ПРАСЕТО МИ КАШЛИ

 • B
  Имам прасе - около 25 кг. От 10 дни кашли. Давах антибиотик през устата - доксациклин- 5 дни. Сега съм го спряла, но прасето продължава да кашли. Иначе има апетит, подвижно е. Давам му охлюви - може ли да е от тях? Иначе много ги обича и дневно изяжда по 1-2 кг.
 • E
  ... май колкото прасета , толкова и разбирачи .... аз искам някой да ми каже, завършил ветеринарен доктор, до 3-4 години след завършването, какво разбира от животни, камо ли от прасета?
 • E
  ... май колкото прасета , толкова и разбирачи .... аз искам някой да ми каже, завършил ветеринарен доктор, до 3-4 години след завършването, какво разбира от животни, камо ли от прасета?
 • бати прасето още ли кашлИ [:slap:] [:slap:] [:slap:] [:slap:] [:slap:]
 • kashlq ot belodrobni parazati injektirai go s sevamek ivotan nai dobroto e dektomaks
 • kashlq ot belodrobni parazati injektirai go s sevamek ivotan nai dobroto e dektomaks
 • Колега, какво стана с твойто прасе? Кашля ли още ? Оправи ли се? Или го разфасова в буркани?
 • I
  Като гледам тук във форума надали ще го излекуваме. Най-много да прочетеш някоя и друга рецепта със свинско, затова си викни ветеринар да го види,щото ако чакаш още и за фурната няма да става
 • Нещо не ме разбирате- в кръвния поток мигрират невидими с просто око ларви и няма как да са в трупната мускулатура.Най-тежката инвазия е тази,когато възрастните паразити са толкова много,че се придвижват от дванадесетопръстника през жлъчния канал до самата жлъчка.Колкото до технологичния отпад-това с изоставането от технологичната група си го има,особено при недостатъчен хранителен фронт.Но когато се намесят фактори като ринита или дизинтерия става неприятно.Щото съм бил свидетел на точно обратното-технологичен отпад ,закупен от голяма свинеферма в района на Варна се продава на стопани в другия край на страната.След десетина дни проблемите започнаха навсякъде,при различни стопани-кихане,кашлица,а след това зеленикава диария,после кръв в изпражненията,екшън от всякъде.Единици от тия животни се развиха нормално и бяха готови за клане в нормалните срокове,стопаните си заразиха кочините с причинителя на дизинтерията,доста от животните имаха видими дефирмации в горната челюст и носа от ринита.
 • M
  az imam edna recepta za tova,zna4i slaga6 go v furnata zaliva6go s bqlo vince,pak moje i s 4erveno i no i edna kasa bira trqbva da ima tova e 4ast ot receptat a.Sled 2 4asa na vika6 i dokato se oseti6 ve4e 6e sme go izlekuvali
 • D
  Това за глистите е вярно че проникват през цялия труп.Имаше такива случай когато клахме прасета на мойте познати.Не само през червата и дробовете,а и в самото месо имаше.Не ми се пише за това,голяма отврат е.
 • До някъде това за технологичния брак е така но и не съвсем зависи от причината за него. За ринита съм съгласен че лошо. Но има много случай когато технологичния брак се прави на база изостаналост в растежа. Тука е и тънкия момент.При животни в една група /в един бокс подрастване/ има изградена ерархия и последния,най малкия и по малко агресивния изостава по простата причина че за него не остава или трудно стига до храна ит.н. Такива животни поставени в други условия като кочина в двора самостоятелно си израстват съвсем нормално.И като се има в предвид разликата в цената на технологичния брак сделката си е съвсем изгодна. Познавам хора които се издържаха само с това, като се има в предвид че на цената на едно "нормално" прасенце купуват две че и по някога 3 изостанали. Има и отпад разбира се но това е неизбежно.
 • Паразитния цикъл на свинските глисти е много интересен-за да попаднат в червата ларвите мигрират през капилярите в белия дроб,пробивайки алвеолите и предизвикват така наречената верминозна пневмония.От там с храчките попадат в стомаха,после в червата и там се развиват до добре познатите ви гадове,дълги до 30 см.Именно в този момент на пробиване на алвеолите може да се появи въпросната пневмония,която се усложнява и от проникването на микроби в мястото на тези микротравми,предизвикани от ларвите. Другия вариант е т.нар ,,атрофичен ринит",но за него е малко рано,макар,че е написано,че прасето е 25 кг,но не се казва на каква възраст е и откъде е закупено.Редовен номер на някои свинеферми е да се отървават от т.нар. технологичен отпад-животни,които са изостанали от жизненото си развитие поради горепосочения ринит.В първия случай(верминозната пневмония) едно обезпаразитяване ще свърши работа,но във втория в голяма част от случаите животното закърнява и е неефективно да се отглежда.
 • D
 • V
  ракииката я изстуди,вземи и една сода,прасенцето го сложи по голяма тавичка за два часа във фурната -да ви е сладко П.П. ако не можете да се справите сами-викайте.винаги сме готови да се притечем на помощ
 • Абе сигурно е хванал свински гриб я му дай една бутилка ракия [:dance:] [:dance:]

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

АЧС в Бъргария. Докога ?

Velko: В това положение никой за свине не мисли. Ти за тях се грижиш

166 3

Отглеждане на прасе

Здравейте, Интересувам се, дали успешно сработват бункерните хранилки за сухо хранене на...

321 0

болест при свине

doc: ако има още живи-бягай при ветеринарния лекар да им слага серум венозно

847 1

Виетнамска свиня - помогнете с информация колеги

Ivanov_i_brat_my: Ти какво искаш да правиш с тях, за да знам какво да ти отговоря?

4244 2

Помощ за хуманно отношение към прасета и птици

Колеги , тази година ще има ли плащания , за хуманно отношение към прасета и птици. За др...

1018 0