Въпрос за свине и пасане на трева пръскана с раундъп?!

 • C
  Здравейте, днес част от прасетата случайно (забравена врата) бяха излезли навън и са пасли от тревата, пръскана с Раундъп преди по-малко от 24 часа. Може ли това да им навреди, ако да, как можем да помогнем на животинките? \r\n\r\nБлагодаря предварително!
 • V
  Седем години за един глупав коментар дали не е много?
 • п
  Няма глупави животни, има глупави хора.
 • V
  Браво, айде на зима ще се видим у вас да видим дали има хербициден ефект и какво е последеиствието! [:talk]
 • Благодаря на всички! Явно животинките са се оказали умни животни, може да са опитали само, но не са яли нищо, подлъгах се по тревата около пръсканото. За сега са добре, дано да изтикат и до Зима!
 • V
  първо прочетете колко е леталната доза ако не се лъжа беше 4 грама на кг т.е.ако две прасета по 30 кг са опаслипо 30 м2 и е пръскано с 1 литър на декар едното ще умре, но ако не са се задържали много най-много да хванат диария. Внимавай повече!
 • Отровите поети през устата може да дадат нервни признаци,признаци от дихателната система-запенване и оток,от храносмилателната система-повръщане и различни видове диария.Универсална противоотрова е АТРОПИНА (ветеринарния е папаверин-атропин,хуманния е атропинов сулфат).Сода бикарбонат се дава при отравяне с киселини.Изсипи им един-два чувала с дървени въглища за барбекю и направи гъст айрян с кисели мляко да пият.В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ НЕ ДАВАЙ ПРЯСНО МЛЯКО ИЛИ ОЛИО,ЗАЩОТО УСКОРЯВАТ ВСМУКВАНЕТО НА ОТРОВАТА.
 • почвай да търсиш пазар за месото и приготвяй ножовете дано да изляза лош пророк къмет колега
 • Чети една тема за ГМО, бях превел за подобно история в Парагвай, но не си спомням точно. Със сигурност 2-3 деца бяха умрели, защото ги бяха напръскали от самолет. В Раундъп-а се съдържа т.н. оранжев газ, боен газ използван във Виетнам. Ако свинете са ти виетнамски, една порода която навлиза в Европа, може и да преживеят. Може и дъждът да е отмил химикала, тези дни валя мнаго. Пий една ракия, каквото стане - стане, вече не зависи от тебе.
 • C
  В селото нямаме ветеринарен, но имаме един семеен приятел такъв, но ни каза какво се прави за токсини, конкретно за Раундъп - нищо. За токсините каквото каза - сода бикарбонат, въглен, направихме го. Четох в интернет за карантинния срок на Раундъп-а, някъде пишеше 30 дни, другаде "Не се изисква", което идея си нямам какво ще рече.
 • B
  Не е ли по-добре да питаш Д-рДулитъл?/местния ветеринар/ [:slap:]

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

АЧС в Бъргария. Докога ?

Velko: В това положение никой за свине не мисли. Ти за тях се грижиш

166 3

Отглеждане на прасе

Здравейте, Интересувам се, дали успешно сработват бункерните хранилки за сухо хранене на...

321 0

болест при свине

doc: ако има още живи-бягай при ветеринарния лекар да им слага серум венозно

847 1

Виетнамска свиня - помогнете с информация колеги

Ivanov_i_brat_my: Ти какво искаш да правиш с тях, за да знам какво да ти отговоря?

4245 2

Помощ за хуманно отношение към прасета и птици

Колеги , тази година ще има ли плащания , за хуманно отношение към прасета и птици. За др...

1018 0