Как да се сдобия с права да обработвам земя, принадлежаща на различни собственици?

 • S
  Здравеите на всички,Искам да ви попитам по следния проблем:Искам да обработвам една земя от 10 декара за зеленчукова градина и отидох в поземлената комисия и им показах мястото,което го искам и те ми извадиха на един лист 19 собственика,от които нито един не е жив и ми казаха да търся теехните наследници,което е малко сложно за изпълнение.Попитах ги след това дали няма друг вариант и те ми казаха,че нямало.В тези 10 декара има и общината 1 декар,за който с нея ще сключа договор,но за другите няма ли някакъв начин???Чул съм за някакви бели петна,но ако някои знае ще бъда благодарен да ми обясни.\r\nИ да допълня-земята няма никакви подписани договори(така ми казаха в поземлената) и не се обработва.\r\nКакво да правя е въпросът?
 • E
  Отиди в поземлена комисия виж кой я е чертал миналата година ! от там искай кой е собственика на земята после отиди в селото при кметския наместник да ти каже от книгите кой му е наследник!намираш един подписвате договор може и за аренда но трябва да питаш нотариуса дали ще признае само с един собственик ( не би трябвало да ти откаже ) закона за рентата го позволява !!! най важното е да имаш поткрепа от поземлена в общината те могат на приятелски начала да ти съдействат !!!! Колкото и да е неугледна земята някой я е чертал може би за пасище!!!!!!!! И да ревеш тука няма кой какво повече да направи!!! Взимаш се и действаш! това е ! Сетих се нещо хората в това населено място познават ли те и ако е да ореш и сееш ако има арендатор или кооперация се договори с тях да не чертаят и ти си действай!!!! Не е много сложно въпрос е на гледна точка !Бъди нахален/на за да има прогрес !
 • O
  В момента земята е пустееща и е грозна гледка!!!! С кмета на общината или с кмета на селото да го направя това? Да да, и после да ви дават по господари на ефира... Тези 10 дка за които искаш, първо разбери от ОСЗ -то да не би да са възстановени в реални граници, тогава няма как да правиш споразумение. Ако пък са в план за земеразделяне, то не ми се вярва тези 10 дка да са целия масив.... Най-добре е да потърсиш собствениците/ наследниците, колкото и трудно да е това - по един наследник на имот с който можеш да си направиш многогодишен нотариално заверен договор. За целта можеш да потърсиш съдействие от кмета на селото. Не знам само дали ще се навият да ти съдействат - нашите кметове и наместници вече не смеят да съдействат за подобни неща, в следствие на репортажите на господари на ефира.... А виждате, че всеки за подобно нещо би се обърнал към кмета... Успех!
 • S
  В момента земята е пустееща и е грозна гледка!!!! С кмета на общината или с кмета на селото да го направя това?
 • T
  Тази земя в момента кой я обработва? Ако е пустееща, обаждаш се на кмета че ще я обработваш, изораваш я, засяваш я и нека те да те търсят за да им даваш рента. Всички ще са доволни, не виждам никакъв проблем.
 • S
  Благодаря на всички за съветите,но да ви кажа какво се получи:подадох молба в общината да ми дадат под наем тяхното място и ми казаха да си дам номер за връзка и в момента очаквам обаждане тези дни да ми кажат дали са ми одобрили молбата. Но има и още един проблем с 19-те наследника.Давам за пример,за едно от местата и на него пише дадено име,но човека е починал и след него е оставил още 4/5 наследника и така става с почти всички,но аз им нямам имената и няма как да ги намеря. Мислех варианта да взема общинското и другите като бели петна,но ми казаха,че това може да стане,но догодина. Кажете какво да правя???
 • E
  I незаконен начин : Подписваш договор за наем с три имена от наследниците на земята ти лично ги разписваш ( фалшификация)! Договора ти важи !Работиш след време идват търсят рента и ти им плащаш! II законен начин : Наемаш от общината единия декар и заевяваш споразумение по чл 37. до твоя декар остават бели петна и ти ги обработваш като плащаш на общината рента която тя трябва да даде на собственика ( АКО ДОЙДЕ ДА ИСКА ) III труден но става : Вадиш удостоверение за наследници от кметския наместник или кметството и стигаш до жив наследник намираш го подписваш договор за наем !Закона за собственноста разрешава да сключиш договор с един а той да се оправя с другите ! Като му плащаш задължително ордер!!!!!!! УСПЕХ дано съм бил полезен
 • G
  Най-добре е наистина да намериш поне един наследник с който можеш да сключиш договор за целия имот. Друга възможност е наистина да ги ползваш като бели петна за целта трябва да декларираш че обработваш някаква земя в същото землище и до края на юли да подадеш искане за участие в споразумение в Областната служба земедели при което общината би следвало да ги даде като бели петна тези имоти и ако другите ползватели от землището нямат против то може да ги вземете Вие. Нещо съм уморен и не ми се пише много ако искате обадети ми се на 0899804469 ще ви обясня
 • L
  Нямаш ли договори изгорял си!
 • S
  Надявам се да не е така,но има и този вариант.Затова питам за алтернативни начини,ако някои знае или е прилагал.
 • A
  Честито! Ако наследниците дори и част от тях са в чужбина-направо зарежи земята

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Радио комуникация в тракторите

Здравейте колеги! От известно време си мечтая да си обурудвам тракторите с радио станции з...

144 0

Неприятели по люцерната - дайте съвет

elpastuh01: Сложи си електропастир и няма да имаш проблеми.

2934 4

Земя - насъждения и сеитба - въпрос

Здравейте бъдещи колеги. Въпросът ми е с какво да засадя и посея 4.5 декара земя до която...

1650 0

Измръзване на лоза

marinov55: Не се притеснявай градинарю,затова защото ще ти мине! Ако беше сътворена толкова елемента...

2670 1

Питане за подходящо растение

proba: Джанка от костилки! Виж някъде във форума обсъждахме Жив плет

1962 6