Поблеми със сертифициращи фирми за агроеколотия

 • P
  Здравейте колеги, Поставям темата понеже предполагам.че не само аз. но и други колеги имат проблем с КЮ в Пловдив, Моят проблем е че две години съм изряден в градината си и към тях, а сега когато трябва да получа плащане по мярка 214 са допуснали техническа грешка и съм порязан на 100% След няколко разговора казаха,че са отсттранили грешката и съм щял да си получа плащанията. След разговор с ДФЗ ми казаха,че ако е отстранена грешката плащане ще получа след месец ЮЛИ 2014, Просто нямям думи,а имам договори с доставчици на горива и БИО препарати,на които трябва да платя до края на месец МАРТ 2014, Просто нямам думи относно КЮ в Плавдив. И най-вече от държанието на секретарката им
 • P
  Абсолютно съм съгласен с тебе. Не споря за тази грешка. Знаех,че съм я допуснал и знаех,че се умноважа по 3. 1 дка * 3 = 3 дка. Само,че проблема е в друго. След разговор с ДФЗ - ЦУ агроекология,ми обясниха,че съм порязан на 100% нпонеже според КЮ НЕ съм спазвал регламента. Бесен съм от факта,че са подали по този начен информацията. Не са малко парите,но нито ще се оправя с тях,нито ще обеднея. Тук става въпрос за нещо друго. 1- подават грешно инфо 2- вземат се много на сериозно 3- отношението към техните клиенти Миналата седмица се срещнах с хора,които са възмотени от държанието на хората в КЮ. Имаха една секретарка МИТЕВА,която в момента е в майчински. При един от разговорите ни по телефона,ако беше пред мене нямаше да ми издържат нервите и с най-голямо удоволствие бих и затворил устата за дълго време. Явно те немогат да разберат,че НЕ са незаминими. Щом политиката на работа им е такава и незнаят как да се държат с клиентите си лекак полека ще ги губят. Сега мене и още двама колеги,утре ще си тръгнат и други. Ако не съм прав,моля поправете ме
 • G
  е значи грешката е твоя като си чертал каквото не трябва санкцията е по три и режат яко така е а за разрешението за засаждане можеше да попиташ по старите си колеги фермери,също така вече има и биологични разсадници и когато купуваш от такива не искаш разрешение ,има време ще се научиш не може да се родиш научен и да си компетентен по всичко.
 • P
  Закупувам посадъчн материал от един и същ лицензиран доставчик. Пролетта ми се наложи да взема още малко посадъчен материал и го закупих с всички необходими документи. При инспекцията прз месец ЮЛИ ми обясниха,че не съм изпратил искане за закупуване на конвенционален посадъчен материал от 30 броя и това било много голям проблем и в доклада го отразиха. Аз не съм правил възражения понеже ми обясниха,че трябва да пусна това искане и щели да отразаят в доклада,че грешката е корегиранана. Още на следващият ден го изпратих в офиса на КЮ и след няколко дена получих обратно документа с тяхното разрешение. Казаха ми.че и в досието ми е оправено. Ако за такова нещо е целия проблем ??? Другият проблем,че при първоначалното очертаване съм влязал в съседно място 1 дка,което също е мое,закупих го миналата година,но не съм го чистил понеже не го работя на този етао. Това са двата проблема
 • G
  да пратят в софия инфо че не спазваш регламента означава че при инспекцията нещо не е било наред за това е копието от доклада да видиш къде си згафил .......или всичко ти е било наред???????????????????
 • G
  да пратят в софия инфо че не спазваш регламента означава че при инспекцията нещо не е било наред за това е копието от доклада да видиш къде си згафил .......или всичко ти е било наред???????????????????
 • P
  Хм, я да споделяме тук инфо и за другите сертифициращи фирми. Запознах се с 3-4 преди да реша. И аз се бях насочил към КЮ, но се отказах, като вникнах в условията им, не помня каква беше причината... Сега съм пред подписване с гърците, за сега нямам забележки (с изключение на некомпетентната секретарка, дето все вдига телефона...)
 • P
  Много си прав колега. Втората година от договора ми с КЮ нямах този проблем,понеже в земеделската служба ми влязоха в положение и първо направихме нещата със СЕП , дадоха ми картата,изпратих я по e-mail,а от КЮ ми обясниха,че неможело така и трябвало по пощата. Хора, живеем в 21-и век. Какви пощи,какви 5 лева??? Пратих я с ЕКОНТ за моя сметка. След като ми направиха анекса ми го пратиха на административния адрес пак по грешка,а не на адреса за кореспонденция. След като не поплучавам анекса им се обадих и " милата им секретарка " ми обясни,че на адреса няма никои. След като я попитах на кой адрес са ми го пратили и обясних,че са объркали адреса,тя ми вдигна скандал,че не съм бил посочил адреса за кореспонденция. Е в първоначалният договор нали го пише? Отново ми го пратиха с ЕКОНТ и отново за моя сметка. ТЕ НЕ РАБОТИЛИ С E-MAIL. Само с БГ пощи. И така две седмици телефонни разговори и9 ходене напред-назад,но всичко беше ОК. ДО декември,когато разбрах,че са подали инфо към МЗХ,че не съм спазвал регламента. Е нали всяка година ми идват на инспекция,пишат доклади,пращат ми по пощата копия заверени вярно с оригинала, слагат печати. Да съгласен съм,че всеки може да допусне грешка. Все пак сме хора,а не роботи,но поне можеха да се обадят след всичко това и да кажат поне едно ИЗВИНЯВАЙ !!!
 • P
