Каква мая да взема за сиренe? Моля препоръчайте марка!

  • N
    Здравейте!Моля,кажете каква мая да взема за сирене?Коя марка е добра.Някой правил ли е домашно сирене,нека даде рецепта.
  • н
    Здравийте!Най-добрата мая за сирене и кашкавал е на фирма АПОЛОН гр. Троян.Пробвала съм много други ,но вече работя само с тази.
  • м
    от троянската мая за сирене по добра няма това е бившета мая на Априлци аз правя сирене вече 14 години
  • N
    Ще пробваме и ще видим дали е добре.
  • S
    овче с краве сме правили и е супер само не е толкова маслено а имам едни приятели си правят козе с краве и също казват че е супер всичко е въпрос на вкус
  • N
    Здравейте!Да Ви кажа жена ми направи сиренето и е идеално!Благодаря на колегите за рецептите!Да Ви попитам може ли да направим козе и краве мляко на сирене едно към едно?Някой правил ли е?
  • C
  • C
  • S
    Тогава всички ще се радваме да споделиш тънкости в занаята
  • C
  • S
    Извинявам се ако засегна някой и най вече колегата 2006 но това което си дал като начин на правене или рецепта някъде около 40процента е вярно. кажи останалите 60% аз не съм технолог нито имаме мандра със сигурност може да има недостатъци рецептата . Споделям как го прави жената и се получава страхотно бяло саламурено сирене.
  • N
    Здравейте coco!Бихте ли ми дал вашата рецепта!Благодаря предварително!
  • C
  • N
    Благодаря много за отговора 2006.Ще пробвам както ми казахте и ще пиша.
  • S
    Млякото се загрява до 70 градуса след това се остава да изстине до 36-37г на всеки литър се добавят по 6 капки мая за сирене предварително разтворени в малко хладка вода. Завива се за около час два -отделя се цвика. Нарязва се и се поставя в тензух да се отцеди за 4 часа. Както е с тензуха се слага във форма и се натиска с тежест за още 3-4эчаса. След това се осолява и се премества в кутия за един ден. На другия ден се вади от суроватката като на всеки литър добавяш по 100-120гр сол добре разтворена и се залива сиренето да бъде покрито и се притиска с тежест за да не изплува. Зреенето е на 10-15г за 40-45 дни в херметически затворен съд. При овчето мляко при нас се получава от 3.700 литра 1 кг сирене маята е на фирма БИО КОМ ТРЕНДАФИЛОВ ЕООД

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Централен млекопровод

Здравейте колеги искам да си поставя централен млекопровод. Да ми предложите фирми за монт...

28 0

Защо кравите ядат сезал и найлон

erdoan: Те кат са малки мнг ги ядат

201 1

Санкционират

Иван: трябва до 30.09.2020. продажба и тези 3 животни не трябва да си ги подавал за субсидии

121 1

ЖИВОТНОВЪДНАТА МАФИЯ / лъжите на пишман "животновъдите".

Ако търсите работа във ферма /животновъдство, бягаите далече от тая обява: "Търся 1 или 2...

293 0

Фолио и мрежа за балиране

dipl.eng.Yordanka Nacheva: Здравейте г-жо Петрова Ние ПОЛИФОЛ ЕООД предлагаме мрежа и фолио за балиране Продуктите...

91 1