Споделете мнения за трактор John Deere 6115m или 6115r

 • V
  Предстои ми да купя трактор с който да извършвам предимно между редови обработки като окопаване,пръскане и сеитба.Колебая се между тези два модела john deere 6115m или 6115r.R серията е по-скъпа и с доста повече електроника.Днес гледах 6115М с 16/16 предавки.Освен в транспортната скорост има ли друга разлика между 16/16 или 24/24 предавки.Ако някой има опит с тези трактори нека сподели
 • D
  goro_N ти доста време вече имаш трактора. Как ти се струва, доволен ли си от Р ката, правила ли ти е някакви проблеми, аварии? Разхода ти на гориво с нея как върви? Предимството на повечето предавки предполагам, че прави Р ката по икономичен трактор от М. За какви операции го използваш?
 • S
  Жоро аз никъде не съм ти виждал почвата, но със 100% е по-добра от нашата тук във област Велико Търново село Къпиново, това е предбалкански район. Води се сиво горска. Тук няма как със трактор 105 к.с. да ми дърпаш 4x40 плуг.Такива филми няма. Пак ти ОБЯСНЯВАМ, на нашата почва с трактор 125 конски сили 4ка плуг ще е голям. Съветвал съм се с хора специалисти и ми казват същото. Благодаря все пак. Пак ще се интересувам но все пак ..
 • G
  Спред мен двигателя е един и същ но не съм чак толкова запознат по въпроса - като обем са еднакви ако има ралика може да е в турбото. Стефан като говорим за тежки почви аз съм от Ямболско Симеоново - Челник не знам къде ги видя тези леки почви и моя съвет е да си вземеш поне 3+1 но ти си решаваш
 • D
  goro един и същ ли е двигателя примерно на трактор 105 к.с и на трактор 125 к.с защото някои хора казват, че двигателя е един и същ само, че е изкуствено форсиран. Нещо подобно както при колите когато ги "чипират" за да им качат мощността. Надявам се, че сте ме разбрали, какво искам да кажа.
 • S
  Няма да му е малък, при нас почвата е тежка и е по-трудна за оране. Консултирах се и със съседни фермери. От Мегатрон ми казаха същото. 4-ка плуг ще го мъчи. При вас почвата е лека и за това нямаш проблем с орането.
 • G
  Не я ползвам за оране Тази година позакъсах малко с оранта и я пуснах да оре с един Gregorio Besson 4х40 мисля е плугчето в калта няма никакъв проблем при това моя е 6105R не вярвам 125 да види зор с 3-ка дори според мен му е малък този плуг. За разход в тази киша е около 3л/дка но не мога да кажа точно а в по-нормални условия не съм орал с него.
 • S
  Относно deano 0303, гол трактор значи трактор без екстри - хладилник, седалка за пасажер, климатроник и др. Една от разликите между Р и М серията е че Р серията има възможност за автопилот, а М серията не е оборудвана с нищо, при нея можеш само да си сложиш JPS.
 • S
  Вече си избрах трактор които да може да ми влиза в складовете. Става дума за John Deere 6125r серия,скоростна кутия PowerQaud Plus 24/24, оборудван с челен товарач. По рано беше станало дума за габаритите на трактора с челен товарач. От вносителя на John Deere ми казаха, че е достатъчно да се купят само задни гуми с джанти, при по-леките обработки ( торене, пръскане, култивиране). John Deere 6125r има възможност за заменяне на халогенните фарове със ксенон. Но тази екстра ще оскъпи трактора с още 2500 евро. Не знам дали си струва тази инвестиция. Другото което ме притеснява е оранта. Насочил съм се към KUHN, 3x35 дъски, обръщателен. Понеже почвата не е много лека, не знам дали ще му е голям. Също искам да повдигна въпроса за разхода на гориво. R серията дали е по-икономична, чувам че, John Deera има голям разход на гориво. goro_N как ти се струва? Ти доволен ли си от твоята Р ка? Колко ти гори при оране примерно?
 • D
  Значи ако разбирам правилно, 6105 M серията е 100000 лв. а R серията 114000 лв. Само ни обясни какво значи "гол трактор".
 • V
  Около 100000 лв бес ДДС гол трактор за мката ,рката 7евра нагоре.
 • V
  Може ли да ми кажете цената на 6115 R и на 6115 M ?? и аз бих искал да науча цената на тези машини или на 6105 R или 6105 М Ще ви бъда мн благодарен
 • D
  Може ли да ми кажете цената на 6115 R и на 6115 M ??
 • S
  Да именно заради малките парцели и факта,че спестявам време. Да ако наистина е вярно това което чета е доста икономичен,,като се има предвид,че сравняваме 125 коня трактор (ако не се лъжа) с много по малък клас трактор. Би ли ми дал височината на трактора (без да включваш самата сигнална лампа) защото трябва да се съобразявам с една от складовите бази. Това с неугледния вид, се шегуваш нали?

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Гуми със вода

Колеги пълнители гумите със вода. Интересно ми е как е при транспорт не вили лашка водата...

62 0

Проблем с shibaura p155f

Здравейте. Притежаваме въпросния трактор shibaura p155f 15кс от около 5 години до сега дер...

57 0

Изключително твърд педал на съединител на НЮ Холанд ТД- 5.85 2015г.

654431: Смени си жилото на съединителя. При мен една "ГОЛЯМА" фирма смениха 5 съединитела и ми о...

97 1

Съвет при избор на трактор

solun1: Добре е да продължаваш да играеш в тия казина. Щом така печелиш , то изобщо не ти е нужен...

171 1

верижен болгар тл 45

darwar: Много добра машина и двигател и скорости само дето лесно се преобръща странично - внимава...

205 1