Може ли да се осигурявам като ЕТ, а не като земеделски производител?

 • N
  Здравейте!Много ще съм Ви благодарен ако може да ми кажете,може ли да си отворя фирма за ЕТ и да се осигурявам,вместо за земеделски производител?Имам 5 крави и 6 телета с тенденция за увеличение.Също може ли да кандидатствам за млад фермер,след като имам малко животни?Благодаря предварително.
 • L
  Адриана
 • A
  Най голямата глупост е регистрацията като ЕТ , вие като ЗП сте физическо лице, защо е необходимо създаването на второ физическо лице. Можете да кандидатствате по мярка112 но най добре е консултации с хора от представителството на фонд земеделие в региона ви или консултанска фирма. Ако желаете мога и аз да ви консултирам на тел. 0887919321 или email [email protected] Само за инфо- регистрирайки ЕТ като ЗП не може да бъде и ЗП ФЛ.Така, че ... Неделчев, като ще консултирате поне Наредбата прочетете § 11. (1) Земеделският производител, регистриран едновременно като физическо лице и като едноличен търговец, прекратява една от регистрациите си в срок до 30 дни от влизане на наредбата в сила. (2) В случай че в срока по ал. 1 земеделският производител не прекрати една от регистрациите си, областната дирекция "Земеделие и гори" служебно заличава регистрациите.
 • N
  Най голямата глупост е регистрацията като ЕТ , вие като ЗП сте физическо лице, защо е необходимо създаването на второ физическо лице. Можете да кандидатствате по мярка112 но най добре е консултации с хора от представителството на фонд земеделие в региона ви или консултанска фирма. Ако желаете мога и аз да ви консултирам на тел. 0887919321 или email [email protected]
 • S
  Благодаря ви
 • A
  Може ли вече като съм с одобрен проект по млад фермер и до сега съм се осигорявал като "ЗП" да си направя "ЕТ" и да се осигорявам само за "ЕТ"? И ще прекратиш регистрацията като ЗП?Не става заради "Млад фермер". Иначе за осигуряването винаги можеш да си промениш сумата, върху която се осигуряваш.Ако това е идеята, разбира се
 • B
  Може ли вече като съм с одобрен проект по млад фермер и до сега съм се осигорявал като "ЗП" да си направя "ЕТ" и да се осигорявам само за "ЕТ"? Може, ако регистрираш ЕТ-то като ЗП и прехвърлиш изпълнението на договора с ДФЗ към ЕТ-то, за което трябва да уведомиш фонда. В противен случай рискуваш да се издъниш по 112 и да връщаш пари.
 • S
  Може ли вече като съм с одобрен проект по млад фермер и до сега съм се осигорявал като "ЗП" да си направя "ЕТ" и да се осигорявам само за "ЕТ"?
 • A
  Ако смяташ да кандидатстваш по мярка 112 е по-добре да се осигуряваш като ЗП,защото ако имаш ЕТ веднъж ще се осигуряваш като управител на фирма и втори път като ЗП .Ще плащаш много осигуровки.По мярка 112 е задължително да се осигуряваш като ЗП и нямаш право на работа повече от 4 часа. Нищо подобно.Независимо дали е ЕТ+ ЗП или само ЕТ или само ЗП се осигурява веднъж на едното място.
 • B
  По 112 е допустимо да се кандидатства и като ЕТ, регистрирано като ЗП, както и да се кандидатства като ФЛ, а по време на действието на договора с ДФЗ да се прехвърли дейността на ЕТ. Когато ЕТ-то е ЗП, няма дублиране на осигуровки. Друг е въпроса, че с 5-те крави и 6-те телета само колегата не може да се вмести в икономическия размер за млад фермер...
 • I
  Ако смяташ да кандидатстваш по мярка 112 е по-добре да се осигуряваш като ЗП,защото ако имаш ЕТ веднъж ще се осигуряваш като управител на фирма и втори път като ЗП .Ще плащаш много осигуровки.По мярка 112 е задължително да се осигуряваш като ЗП и нямаш право на работа повече от 4 часа.

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Разпределяне на рента за минали години

wladd: Белите петна са плащат за целия имот, "Новите" собственици нямат основание за получаване н...

322 1

Обработване на земя без договор

ZzZ: Ти си тарикат така че давай - жъни я! А като се окаже, че кооперацията има сключен едногод...

399 9

Право на дейност, върху земеделска земя?

solun1: Тряба да й смениш статута и тогава вече ще можеш да стройш.

222 1

Влизане в чужд имот, отъпкана пшеница

Веселин: Към полицията задължително. Подадохте ли и за предишните случаи? Трябва да ги регистрирате...

316 2

СПЕШНО!!! Подвеждаща информация/измама

За първа година съм земеделец.Наясно съм със селективните и с тоталните хербициди,но нямам...

775 0