвори ×

Влезте в Agri.bg

за да използвате пълните функционалности на сайта.

или

Грешен потребител или парола

Забравена парола?

Нямате профил?

Регистрирайте се тук
Новини Най-Важното Agri.bg TV Агро Борса Форум Съвети Техника Имоти Работа Фирми Личности Снимки Библиотека Анкети
Agri Подкаст< Подкаст Facebook Facebook
LinkedIn
Youtube Youtube
Spotify
Instagram
TikTok
Бюлетин Бюлетин Summit Awards Животновъдство за пример
НАЧАЛО ФОРУМ Био и екология Био производство
ОТГОВОРИ

Био торове за Лавандула

• P
    petricha

27.10.2014

здравей те био земеделци.Имам 100дка първа година лавандула и съм подписал договор за био производител.Интересуваме с какви био торове да торя и как освен ръчно мога да се справям с плевелите.Имам от къде да се снабдявам с птича/от бройлери/ тор и овча тор,но ми казаха че не мога да торя с такава тор понеже фермите трябва и те също да са регистрирани като био производите ли.А както знаете културата си изисква храненето и не мога без да я торя.Благодаря ви.

6902

• Коментари по темата
    Новите отгоре Първите отгоре
  • G
    gang_starr_

27.10.2014

Здравей! За борба с плевелите ,можеш да подходиш с мулчиране(със слама например). Всяко растение(плевел) има непоносимост към друго такова(най-вече билки)-можеш да определиш най-често срещаните в твоите насаждения и да намериш какви билки да насадиш за да подтиснеш развитието им. За торенето можеш да ползваш биотор от ЧКЧ (имам големи количества,ако те интересува пиши на лично) При внасянето на биоторове също има метод който предпазва от голяма част от плевелите още преди тяхната поява. Успех!
  • V
    vladi8

28.06.2016

ЗА БОГА БРАТЯ НЕ КУПУВАЍТЕ ТАЗИ ОРГАНИЧНА ТОР ВИТА ОРГАНИК НЕ МОГА ДА СМОГНА ДА ПРИБИРАМ РЕКОЛТА , А НА ВСИЧКО ОТГОРЕ МИ ИЗЧЕЗНАХА И ПЛЕВЕЛИТЕ КАКТО И Е ПОДХОДЯЩА ЗА ВСИЧКИ ВИДОВЕ КУЛТУРИ !!!
  • U
    Uvas

29.06.2016

ЗА БОГА БРАТЯ НЕ КУПУВАЍТЕ ТАЗИ ОРГАНИЧНА ТОР ВИТА ОРГАНИК НЕ МОГА ДА СМОГНА ДА ПРИБИРАМ РЕКОЛТА , А НА ВСИЧКО ОТГОРЕ МИ ИЗЧЕЗНАХА И ПЛЕВЕЛИТЕ КАКТО И Е ПОДХОДЯЩА ЗА ВСИЧКИ ВИДОВЕ КУЛТУРИ !!! А спрете се! Колеги, тая тор е пълен боклук. Миналата година наторих с 200кг/дка картофи и на 15 см височина пуснаха бутони. Взех си селитра, мап и нпк + 4 листни пръскания та дръпнаха и извадих нещо. За късмет ми останаха 10тина кг от тоя боклук вита органик и дадох за анализ, та се оказа, че имам много хубава пръст за цветя, но не и тор! Работил съм и с подобна тор, Фертиплюс от бонеро 70кг/дка + 25 селитра и насажденията си бяха както трябва. Ако някой не вярва имам още от тая гняс ще изпратя изследвайте и се убедете, че вита органик е чист боклук!
  • L
    Lulu

29.06.2016

Азот може да вкараш с Ниферт протамикс. Тази година за пръв път използвах СО2 листен тор Литовит. Пръска се три пъти през 10 дни, по възможност след окопаване, че плевелите полудяват ( личен опит ) Повишавал растежа, добива и качеството, но след жътва ще мога да споделя за ефекта. За плевелите освен механична обработка друго не мога да препоръчам.
  • V
    vladi8

09.08.2016

ЗА БОГА БРАТЯ НЕ КУПУВАЍТЕ ТАЗИ ОРГАНИЧНА ТОР ВИТА ОРГАНИК НЕ МОГА ДА СМОГНА ДА ПРИБИРАМ РЕКОЛТА , А НА ВСИЧКО ОТГОРЕ МИ ИЗЧЕЗНАХА И ПЛЕВЕЛИТЕ КАКТО И Е ПОДХОДЯЩА ЗА ВСИЧКИ ВИДОВЕ КУЛТУРИ !!! А спрете се! Колеги, тая тор е пълен боклук. Миналата година наторих с 200кг/дка картофи и на 15 см височина пуснаха бутони. Взех си селитра, мап и нпк + 4 листни пръскания та дръпнаха и извадих нещо. За късмет ми останаха 10тина кг от тоя боклук вита органик и дадох за анализ, та се оказа, че имам много хубава пръст за цветя, но не и тор! Работил съм и с подобна тор, Фертиплюс от бонеро 70кг/дка + 25 селитра и насажденията си бяха както трябва. Ако някой не вярва имам още от тая гняс ще изпратя изследвайте и се убедете, че вита органик е чист боклук! Колега не те познавам,но мога да ти кажа че по панаѝрите само за ВИТА ОРГАНИК говорят и резултати те след третиране. За това сме почетни ленове в асоциацията на ЧУШКО производителите, асоциация на малино производителите ,за това ни признават и в СЕРЕС в ГЕРМАНИЯ . А теб колега които казваш че е боклук тора се разходи до село Крушаре между Сливен и Ямбол и виж какво са картофите,чушките,патладжана,зелето и какви са добивите и то само с 100 кг ,а може и да разбереш и как се получават 16 тона краставици......Или искаш да ти кажа ,че преди една седмица г-н Георги Георгиев от Добрич с лавандула ми казва ,че сме му икономисали 3 пъти копане и е възхитен от ефекта. Но това е България ........
  • м
    миро

22.01.2018

Здравеите,това с Георгиев от Добрич не е вярно. Най вероятно променя повърхностния слой на почвата поради което не всички плевели излизат ,но ей така и мен ме зарибяваха ама уви за добивите да ме извиняват далече са от истината
  • Абонирайте се за нас във Viber

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Още теми от Био производство

R
RamonaG

Изкупуване на био лешници

Здравейте, Интересувам се изкупувачи на био лешници.Имаме лешникова градина, която е серт...