  Аз имам договор с друга сертифицираща организация.Когато сключшах договора ми искаха актуални скици на парцелите. Едва след като очертах парцелите им изпратих ортофотоснимките и номерата на парцелите от заявлението за подпомагане. На базата на тези документи ми изготвят анекс към договора, в който парцелите се описват с номерата от заявлението за подпомагане. Вече втора година процедираме трака и нямам никакви проблеми. Това, което Кю са правили при вас ми се струва много глупаво и нелогично.
 • P
  И аз имах този проблем, КЮ работят по този начин,понеже говорих с колеги,които са в други фирми и там няма такива проблеми. По принцип в Земеделските служби нямат право да дават предварително картите,а КЮ НЕ сключват анекси без тях. Един омагьосан свят, След тази техническа грешка- НЕ ОТГОВАРЯ НА РЕГЛАМЕНТА, твърдо вземах решението,че след новогодишните празници се разделям с тях. Новата фирма при която се местя вземат малко повече пари,на няма такива проблеми и най-вече няма такова отношение. Вместо да гледат нашите интереси те те правят на глупак. Ако не си оправят грешката,ще си търся правата по друг начин,а ако нестане и така догодина ще дойдат на проверка в региона,но незнам как ще си ходят. Склонен съм и до там да стигна
 • M
  И аз съм при тях. Взех парите за първи път тази година и нямах проблеми от тази гледна точка, но и аз мисля, че има на къде да работят. Повечето пъти, когато се обадя по телефона или съм там на място все имат много работа и не обръщат достатъчно внимание. Може би понеже са по-евтини от другите нямат толкова персонал, но това не е оправдание, особено в твоя случай. Да се надяваме, че макар и забавени ще си получиш субсидиите, но никак не е приятно. Дано да не е практика и да не се случва друг път. При мен беше интересно, че като очертавах не можех да ги пиша "биологични" без да имам договор с контролиращата фирма, а от Кю твърдяха, че не може да ми дадът договор без да съм им донесъл ортофотокартите (снимките)...а все някой трябва да ми даде документите първи... Както и да е скарахме се в ОД земеделие, една служителка прати снимките по имейла на Кю (вместо да ми ги даде на ръка защото нямала право преди да си подам заявлението). От Пловдив Кю ми пратиха вече договора с номерата от новите карти и отидох в ОД да довърша. До колкото разбрах служителката не била длъжна да прати снимките и се чудя като дойде време да очертавам какъв е редът, за да не се караме пак.. Явно трябва да ги очертая един път без да отметваме "биологично растениевъдство", след това с картите, които ми дават при очертаването да отида при контролиращата фирма да направим договор с номерата от снмимките и после пак да ходя да отметна биото.. Но става двойно ходене, а ако има опашки е гадно. Ако някой знае да пише, защото не искам пак да се карам с хората.. Моля, колегите които са запознати да отговорят на въпроса?
 • P
  Казаха ли точно каква е грешката?
 • P
  И аз съм при тях. Взех парите за първи път тази година и нямах проблеми от тази гледна точка, но и аз мисля, че има на къде да работят. Повечето пъти, когато се обадя по телефона или съм там на място все имат много работа и не обръщат достатъчно внимание. Може би понеже са по-евтини от другите нямат толкова персонал, но това не е оправдание, особено в твоя случай. Да се надяваме, че макар и забавени ще си получиш субсидиите, но никак не е приятно. Дано да не е практика и да не се случва друг път. При мен беше интересно, че като очертавах не можех да ги пиша "биологични" без да имам договор с контролиращата фирма, а от Кю твърдяха, че не може да ми дадът договор без да съм им донесъл ортофотокартите (снимките)...а все някой трябва да ми даде документите първи... Както и да е скарахме се в ОД земеделие, една служителка прати снимките по имейла на Кю (вместо да ми ги даде на ръка защото нямала право преди да си подам заявлението). От Пловдив Кю ми пратиха вече договора с номерата от новите карти и отидох в ОД да довърша. До колкото разбрах служителката не била длъжна да прати снимките и се чудя като дойде време да очертавам какъв е редът, за да не се караме пак.. Явно трябва да ги очертая един път без да отметваме "биологично растениевъдство", след това с картите, които ми дават при очертаването да отида при контролиращата фирма да направим договор с номерата от снмимките и после пак да ходя да отметна биото.. Но става двойно ходене, а ако има опашки е гадно. Ако някой знае да пише, защото не искам пак да се карам с хората..

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Разпределяне на рента за минали години

wladd: Белите петна са плащат за целия имот, "Новите" собственици нямат основание за получаване н...

324 1

Обработване на земя без договор

ZzZ: Ти си тарикат така че давай - жъни я! А като се окаже, че кооперацията има сключен едногод...

404 9

Право на дейност, върху земеделска земя?

solun1: Тряба да й смениш статута и тогава вече ще можеш да стройш.

225 1

Влизане в чужд имот, отъпкана пшеница

Веселин: Към полицията задължително. Подадохте ли и за предишните случаи? Трябва да ги регистрирате...

316 2

СПЕШНО!!! Подвеждаща информация/измама

За първа година съм земеделец.Наясно съм със селективните и с тоталните хербициди,но нямам...

777 0