Фермери сме, не мъчители от Аушвиц

 • M
  Колеги ето моя коментар на новата идея на министъра за санкции към нехоманното отношение към животните.\r\n Пак нещо е недомислено или измислено с цел да се пълни бюджета. Невярвам някой колега да повреди по особенно жесток начин животно което е отгледал от малко или е купил с мерак, още повече че разчита на него да изхранва семейството си. Явно министъра незнае че ние фермерите прекарваме безсънни нощи и дни в очакване на нов приплод, е няма как след като съм вложиж толкова време, енергия и средства да го повредя. Незнам дали не се опитват сега да ни изкарат някакави мъчители на животните ни. Защо не се предприемат такива мерки към крадците и лицата които ноистина увреждат животните ни по пряк или косвен начин.
 • A
  Промените в Наказателния кодекс , на които е посветена темата, днес бяха приети от Министерския съвет - http://www.government.bg/cgi-bin/e-cms/vis/vis.pl?s=001&p=0228&n=822&g= - и утре ще бъдат внесени в Народното събрание. Очаквам с нетърпение публикуването на стенограмата от заседанието, та да видим какви щуротии са дрънкали първите ни държавни мъже.
 • 200xil.evro.Balgaria moje da varne,zaradi nahite nekadarnitsi.Koito iskat da vzemat za taxsi.SAMO PROTESTI. [:duel:]
 • M
  И според мен се преескалира по тази тема.Аз немога да разбера какви искат да ни изкарат, получаваме милиони от държавата и ЕС/които на практика никога не стигат до нас/, произвеждаме какви ли не "отрови" а се внасят всевъзможни канцерогенни храни с които се тъпче народа, сега ще ни искарат и някакви супер живодерници. Министъра не знае ли че работата му е да работи за селското стопанство а не срещу него. Освен това и сегашния закон е добър-друг е въпроса че не се спазва.И не на последно място това ли е най-важния проблем в момента на цялото ни земеделие, сещам се за поне 10 които наистина са особенно важни.
 • A
  Преди малко пуснах едно коментарче в раздела "Последни новини", тук ще се опитам по-подробно да обясня за какво става дума, понеже съм в този спор още от самото му зараждане. Най-напред - хората, които извоюваха тези предложения за промени в НК не са природозащитници! - напротив - бездомните кучета (около които се въртят винаги техните усилия и около които се формираха техните организации) нямат място в природата. Природозащита ще рече да се опазват естествените екосистеми и да се осигурява максимално възможното биоразнообразие в антропогенните екосистеми; а тези законови промени са продукт на една групичка тарикати, които вече дълги години смучат обществен ресурс, злоупотребявайки със съвсем естествената за всеки нормален човек жалостивост (както и на известен контингент незадоволени лелички - простете ме за грубия израз, но това са наистина ненормални жени, с очевидна празнина в личния си живот). Защо тези хора успяват? - накратко - влиза в сила максимата "Докато умните се наумуват, лудите се налудуват" - тези т.нар. "природозащитници" са все маргинали в своята професионална област (може ли с изключение на някои певци, артисти и др.под. - но при тях мисля че е просто от незнание - ако им се обясни за какво става въпрос - може би не биха подкрепяли тази кауза). Затворът за жестокост към животните е идиотизъм! В ЗЗЖ са предвидени редица мерки, които са напълно достатъчни - има прояви на жестокост към животните не защото наказанията са леки (каквато е тезата на моите опоненти), а просто защото никой не ги наказва! - колегите от мастодонта НВМС, които по идея би трябвало да контролират спазването на ЗЗЖ, по цял ден си бъркат в носа и се занимават с щуротии в добре отоплените си кабинети - иначе за тях не би било проблем (в сътрудничестов с общинските власти и с органите на МВР) да сведат проявите на жестокост към животните до възможния минимум. И, тарикатите, за които споменах по-горе, използват това нищонеправене на държавната ветеринарна служба по въпроса, за да раздухват обществена истерия около отделни случаи (като този с Мима, която, разбира се, незабавно ли следвало да бъде евтаназирана - колкото и да е тъжно това - но при тази ситуация това е най-разумния изход), та да не секва финансовият поток към техните джобове по всевъзможни глупави проекти. Не мога да не ви обърна внимание и че ако третирате животните си срещу глисти - незабавно се отправяте към затвора - защото глистите също са животни - а след третиране с противоглистни препарати те умират в страшни мъки! Накратко - тези препарати ги парализират временно, през което време перисталтиката ги изхвърля навън и при условията на "чист въздух" смъртта им е наистина много мъчителна! А как да бъде с употребата на препарати срещу хлебаки?!? Виждали ли сте гърчовете им, след като ги напръскате с "Райд"? Вече, обаче, рискувате затвор, ако си позволите за употребите този препарат! Днешното ни управление е мизирабълщина в най-чист вид - тъпотия след тъпотия правят и нищо долро не ни очаква.
 • А със задна дата важи ли ? Че министъра да си спомни за оня идиот Цаконски ли беше, дето извиваше вратовете на малки теленца по пътищата. И с помощта на такива "атракции" , дойде да ни министерства. Те забравят, че даже не искат и да си спомнят, но ние помним. Със сигурност не са изгледали и едно животинче.
 • Според мен просто са некадърници и не са го написали както трябва. Нека има санкции за жестокост срещу животни, но е ясно разписано за какво става на въпрос. С тези предложения ние ставаме обект на възможни изнудвания от "добронамерена администрация" или"добронамерени съседи", които с този закон и едно оплакване могат да ни видят сметката. Нашата работа е свързана с отглеждане на животните и то върви и с коленето на животните, което според този закон е престъпление. [:slap:]

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Гъбарник

Цецо: Другото което искам да попитам е от една торба вярно ли е че излизат от 2 до 3 реколти

324 4

Кой трябва да се сигнализира за неидентифицираните животни?

Кой трябва да се сигнализира, за да се вземат навреме адекватни мерки, когато има неидент...

819 0

Държавата да поеме разходите за заплати и осигуровки, данъци

cenko: Като се замисля, наистина това са си чисто поемане на разходи за заплати и осигуровки ......

1737 2

Градушки - До 90 ст./дка такса ще плащат фермерите за противоградова защита!

htz180limited: Нищо догодина ще си платиш по 1 лв на декър (покрива няма да го плащаш.Покривите и бетонни...

2352 4

Не ви ли писна да ви крадат или ? Такса за градушките по 1 лв на дка

Uvas: Явно не! Щом седим и пасем, още издевателства ни трябват. Така е, като получаваме даром,...

2622 6