493 0
P
Plamen

Масла ( студено пресоване )

Здравейте! Да знае някой фирми изкупуващи масла от студено пресоване на фъстъци , орехи?...

231 0
V
verapetkantchin

Кисела почва - съвети

Fermer123: ВАР!

772 2
G
GreenParadise88

Най-богата на фосфор растителна култура у нас?

Спец: Лапай хуйове има наймного фосфорв сперманджака!

818 2
M
megahertzeood

Безпочвено отглеждане на ягоди

Здравейте. Нов съм във форума и като цяло към земеделието, но се излекувах с веганска диет...

904 0

ФОРУМИ

• Пшеница
  • Ечемик
  • Царевица
  • Слънчоглед
  • Рапица
  • Ориз
  • Други зърнени култури
  • Всички
  • Крави
  • Овце
  • Кози
  • Прасета
  • Зайци
  • Птици
  • Охлюви, червеи, буби и др.
  • Всички
  • Домати
  • Краставици
  • Пипер
  • Картофи
  • Зелеви култури
  • Бобови култури
  • Лук, Праз, Чесън
  • Други зеленчуци
  • Всички
  • Праскови и кайсии
  • Дини и пъпеши
  • Ябълки и круши
  • Череши и вишни
  • Ягоди, Малини, Къпини
  • Лозя за десертно грозде
  • Лозя за винени сортове
  • Други овощни и лозарски
  • Всички
  • Грижи за пчелите
  • Пазар на пчелния мед
  • Субсидии за пчеларство
  • Всички
  • Био производство
  • Агроекология
  • Билки и лечебни растения
  • Всички
  • Трактори
  • Комбайни
  • Почвообработваща техника
  • Сеялки и посадъчни машини
  • Пръскачки и торачки
  • Косачки и балиращи машини
  • Транспортна техника
  • Специализирана техника
  • Всички
  • Торове - зърнопроизводство
  • Торове - зеленчуци и плодове
  • Течни торове
  • Препарати - зърно
  • Препарати - зеленчуци, плодове
  • Всички
  • Субсидии
  • Проекти и Еврофондове
  • Закони и наредби
  • Инвестиции и Бизнес планове
  • Всички
  • Актуални цени на агро-стоки
  • Животът на село
  • Фермер търси жена
  • Фермерски рецепти
  • Фермерски хобита
  • Пътешествия и туризъм
  • Дом и семейство
  • Домашни любимци
  • Политика
  • Теми, написани на маймуница
  • Предложения по сайта
  • Всички
ПОДАЙТЕ СИГНАЛ ДО РЕДАКЦИЯТА НА

Новини

16.05.2025 Вижте окончателната ставка по преразпределителното плащане 15.05.2025 Предложение: Занемарените овощни градини да бъдат изключвани от подпомагане 13.05.2025 Официално: Без санкции за подадени заявления за директните плащания след 15 май 13.05.2025 Пчелар: Образоваността на много пчелари е на ниво нула 14.05.2025 ДФЗ изплати над 31,7 млн. лева на производителите на протеинови култури
16.05.2025 Вижте окончателната ставка по преразпределителното плащане 13.05.2025 Пчелар: Образоваността на много пчелари е на ниво нула 12.05.2025 Илия Проданов: Или намаляваме рентите, или продължаваме да сме неконкурентни 15.05.2025 Предложение: Занемарените овощни градини да бъдат изключвани от подпомагане 12.05.2025 Овощар: От Карпатите до Бяло море няма плодове тази година
За нас Автори Реклама Контакти
Условия за ползване Политика за поверителност

Последвайте ни:

Facebook Youtube Бюлетин

© 2007- 2025 Agri.bg | Всички права запазени

Agri Gate Media

Водеща медийна компания в сферата на селското стопанство!

• Аgri.BG Националната мрежа за селско стопанство.
  • Tractor.BG Българският портал за селскостопанска техника.
  • AgroPazar.BG Специализиран портал за агрообяви
  • Bager.BG Специализиран интернет портал за строителна техника в България
  • Darik.BG Новини от България и света

Очаквайте скоро!

Достъпът до профилите в Agri.bg временно е ограничен.

Работим върху тяхното подобрение.

Абонирайте се за бюлетина на Agri.bg

Абонирайте се за ежедневния бюлетин на Agri.bg, за да научавате най-актуалните новини, анализи, интервюта и видео репортажи от аграрния сектор.

Чрез абонамента ще получавате и информация за важни предстоящи събития в бранша.

Най-важното Моите новини

• Фермер: Има предизвикателства в пазара на млечни продукти,  но който се труди – успява - Agri.bg

Фермер: Има предизвикателства в пазара на млечни продукти, но който се труди – успява

• Колко печели фермер, отглеждащ ябълки в Полша? - Agri.bg

Колко печели фермер, отглеждащ ябълки в Полша?