Съвет за узаконяване на земя

 • V
  Здравейте, имам няколко въпроса. Моля за съдействие ако не с отговори, то поне с насоки къде да се обърна. От 20 години "имаме" два имота, които се оказа, след голяма борба, че ги нямаме. Баща ми ги е закупил с договор от различни собственици, като според него, по онова време не е имало нужда от друг документ. Нотариалните актове на земята /с имената на собствениците от които е закупена/ са в него. Договорите също. Обаче трябвало и той да си изкара нотариален акт. Той имаше скици с упоменат собственик - баща ми, но при някакви дейности беше ги оставил в общината и те ги затриха. В регистрите обаче ... се води общинска земя. Единствения начин да оправим кашата, без да облагодетелстваме общината е да се оправим с бившия собственик. Така ... след 20 години ... наследницата на единия екс-собственик не иска да съдейства и се оказва, че единствения ни шанс да си узаконим земята е да чакаме да "падне мораториума' тази година, цитирам баща ми. Според него това са резултатите от ходенето по общината почти две години. Според вас има ли някакъв начин да не чакаме, че много ми трябва земята, искам да започна да я работя. Другия ми въпрос е следния: Пак баща ми, е съсобственик на имот, който искам да работя около 50% от площта му. Мога ли да кандидатствам по мярка 112 с него, като сключа договор за аренда само с баща ми? Просто другия собственик реално е неоткриваем, а нямам време да завеждам дела за делба. Благодаря ви, предварително!
 • V
  Благодаря за отговорите! Крис, там е работата, че нямам идея как е купена, очевидно версията на баща ми също не е много за вярване Земята е земеделска - до регулация, мисля че е трета категория. В нашата община постоянно правят такива щуротии, няма да се учудя ако някой се опитва да си "закупи" тези апетитни местенца. Но ... ние сме си виновни като документите ни са неизрядни...
 • K
  Ако е купена по нормалният законен начин трябва да имате нотариален акт. Този нотариален акт е вписан в съответната агенция по вписванията и там пазят копия. Също там пише и номера на скици и имена на бившите собственици. А за да е актуван имота като общински трябва да е бил 10г. по чл.19- неидентифициран собственик. Щом е имало скици значи не е бил по чл.19 Вижте първо дали става въпрос за едни и същи имоти, и ако е така проверете кога и по какъв начин са актувани като общинска собственост. Друг вариант е дело по чл.108-адвокат и около150 лв. Надявам се да съм бил полезен! Забравих - за земеделска земя ли става въпрос?
 • M
  По втория въпрос мисля няма да имаш проблеми, НО за 20 годишната сага - май ще пиете една студена вода - дано да греша ! Успех.

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Съвет за използване на сграда

Здравейте ! Търся съвет за използване на сграда. Имам неизползваема сграда в отлично...

48 0

Договор за рента

Може ли няко да ми отговори на тези въпроси моля ви. Миналата година 2020 си получих рент...

68 0

Дайте съвети

solun1: Здравей. Това най-вероятно ще трябва да попиташ в Министерството на Туризма и Министерст...

52 1

С какво да засея неполивно място със площ от 6декара?

Теодора: Здравейте, и аз като Вас имам същите въпроси, ако желаете и имате идеи можем да сме си п...

137 2

гъби кладница

Пиша по повод темата за гъби Кладница за изкупуване, ако имате информация кой се занимават...

60 0