Ферма за птици - споделете мнения и препоръки

 • D
  Здравейте, наскоро наследих напълно оборудвана птицеферма, в която допреди няколко години се отглеждаха над 10 000 бройлера. Интересувам се дали в момента е рентабилно да се захващам и какви приходи и разходи да очаквам при бройлерите и също така и евентуално за патици, за които чух, че се правели по няколко лева на птица, след угояването. Фермата е оборудвана и има водно подово отопление, което е доста икономично и сметките за ток не са много големи, а труда ще е от мен и баща ми. Насочил съм се към патици или бройлери и става въпрос за София и бих бил благодарен, ако ми споделите евентуалните разходи за зареждане, фураж, ваксини и изкупната цена на килограм, както и някои фирми които предоставят всичко необходимо и накрая изкупуват стоката (каква печалба на килограм да очаквам от тях?). Предварително ви благодаря за помощта.
 • Р
  Здравейте, бихте ли ме насочили, къде в Пловдивска или Старозагорска област има фирма от която мога да закупя малки бройлери за угояване? Благодаря !
 • A
  и аз мисля че патици и гъски....или броилерни пуйки е по добре от бройлери....макар че имам приятел който гледа бройлери на месец по около 200-300 броя продава на цена 6лв. трупно и не се оплаква...! и наистина пилетата са му ...меко казано различни от тези по магазините ,мноого по вкусни !!!!
 • A
  А оборудването във фермата само не казвай, че става и за бройлери и за патки
 • D
  Благодаря ти за бързият отговор! Като имам време ще проверя как стоят нещата в Българска Агенция по Безопасност на Храните, а иначе ще се радвам, ако споделите още информация по темата (най-вече за отглеждането и изкупуването на патешко месо).
 • A
  Е, то доста ферми функционират и сега, но не може да се каже, че са законни.Нооо ти си знаеш. Мога да кажа само за бройлери цена еднодневно пиле 0.70-0.75 лв. фураж около 0.90- 1 лв/ кг. за 1кг месо са необходими от 1.6- 2 кг фураж изкупна цена в момента- на живо- 2.30 лв/кг охладено- 3.30- 3.50 лв/ кг( не се подлъгвай по по-високата цена.Тук се плаща услугата по клането, която варира от 0.45- 0.60 лв/кг) ветеринарни свидетелства(пътни листи) 80-100 лв. лекарства- ако всичко е наред около 0.05 лв/ бр(тук влиза и ваксина Гумборо) Ами това е в общи линии.Цените са с ДДС Забравих ток, вода, такси регистрация животновъден обект и...24 часа дежурство
 • D
  След като до преди 2-3 години фермата функционираше и отговаряше на изискванията, предполагам, че сега също ще е така, надали чак толкова са се променили нещата. Просто се интересувам какво грубо мога да очаквам, за да знам дали ще си струва нервите и времето.
 • A
  Преди да стигнеш до въпросът "Колко" трябва да направиш няколко неща. Вземаш всички документи за собственост и скици и отиваш в БАБХ. Там като ти ги разгледат ще ти кажат дали отговарят на изискванията и тогава ще планираш. Аз поне така бих направила преди да съм вложила пари.

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Годжи бери

Здравейте на всички! Наскоро ми попадна имот, който е засаден с 50 дка годжи бери и 72 дк...

190 0

Въпроси, въпроси, въпроси......

отговор: Наистина не искам да ти чупя хатъра, но ако тръгнеш да се занимаваш с това което си си нау...

219 2

Изграждане дестилерия за лавандула

distilleryKK: Проектиране, доставка и монтаж на дестилерии за етерични масла. Моля потърсете ни на 08989...

25444 3

мярка 6.3

gonzo79: на 29 07 -1250

1583838 4208

Хладилна база за плодове и зеленчуци - заслъжава ли си инвестицията?

izhel: Когато са налице парите, лесно се изгражда. Въпросът е в осигуряването на пазара и качеств...

3832 3