Млечни квоти

 • G
  КОлеги имам нужда от малко информация!\r\n\r\nИскаме да се сдружим двама млекопроизводители (кравари) - и двамата имаме индижидуални млечни квоти, но какво ще стане след като направим обща ферма - има ли начин да обеденим квотите, ежентуално да увеличим квотата?\r\n\r\nБлагодарен съм на всякаква информация
 • V
  Жоре я помесли преди да деистваш днешно време няма хора за орташка работа ха [:slap:] [:slap:] я помисли малко потрезво твоя ортак ще иска вси4ко да е на негово име сигурна сам а после ? [:slap:] [:slap:] [:slap:] ще си 4укаш главата
 • утре се гледа наредбата за квотите
 • G
  Благодаря за отговорите Мен ме интересува имено можем ли и как да си прехвърлим квотите. Категоризация имаме и двамата в момента - 2-ра искаме да посторим нов обор да прехвърлим квотите на едно юредическо/физическо лице, да регистрираме новия обект и да работим поне в размера на тези квоти които имаме в момента. А освен млечната борса друг начин за увеличение на квотата?
 • Z
  Според новия закон за животновъдството селскостопанска дейност в една ферма се извършва само от едно лице.Задължително става и удостоверението по чл.137 от закона за ветеринарномедецинска дейност.Така че си направете едно ООД и ще си прехвърлите квотите на ООД-то.Относно новия животновъден обект всичко зависи от прилагането на двата закона (за животновъдството и за ветеринарномедецинска дейност)от страна на директора на вашата РВМС.
 • Както си го написал се разбира че и двамата нямате категоризация,в такъв случай оборът се регистрира като нов животновъден обект(според новата ИС собственик на ферма е един човек,а на животните в обекта може да са различни собственици,дори на едно животно може да са няколко).Правите пункт за съхранение на млякото в обора,одобрява се от ДВСК,следва три месеца вземане на проби от млякото,получавате първа категория за новия обект и чак тогава може да увеличавате квотите.
 • G
  За закупуването на нова квота ясно, но ние просто искаме да съберем животните да инвестираме в обора и да направим една ферма 1-ва категория, но как да си обеденим квотите които имаме в момента (няма значение на кой на име) - кравите единия ще ги продаде на другия ама квотата как да оправим?
 • Право за закупуване на квота имат само ферми първа категория-представя се протокола за категоризация и справка за наличните крави.
 • zachto chte se sdroujavach,tvoia si rabota no ortachka kobila i psetata ne ia iadat.

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Колко мляко дава една коза като ббм

От известно време мисля дали да не си купя малко кози да спра да работя за хората а да раб...

158 0

Кaкви сa цените нa млякото в моментa и кои облaсти?

Здрaвейте колеги, кaкви сa цените нa суровото мляко и в кои облaсти, зa Ямбол и окръгa ?

441 0

Окозване

Здравко: Препоръчвам ти на 3-ия ден да започнеш да й даваш по-малко храна от обичайното. Нека това...

176 1

Печели ли се от кози

Kolega!: Колега, моят съвет e бегай от козите. Не е просто стока да се гледат. Отглеждането е специ...

659 2

Моля за съвет

т: Не го прави, по добре проси в София, ще си по-добре, поне ще си на печалба. В момента в к...

795 2