Моля ви за съвети и препоръки при първи стъпки в овощарството?!?

  • S
    Здравейте овощари,\r\nКазвам се Светлин и съм от София През последни те няколко години живота ми така се стече, че започнах да се занимавам да се занимавам с любителско земеделие в двора. Вече няколко години правя страхотна зеленчукова градина с много добри добиви, с което много се гордея защото преди това си нямах и грам понятие от земеделие и всичко си го направих сам с информация от интернет и някоя и друга книга. Тази година също продължавам със зеленчуците. \r\n Но освен зеленчуците реших да започна да се занимавам и с овошки естествено пак любителски. След като прочетох няколко книги и статии за овошките разбрах, че няма да справя без малко помощ, която се надявам да намеря тук. \r\nПовече от нещата са ми горе - долу ясни но бих искал да ги обсъдя с някой, вещ в занаята, за да ми се доизяснят или дали съм ги разбрал правилно. Бих искал да се запозная с някой опитен овощар с хубава овощна градина. Имам много въпроси относно резитбите. Отговорите на които мисля че няма да разбера без да пипна ножицата под контрола на такъв овощар. Затова бих се радвал ако овощаря, с който мисля че ще се запозная тук, би ме викнал по време на резитбата да поработя малко в градината му. От това което научих от книгите зимната резитба още не е започнала и има време да намеря такъв човек. Естествено както казвам да поработя имам в предвид един два дена или малко повече без заплащане .Още повече ще се радвам ако намеря човека и градината му е близичко до София.\r\nБлагодаря ви предварително.
  • S
    Благодаря за пожеланието въпреки, че не целя да преуспявам с това, а просто да си насадя 1 дек. дръвчета и да си ги гледам добре. За да си правя малко ракийка, компотчета, сладко и др. такива.
  • Y
    много хора се нуждаем от съвети за овощарство,всеки с проблемите си но,да се занимаваш с добив от майката земя...това е безценно и се надявам всеки занимаващ се с това,рано или късно да преуспее.

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Относно лозата

Имаме си лоза, която ползваме за сянка - живея на втори етаж - вече повече от 25 години я...

32 0

Орехи

Здравейте, Аз имам около 5 декара орехова градина, някой ще можели да ми каже цената на...

47 0

Унищожаване на корените на трънки от веднъж без препарати.

Здравейте, искам да унищожа 500квадрата гъсти ама гъсти корени на трънки. 2 месеца съм ги...

320 0

Препоръчайте ми ръчна пръскачка

Генов: Ако още не сте решили, само акумулаторна. Имам от 4 години турска, мислех че е китайска з...

208 1

Сортовете орехи Идеал и Чандлър

Някой има ли наблюдение върху сортовете орехи Идеал и Чандлър кой бихте избрали и защо?

282 0