Национален Охлювъден Клъстър...Що е то...!?

 • L
  Здравейте,колеги.И ние с жена ми,като много други млади хора,опитващи се да изплуват в мътните води на БГ-икономиката,се запалихме по идеята за угояване на охлюви за експорт.Имаме парче земя,фирма направихме,малко кеш сме събрали а и от работа не се плашим.Та така от тук от там и ние стигнахме до клъстъра(НОК).Вчера бяхме в офиса им.Хубав офис в нова сграда в него учтиви млади хора,дотук добре.Говорихме на дълго и широко кое,как,колко,условия,договори,разходи,приходи и т.нт...бла-бла-бла.Обаче на мен тая тяхната работа ми намирисва.Набиха ми се в очите разни нещица,като \\\"леко\\\" извиващи ръцете клаузи в договора и други детайли да не изброявам.Та въпосът ми е следния:Има ли някой,който наистина е работил с този клъстър или някой,който лично познава човек или фирма работили с тях?Интересува ме информация от първа ръка,а не \\\"прочетох,чух,едикойси каза...\\\".Ще бъда безкрайно благодарен на всеки,който ми даде адекватна информация за Национален Охлювъден Клъстър.Ако са ОК,добре,ако ли не...,все трябва да има опции да се оправи човек и без НОК,нали!?Благодаря предварително. [email protected] Skype:hary.voz
 • и мен ме интересужа
 • оставете телефон
 • A
  ivnik идва време за продажба, да не забравиш да споделиш приключенията си след някой и др ден Ще чакам с интерес да видя останало ли е нещо от ентусиазма ти...
 • Всички ужилени от НОК могат да се свържат с мен на [email protected] или на GSM 0898-430-679 вечер. Нека се обединим и да се опитаме да си върнем парите от тези мошенници.
 • Текезесарче, Всички мошенници съществуват на гърба на глупаци като тебе. Те търсят точно такива, които мислят, че ще прекарат "тарикатчетата", защото естествено, че ти си далеч по-умен от армията адвокати, счетоводители, психолози и всякакви специалисти, които седят зад тези пирамиди. Никой не ги прави за да излъже умните или глупавите, те няма да се хванат, в пропастта с двата крака скачат тези, дето се мислят за много хитри и печени. Ще ти вземат всичко и ще се окаже, че им дължиш пари, че и бой ще ядеш и женати ще работи на магистралата за да ги изкара. Българинът подписва договори без да ги чете сигурен, че е прекалено хитър за да плати. И плаща като поп, па ушите му пукат.
 • i as iskam da se svarja s tqh 4e mi e gotino da se zanimavam s takiva tarikat4eta
 • Kak moga da se svarga s teb.
 • Никой не се оплаква от страх !!! Ето аз ще ви кажа, излъгаха и, взеха куп пари, хвърлихме много труд и сега охлюви няма !!! И никой не смее да се оплаче, понеже от НОК лъжат , че до 2 дни, до 5 дни и т.н ще има партида, но ще заредят само фермите които слушкат!!!
 • Ето и фактите: Сключихме договор с НОК за доставка на малки охлюви и изкупуване на продукцията. В договора е записано, че малките трябва да се пуснат въвфермите до края на март, но въпреки това срока за доставка е края на юни. Днес, 23 юли, все още не са ни доставили охлюви.... Не желаят да ни върнат парите както е по договор. Всели ден ходим и всеки ден слушаме лъжи и приказки от 1001 нощ... Как щели да порастнат за есин месец вместо 3 и т.н. Направи си изводите сам. Ние дотук сме 12 000 вътре и не жиждам начин да си върнем парите. А пропо, ако някой има печен адвокат, моля да ми даде адрес, явно много ще ми трябва!!!
 • S
  Бягайте от тоя капан за балами
 • I
  абе вие луди ли сте бе хора???... 15 000 лв. напред ??? И за кое? и срещу какви гаранции???
 • Преди година във форума на Село.БГ се развифхри много голяма тема. Тогава се бяха тъкмо пръкнали НОК и имаше пак големи статии колко е печалившо и как помагат на хората. Тогава някой беше го дал този договор на добър юрист да го погледне и становището на юриста беше: Няма такъв договор просто, в който има само задължения, не и права и че трябва да си луд да го подпишеш. Бяха едни заплахи от НОК, как форума очернял и т.н. Сигурно темата още е там ако някой иска да чете, но там доста ужилени писаха как са ги завлекли.Това е една пирамида, която работи само за своята изгода, но не и за фермите. Сега тая година пак почнаха с медийния шум да вържат нови шарани. Само помислете - да пуснеш SMS за да прочетеш договора, ако това не е шмекерлък, здраве му кажи. В темата имаше контакти да утвърдили се охлювъди, от които може да намерите повече информация. Ще вляза днес да потърся темите и да ги пусна, да видите за какво става въпрос.
 • Коригирам се, не за договор, за друго искаха 2.40лв, за разчета за 1 декар май, така се казваше документа. НОК
 • ivnik7 пропуснал си представката 'На' в името си. Хич недей да ми говориш как било много печелившо и разбираш ли било толкова добре да си в клъстера, че чак си оправи другия си бизнес. Само като им прочетох договора (за който искат СМС 2.40 лв ... нема лошо де, бизнеса да върви) и в който едва ли не ми прихващат 20% от оборота по неясни причини, пък нямаш право да претендираш и ако искаш подписвай, ако не - вратата. Много договори съм подписал, ама такъв просто няма шанс. Баща ми беше залитнал да прави охлювен масив... едва го разубедих с калкулатора, висок тон бой по масата. И няма няма пак за това ми говори, егаси зарибяващите оферти... по 6000 лв от декар. Ми нали ако е така всеки ще гледа охлюви, нема да се бият за субсидии за тютюн. Прочетете малко повече, барем Интернет има вече всеки. Затворено общество били НОК. Дано ги затворят, ама във врачанския.
 • M
  Не зная за вас,но аз на "анонимен" не вярвам,каквото и да напише.

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Ентомофагия

Здравейте! Замисляли ли сте се някога относно това какво ще ядем след 10-15 години? Или с...

175 0

Изкупуване на охлюви за реализация в чужбина

Здравейте! Нов съм във форума и като цяло отскоро обмислям идеята да се занимавам с не6т...

1291 0

Как да създам ферма за охлюви

proba: Здравейте интересува ме как мога да започна да се занимавам с охлюви.разбрах че едно от на...

1443 2

Начинаещ охлювъд

Ivanov_i_brat_my: Разумния човек не се интересува дали в страната има пазар, а дали той може да си продаде п...

7110 1

Ферма за охлюви - споделете актуална информация

Здравейте, интересува ме отглеждането на охлюви. Изчетох всички стари теми, но са доста ст...

1663 0