Нещо ново за преригистрация за 2010-2011г

 • M
  Това е нова наредба приета от МЗХ тихомълком без да се даде гласност.\r\nМоля четете и коментираите.\r\n\r\n\\\"До всички кметове и кметски наместници на населени места\r\n\r\nВъв връзка с прилагане на ЗСПЗЗ в част \\\"Ползване на земеделски земи\\\" моля напомнете на земеделските стопани, че:\r\n\r\nВсеки собственик подава в ОСЗ по местонахождение на имота декларация по образец, в която се посочва формата на стопанисване и начина на трайно ползване на земите, тъй като срока за сключване на споразуменията е от 01.07.2010г. до 01.08.201 Ог. Тя важи за една стопанска година.\r\nВ същия срок ползвателите на земеделски земи са длъжни да представят в ОСЗ по местонахождение на имота декларация, към която се прилагат копие от договора за наем, аренда или съвместна обработка на ползваните от тях земеделски земи, в случай, че не са представени в ОСЗ. Към сключените договори за наем следва да се представят документи, доказващи правото на собственост върху съответните имоти, предмет на договора. В случай, че това са влезли в сила решения на ОСЗ за правото на собственост на общ наследодател, то е необходимо и удостоверение за наследници.\r\nСобственици и ползватели, които не са подали декларации не могат да участват в сключването на споразумения по чл.37в, ал.1 ЗСПЗЗ\\\"
 • А знаете ли че ОСЗ тата имат нареждане до 20 ти този месец да обиколят всички трайни насаждения и нелигитимните площи?Работа поне за няколко месеца- да се опишат всички физически блокове в дадено землище а господин Найденов иска за 10 дни!Въз основа на техните констатации евентуално ще имаме плащане или не?Смятате ли че ще бъде направено както трябва?Мисля че не и земеделците пак ще духаме супата.......
 • S
  Тази наредба важи ли за ливадите и пасищата?
 • Какво следва от това, ако не подадеш декларациите ? Това подаване на Декларациите по чл. 69, 70 да не би да е задължително само за тези, които искат да участват в споразуменията по чл. 37. Как може да сключваш договори с наемодателите за новата стопанска година, като тази още не е изтекла ?
 • До кога е срока за подаване на Декларации по чл. 69/70 , че едни викат до края на този месец, други само до 15 юни? ако някой знае моля да помогне , благодаря предварително
 • M
  Това е нещо,което ще изисква повече време,но и ще сложи ред,защото и службите по места не рядко така си вършат работата,че после арендаторите може да се избият помежду си.
 • По тази наредба до 30.06.2010г към всеки договор за наем,ще трябва да се прилага копие от нотариален акт(удостоверение за въвод)и актуално удостоверение за наследници.
 • edin ot naslednisite moje da predstavliava vsichki.parite se paziat po smetkata tri godini i ako nikoi ne gi potarsi ostavat za obsthinata
 • Абсолютна глупост е това.Откъде на къде ще се внасят в сметка на Общината, да не би тя да е собственик.Като плащаме на тях, поне да имат право да подписват договори от името на собствениците(знам, че това е невъзможно но..)И какъв стимул ще имат наемодаделите да сключват договори с нас, като могат да си получат парите от общината. Тя как ще раздели сумата мужду собствениците(когато например от 5-6, идват само двама.)Непотърсените средства, къде ще отиват?Изобщо има доста въпроси, които са неизяснени.И докато няма ясни правила един лев няма да внеса.
 • Някои от наследниците от години не са си идвали по населените места, скарани са по между си, получават си наема по пощата или по банков път /иначе си изпращат сметката/, но неправят нищо за да си озаконят декарите, аз как да ги накарам да си извадят удостоверение за наследници, просто не ми го побира главата! Вярно е, че има много недобросъвестни, но не е това начина, ние които изкарваме хляба, да оправяме на държавата работата, един път завинаги да се вземе някакво решение да се сложи срок, в който да си оправят наследствените имоти, иначе да останат в полза на държавата или общината и ще видите, тогава как набързо ще намерят пари да си оправят нивите, защото аз раздавам рента от 18 год., и така наречените наемодатели не отделиха нито една година от наема на земята да си разделят нивите. Стига съм писал, че сагата е голяма, и започвам да се ядосвам яко!
 • kolegi,ne znam kak e pri vas pologenieto ,no kak da skluchvam novi dogovori do 01.07 kato plashtam naemi sled 01.10. ne moga da skliuchvam arendni dogovori tui kato pri men zemiata e mnogo nadrebnena i mnogo chesto naslednichite na edin dekar sa 7 .8 dushi. taka naprimer na 1000 dekara blok imam 800 sobstvenika. osven tova za tri godini sam otkrril edva 300 dusi ,a v obschinata vse ostche niamame otkrita smetka inikoi ne znae kak da ia napravi
 • Това писмо ще го получа всички кметове на населени места от ОСЗ
 • Това не е ли от изменението на ЗСПЗЗ, което го направиха в края на 2009 година? Може ли да ми кажете къде е публикувано това Писмо? И да попитам знаещите: Ако не се подадат Декларации по чл. 69/70 към 31 юли, ще се считат ли като подадени-без промяна- тия които сме подали по Наредба 3 към 25.03.2010 г.?
 • Няма нищо ново! Просто срока за подаване на декл. по чл.69 и 70 от ППЗСПЗЗ го промениха миналата година (до 31 юли е вече)и декларацията важи за следващата стопанска година.Може с пререгистрацията като ЗП(по Нар.№3)да си я подадеш и тя ще важи от 1-ви октомври(началото на новата стопанска година) до 30 септ.другата година.
 • D
  Прав си колега
 • Абсолютно подкрепям това нареждане. Сега има недобросъвестни едри земеделци, които обработват чужда земя без никакво право и съгласие от собствениците и без да им плащат нищо.

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Разпределяне на рента за минали години

wladd: Белите петна са плащат за целия имот, "Новите" собственици нямат основание за получаване н...

210 1

Обработване на земя без договор

ZzZ: Ти си тарикат така че давай - жъни я! А като се окаже, че кооперацията има сключен едногод...

289 9

Право на дейност, върху земеделска земя?

solun1: Тряба да й смениш статута и тогава вече ще можеш да стройш.

136 1

Влизане в чужд имот, отъпкана пшеница

Веселин: Към полицията задължително. Подадохте ли и за предишните случаи? Трябва да ги регистрирате...

283 2

СПЕШНО!!! Подвеждаща информация/измама

За първа година съм земеделец.Наясно съм със селективните и с тоталните хербициди,но нямам...

697 0