Данъци и детски надбавки при кандидатстване по мярка 112 - Млад фермер - дайте информация

 • D
  ЗДРАВЕЙТЕ! МИСЛЯ ДА КАНДИДАТСТВАМ ПО МЯРКА 112 С 1.6 д ГРАДИНСКИ КРАСТАВИЦИ И 60 КВ . чЕРВЕИ.НЯКОЙ МОЖЕ ЛИ ДА МИ ОБЯСНИ НАчИСЛЯВА ЛИ СЕ ДАНЪК НА СУБСИДИЯТА И щЕ МИ СЕ СПРЪТ ЛИ ДЕТСКИТЕ НАДБАВКИ ПИТАМ ЗА ДА ПРИВАДЯ ОСИГУРОВКИТЕ ,РАЗХОДИТЕ И ДА ВИДЯ ИМА ЛИ СМИСЪЛ ДА КАНДИДАТСТВАМ ИЛИ ДА СИ ОБРАБОТВАМ ЗЕМЯТА БЕЗ ДА СЪМ ЗП.
 • M
  Здравейте, може ли да ми отговорите какви документи ви изискват социалните за детски надбавки? На мен ми поискаха банково извлечение за получени субсидии + удостоверение за сумата по която се осигурявам 12 месеца ×240.
 • D
  МОЖЕ ЛИ НЯКОЙ ДА МИ РАЗЯСНИ КАК ДА ДОКАЖА ,ЧЕ МИНАЛАТА ГОДИНА В МЯСТОТО СЪМ ОТГЛЕЖДАЛА ЗЕЛЕНЧУЦИ,СЛЕД КАТО НЕ СЪМ БИЛА РЕГИСТРИРАН ЗП?
 • D
  За да кандидатстваш с градински краставици, предходната година трябва да сте засели на земята (имота) с които възнамеряваш да участваш полски краставици,полско домати или полски пипер. Когато някоя от тези култури участва в сеитбообръщение за следващата стопанска година можеш да засееш градински краставици.Успех. A KAK SE DOKAZWA ,4E PREDNATA GODINA SYM GLEDALA ZELEN4UCI TAM?
 • D
  За да кандидатстваш с градински краставици, предходната година трябва да сте засели на земята (имота) с които възнамеряваш да участваш полски краставици,полско домати или полски пипер. Когато някоя от тези култури участва в сеитбообръщение за следващата стопанска година можеш да засееш градински краставици.Успех.
 • J
  За да кандидатстваш с градински краставици, предходната година трябва да сте засели на земята (имота) с които възнамеряваш да участваш полски краставици,полско домати или полски пипер. Когато някоя от тези култури участва в сеитбообръщение за следващата стопанска година можеш да засееш градински краставици.Успех.
 • D
  според вас като отглеждам краставици в дворно място,те градински ли са или полски Градински зеленчуци са зеленчуци, които по принцип влизат в сеитбооборот (през различните стопански години и през настоящата стопанска година (в случай че се отглеждат междинни / втори култури)) само с други зеленчуци т.е. на една и съща площ се отглеждат само зеленчуци. Включват се и зеленчуци, които се отглеждат под ниски стъклени или полиетиленови покрития. За целите на мярка 112 „Създаване на стопанства на млади фермери’ и 141 „Подпомагане на полупазарни стопанства в процес на преструктуриране” това означава, че се приема, че младият фермер или полупазарният стопанин отглежда градински зеленчуци само в случай, че върху площта заета с градинските зеленчуци в продължение на периода на изпълнение на бизнес плана (т.е. за 5-те стопански години следващи стопанската година на кандидатстване) отглежда само зеленчуци без да засява / засажда върху нея други видове култури дори като междинни /втори култури. При изчисляването на стандартните разлики на градинските зеленчуци са включени стандартните разлики на всички видове градински зеленчуци отглеждани на една и съща площ през текущата стопанска година в дадено земеделско стопанство. Полски зеленчуци са зеленчуци, които по принцип влизат в сеитбооборот (през различните стопански години и през настоящата стопанска година (в случай че отглежда междинни / втори култури)) с други земеделски култури т.е. на една и съща площ се отглеждат различни земеделски култури, а не само зеленчуци. При изчисляването на стандартната разлика на полските зеленчуци не са включени стандартните разлики на междинните / вторите култури. По тази причина при предстоящите промени в наредбите ще се предложи при изчисляването на икономическия размер на стопанството на кандидатите по мерките от ПРСР да се включва и стандартната разлика на междинните /вторите култури отглеждани върху една и съща площ със зеленчуци през текущата стопанска година благодаря за изчерпателния отговор!!!
 • F
