Какво става с де минимис?

 • M
  Колеги нека в тази тема коментираме развитието по това направление, То не че до сега има някакво развитие де, но все пак дали не едобре да излезем с общо питане към министерството какво става с тази програма?
 • V
  абе ти връзкар ли си ако духай супата
 • kolegi sbqt mi se zavi ot tiq kompetentnite deto vali n vali pari vzimat iznaite li po kolko 1110 do 1300leva na mesez e bati darjavata imax iunizi ve4e sa kravi golemi kandarmi golqmo razkarvane ne ama da trqbvalo da otgovarqt po edi kvo si ndkm 1 2 3 i tai na tatak za dane me reznat trqbvalo da podam zademini mis starata broika karat me da laja da ama zamoq smetka kravite sega sa po ve4e koi g o pisa toq de mini mis misli s glavo ne s krako
 • M
  Ти сигурен ли се че ще те удобрят.
 • ПО КОЛКО ЩЕ ДАВАТНА ГЛАВА ЖИВОТНО
 • R
  Аз не случайно написах за малък проблем сьс справката от официалния ветеринарен лекар. Програмата е обновена и там кравите трябва да се запишат освен за мляко и репродукция. Ако не се въведат и двете предназначения кравата не излиза в справката. Успех!
 • A
  Така,така и ние си подадохме за един ден документите,още в края на май,със справката за дължимост,и всичко останало,само че ,както се оказа днес,списъка с животните,дето са ни дали ветеринарните,не е този ,който трябва.А той е този същия, с който кандидатствахме и за нац.доплащания,с ушните марки,възраста и броя на животните в стопанството.Днес ни звъннаха от областната дирекция на фонд Земеделия,да ни уведомят,че трябва да предоставим друг списък с животните,отново издаден от вет.лекар,на който да са отразени САМО кравите млечно направление,краен срок за занасяне на списъка-сряда,хайде сега ми кажете,за какво става дума.....Нямам нерви вече,там иди,това препечатай,друго донеси,ами като си мислят правилата за кандидастване,да го правят както трябва,да уведомят и лекари и тези дето приемат документите,какво точно да издават и да приемат.Е нали за това въведоха някаква електронна система,всички(служители) имат достъп до нея,но пак трябва да си мъкнем листове и листенца лично,ще ни побъркат.
 • Имах малък проблем в НАП с необработена годишна декларация,но с малко настояване въпросът се реши за около 2 часа.Справката за животните /от м. април/ почти не я погледнаха.Обяснението беше,че субсидията е на стопанство,а не на глава.Задълженията към фонда се проверяват на място.МОЛЯ,не се обиждайте взаимно!Успех!
 • Значчи ГОСПОДИНА,срещу когото се нахвърлихте е от вашите и не ви е излъгал.Още повече че заявлението му е входирано с №3 и очаква да бъде одобрен и да подпише договор.Ипонеже дълго чакахме деминимис,се подготвих отрано-изчистих си всички задължения (данъци и осигуровки)и удостоверението по ДОПК го взех веднага.Както Ради писа с УРН веднага излезе че нямам задължения към ДФЗ.И сега какво колеги-не мислите че ми дължите поне едно"извинете"?Ако имате малко доблест и достойнство.......
 • Аз също подадах документите си за един ден и то още на първия ден. Удостоверението от НАП го дават веднага, ако нямаш никакви задължения и го изискваш лично, е и ако няма много хора...Списък със животните не съм вадила сега, а дадох този с който се регистрирах тази година от месец Март, бях си приснимала всички останали документи и не срещнах някакви затруднения, даже се оказа че документите са входирани с №2, сега ще чакам и ще се надявам да подпишем договор. Успех на всички!
 • R
  Приятели, аз подадох документите си по деминимис. Проблеми по набавяне на документите почти нямах. Удостоверението за данъчни задължения получих на момента, но има едно условие, плащам си осигуровките редовно и всеки месец. На опашката имаше колега, който ги внесе в момента, затова му казаха, че ще получи документа на другия ден. Относно задълженията към фонда се виждат веднага след като въведе УРН/ уникален регистрационен номер/ всеки от нас има такъв, получен при първата ни регистрация, той не се променя. Малък проблем имах при справката за животните от РВМС, заради промяна в програмата. Там млечните животни се описват освен за мляко и за репродукция. С този набор от дакумени за петнадесетина минути подадох документите. Сега чакам да изтече срока за подаване на документи и ако ме одобрят да подпиша договор. Успех!
 • има много прецакани да, но има и такива които сами се прецакаха като си прехвърлиха животните на дъщери и синове за да могат да кандидатстват за млад фермер,е не може от две места нека за всеки да има помощ.А относно удостоверението по чл.87 нямах никакъв проблем извадиха го на момента.
 • M
  Може и да има псевдо фермери които уж са ги орязали за тези субсидии но има и огромна част истински фермири коита са прецакани меко казано. В случея човек регистриран още от 2005 с пропуск за пререгистрация поради здравословни причини за 2008 няма достъп до програмата. Разбира се може да стане при справка видно че животните са отглеждани действително от него през този период както и предишния, но само за дето е изпуснал срока за пререгистрация сека ЙОК [podkup]
 • Изчетох всяко едно мнение в тези 7 страници писания и стигнах отново до извода, че на българина му доставя удоволствие единствено и само да се оплаква насам натам, да обвинява другите и никога да не погледне и потърси грешките и в себе си! Хора съвземете се, защото ако не получавахте и малкото пари, които ви дават до сега, не знам къде щяхте да сте повечето. Относно регистрациите след 2008 - това са масово псевдо земеделци, които се полакомиха от субсидиите, но този път леко ги прецакаха. Та нали тепърва започвате да развивате бизнес, стопанство, следва да сте влезли в сектора със свежи пари, какви затруднения изпитвате и не се оплаквайте с кризата, тя беше налице и тогава.
 • V
  нено трябва да си помагаме на тебе не ти дават на другия дават нали това какво е не е ли 2начин а затова сме на това дередже
 • ВИКТОРЕ,нервите вече не ни издържат не се караме ,а просто в нашият сайт се включват хора ,които незнаят какво значи ходене по мъките.Предишният ГОСПОДИН ,пише отишъл В НАП за удостоверение за липса на задължения по чл. 87 и веднага му дали това са пълни глупости и аз ходих но ми казаха да подам молба и да чакам 7 дни.

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Държавна помощ за инвестиции за закупуване на съоражения за добив на мляко

Колеги някой има ли информация какво става с заявленията по проектите. кога ще има отгово...

53 0

Помощ при изготвяне на проекти

Предлагаме компетентна консултация,съдействше и изготвяне на евро проекти. При интерес мол...

226 0

Сегашната земеделска политика прави Европа необитаема

Организации на европейски учени предупредиха Европейския парламент и новоизбраната Европей...

186 0

Някой има ли идея какво се случва с подмярка 6.1 млад фермер?

dakis: Има предварителен ранкинг на сайта на дфз

852 1

Агроаптека по Еврепейска програма ??

Има ли възможност за подобно финансиране ?

773 0