Съвет относно монтажа и поддръжката на мрежа за краставици

 • T
  Здравейте!\r\nвъпроса ми е свързан с монтажа на поддържаща мрежа за краставици.Мрежата е висока 1.50м.Моля ви ,дайте съвет през колко метра трябва да са коловете,които ще я държат и как трябва да се забиват -с машина или на ръка .Ако някой може да предложи схема на полето ще е супер.Става въпрос за 4 декара корнишони на конструкция.
 • L
  А може ли още един въпрос към вас,ако не е нахално ,че ви отнемам от времето.Виждам на снимката ,че краставиците са сяти на два реда.По каква схема са засяти-на какво разстояние корен от корен и ред от ред и защо са така ,а не на отделни редове? и аз се интересувам от разстоянието на междуредието и на растенията(краставиците и доматите)ако може и сорта на доматите.
 • T
  А може ли още един въпрос към вас,ако не е нахално ,че ви отнемам от времето.Виждам на снимката ,че краставиците са сяти на два реда.По каква схема са засяти-на какво разстояние корен от корен и ред от ред и защо са така ,а не на отделни редове?
 • T
  Благодаря за съветите и за снимиките!
 • N
  Колегата от предния пост е абсолютно прав , или поне и аз като него набивам колове през 5-6-7 метра /зависи от дебелината/ и опъвам един ред тел на височина около 180см. за мрежа с височина 150см. От дължината на междуколовото пространство и в последствие от тежеста на краставицата , мрежата си идва на мястото. По подобен начин процедирам и с домата - един ред тел на два реда домат на височина160-170см. и след това привързване със сезал по начин единтичен с оранжерийното привързване. Пускам ти две снимки съответно на домат и на краставица. Успех.
 • G
  аз ги правя през 3-4 метра. отгоре една тел с обтяжки в двата края и я превързвам с сезалчета. Коловете си ги бия на ръка но все пак аз си сея 300 кв.м. За 4 дка си е бая кол.....Успех с начинанието.

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Проблем с мухи

Привет, Съседите ни гледат животни, има много изпражнения и по земята им. Ние живеем в...

42 0

Радио комуникация в тракторите

Здравейте колеги! От известно време си мечтая да си обурудвам тракторите с радио станции з...

147 0

Неприятели по люцерната - дайте съвет

elpastuh01: Сложи си електропастир и няма да имаш проблеми.

2934 4

Земя - насъждения и сеитба - въпрос

Здравейте бъдещи колеги. Въпросът ми е с какво да засадя и посея 4.5 декара земя до която...

1655 0

Измръзване на лоза

marinov55: Не се притеснявай градинарю,затова защото ще ти мине! Ако беше сътворена толкова елемента...

2672 1