  Здравейте, интересувам се тази година ще има ли прием по Мярка 112. И ако има, остават ли в сила същите условия. Моля, за инфо ако някой знае.
 • A
  според вас като отглеждам краставици в дворно място,те градински ли са или полски Градински зеленчуци са зеленчуци, които по принцип влизат в сеитбооборот (през различните стопански години и през настоящата стопанска година (в случай че се отглеждат междинни / втори култури)) само с други зеленчуци т.е. на една и съща площ се отглеждат само зеленчуци. Включват се и зеленчуци, които се отглеждат под ниски стъклени или полиетиленови покрития. За целите на мярка 112 „Създаване на стопанства на млади фермери’ и 141 „Подпомагане на полупазарни стопанства в процес на преструктуриране” това означава, че се приема, че младият фермер или полупазарният стопанин отглежда градински зеленчуци само в случай, че върху площта заета с градинските зеленчуци в продължение на периода на изпълнение на бизнес плана (т.е. за 5-те стопански години следващи стопанската година на кандидатстване) отглежда само зеленчуци без да засява / засажда върху нея други видове култури дори като междинни /втори култури. При изчисляването на стандартните разлики на градинските зеленчуци са включени стандартните разлики на всички видове градински зеленчуци отглеждани на една и съща площ през текущата стопанска година в дадено земеделско стопанство. Полски зеленчуци са зеленчуци, които по принцип влизат в сеитбооборот (през различните стопански години и през настоящата стопанска година (в случай че отглежда междинни / втори култури)) с други земеделски култури т.е. на една и съща площ се отглеждат различни земеделски култури, а не само зеленчуци. При изчисляването на стандартната разлика на полските зеленчуци не са включени стандартните разлики на междинните / вторите култури. По тази причина при предстоящите промени в наредбите ще се предложи при изчисляването на икономическия размер на стопанството на кандидатите по мерките от ПРСР да се включва и стандартната разлика на междинните /вторите култури отглеждани върху една и съща площ със зеленчуци през текущата стопанска година
 • D
  според вас като отглеждам краставици в дворно място,те градински ли са или полски
 • G
 • B
  kade go pro4etohte,4e nqma da moje 4ervei i gradinski krastavici
 • J
  Няма да можеш да кандидатстваш с градински краставици
 • D
  ЗДРАВЕЙТЕ! СЕГА ПЪК ПРОЧЕТОХ,ЧЕ МЯРКА 112 ЩЕ БЪДЕ ОТВОРЕНА ПРЕЗ 2014,НО НЯМА ДА МОЖЕ ДА СЕ КАНДИДАТСТВА С КАЛИФОРНИЙСКИ ЧЕРВЕЙ.ЗНАЕТЕ ЛИ НЕЩО ЗА ТОВА?
 • A
  Данък върху субсидията се начислява - да, но имаш право на 60 процента нормативно признати разходи, което включва осигуровки, разходи по стопанството и т.н. Детските няма да ти ги спрат, ако се осигуряваш на минималния праг за земеделски производител, което до 2013 г. беше по - малко от изисквания доход от социалните служби. Това, обаче е много относително... Пиши дали в момента имаш осигурителен доход от друго място и колко е твоят такъв и на мъжа ти, за да ти обясня по конкретно... did, моля те не така.Не подвеждай
 • B
  IV zdr, vie samo konsultirate ili pravite i proekti po 112

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Как се справяте с ухапването от комари?

hristina55: Ние от години сме на спрей вариант - https://aptekamedea.bg/autan-protekshn-plyus-sprej-10...

316 1

Как се торят на мулчирани растения?

syfury: Здравей, Въпросът ти ме заинтригува и след известно премисляне мога да предложа следнот...

4053 1

От града - на село

velimirdonchev: Здравейте на всички! Нов съм във форума, но мисля, че ще остана тук за дълго. Върти...

8987 10

Обработка на земя - възможно ли е да се изхранваме от това?

iovkito: По-скоро не. Декарите трябва да са 300-400 , за да се издържате от тхя. Ако говорим за оце...

4642 8

Идеи за ползване на свободни помещения за селскостопански цели

martinivanov: За билки стават стига да осигуряват подходящи условия за съхнене ама за тях някой билкар д...

1850 2