Agri.bg
Вход
Новини Най-Важното Agri.bg TV Агро Борса Форум Съвети Техника Имоти Работа Фирми Личности Снимки Видео Библиотека Анкети Вицове CAP4US
Agri Подкаст<Подкаст Facebook Facebook Youtube Youtube БюлетинБюлетин
НАЧАЛО ФОРУМ Земеделска техника Трактори
ОТГОВОРИ

Споделете мнения за трактор John Deere 6115m или 6115r

• V
    vlado23

14.12.2013

Предстои ми да купя трактор с който да извършвам предимно между редови обработки като окопаване,пръскане и сеитба.Колебая се между тези два модела john deere 6115m или 6115r.R серията е по-скъпа и с доста повече електроника.Днес гледах 6115М с 16/16 предавки.Освен в транспортната скорост има ли друга разлика между 16/16 или 24/24 предавки.Ако някой има опит с тези трактори нека сподели

25022

• Коментари по темата
    Новите отгоре Първите отгоре
  • J
    John50

17.12.2013

При скоростна кутия 16/16 имаш 4 различни скорости, 1, 2, 3, и 4та, които се комбинират с 4 други скорости, които са задвижвани от съединители, обикновено са обозначени с А, B, C и D. John Deere има две скоростни кутии, едната е с 1, 2, 3 и 4 скоростите. Тя е разположена директно до диференциала, а пред нея е така наречената power-shift кутия, където са разположени скоростите А, B, C и D. На снимката се вижда съединител от тази кутия. Скоростните кутии, които са обозначени с 20/20 или 24/24 имат повече предавки в А, B, C и D кутията, съответно 5 или 6. Скоростната кутия с повече предавки винаги е за предпочитане, от една страна спестяваш гориво, от друга трактора не се натоварва много при определени скорости и обороти. Неприятния момент е когато се развали, повече скорости, по-скъпо за поправка.
  • G
    goro_N

17.12.2013

Аз купих 6115R невероятна машина, но все пак е само на 100 мч така че не мога да кажа много за него. Има JD 5720 който е с 16/16 и за определени операции са му малко (при мен при селажиране определено има нужда от по-бавна скорост) Иначе разликата M/R е основно кабина и оборудване (двигателит мисля вече са еднакви) - R има доста по-просторна и основно стъклена кабина, ако има нещо което ме притеснява за момента е именно тази огромна изцяло стъклена врата, която ако я счупят ще струва не малко пари
  • A
    agro77

17.12.2013

Има разлики и в мотора между М и R.M е със стария мотор с два винтила на цилиндър и по шумен, а R с 4 винтила ,променлива геометрия на лопатките на турбокомпресора и съответно по мощен.Аз имам R6105 който достига 125к.с.max
  • V
    vlado23

17.12.2013

goro_N при какви операции може да са малко тези 16 скорости при М. Аз мисля за повечето операции да го да го ползвам този трактор но освен на транспорт за какво друго ще са му малко тези скорости
  • V
    vlado23

17.12.2013

И за друго се сетих което ме кара да взема М серията.Казаха ми,че R често дават грешки на компютъра и се оправяло само с намеса на сервиза.Запознатите да кажат има ли нещо вярно.Ако може колеги да ми отговорите по-бързо защото до утре трябва да кажа какъв трактор съм избрал
  • F
    fendtpower

17.12.2013

kva my e cenata na toq traktor?
  • V
    vlado23

17.12.2013

малко над 50000евро за М6115
  • P
    petarlesev

17.12.2013

http://www.tractordata.com/farm-tractors/007/1/5/7154-john-deere-6115r.html
  • A
    Alexandar

17.12.2013

Imame 6170R. 1000 часа за 6 месеца.Уникален. Няма да сажаляваш ако избереш R.
  • G
    goro_N

17.12.2013

Колега липсата на предавки се усеща най-вече при обработки не при транспорт. 16 скорости са малко за да имаш добро покритие в работния диапазон 6-10 км/ч Както ти казах при мен проблема беше при селажиране където ми трябваше бавна скорост при значителни обороти на вала е 1-ва скорост идваше бърза. Имаче другия проблем е оран - там за да разботш в оптимални обороти на двигателя трябва да имаш разлика в скоростта под 0.5 км/ч в съседни скорости с 16 скорости това е трудно Но моя съвет е да избереш друга кутия - 16/16 е PowerRevers кутия т.е изцяло механична синхрунизирана кутия но няма превключване (предавки) под товар т.е така наречените PowerShift предавки които превключваш без да натискаш съединител - предимствата на предавките под товар са ОГРОМНИ и аз за нищо на света не бих взел машина без такива скорости. Тук много хора който не са карали машина с полуавтоматични скорости може да ме упонират, но за мен това е от първостепенна важност. Давам ти пример - торим насвяткан с 2т тор изведнъж попада в кал, натиснеш ли съединител спира на място, не смениш ли ще огасне - с PowerShift просто удрияш копчето и той сменя една скорост без да губи теглително усилие Ти можеш да си поръчаш М и с 24/24 AutoQuard кутия ако държиш да е М, относно комп и двигател това са клупости няма разлика както писах до преди годиан М беше със стария двигател но мисля че това вече не е така. От къде мислиш да го купиш?
  • J
    John50

18.12.2013

Това е отговор за разликата в компютрите на сериите R и M. И двата трактора записват грешки в компютрите под формата на код, който има номер. Едните кодове са активни, други не са. За активните кодове сервиза трябва да се намеси, за останалите, не. Добре е натрупаните кодове да се изстриват периодично, защото по някога натрупаните кодове създават проблеми. Сериите R имат повече компютри, отколкото серията M, затова е нормално да има повече кодове, което не означава непременно, повече повреди. В областта, в която работя и живея нямаме много трактори от серията 6000, така че не съм добре запознат с тях, с работата и повредите им. Като трактори тук имаме предимно 8000 и 9000 серията. Преди около два месеца, една от големите ферми в раьона замени около 30 трактора от серията 8000R. Те са на по около 600-800 часа. Тази ферма не купува тракторите, те ги наемат и сменят един месец преди изтичане на гаранцията. Ние прегледахме тези трактори основно. Не открихме никакви големи повреди. Най-голямата бе смята на няколко кичета на един от тях, което отне на монтьора около 6 часа. Когато тези хора работят, трякторите им работят 24 часа, трактористите се сменят, тракторите не спират. За сега изглежда, че серията R е по-добра от предишните серии. Вярно е, че има много електроника, което ние не харесваме, но пък тя помага на тракториста да си почива, когато работи.
  • G
    goro_N

18.12.2013

е колега гаранцията е 2 год ако наистина не спират как така са на 600-800 часа
  • J
    John50

18.12.2013

Тъй като нашия сезон за прибиране на реколтата и за садене е твърде къс, те полват повече трактори, за да засеят и да преберат реколтата. Повечето от тези трактори не работят през по-голяма част от годината. Тракторите от серията 8000 в повечето случаи са изполвани за машините, които вадят и чистят картофите,а понякога и за пръскане. За оране, тези ферми ползват серията 9000. Имай предвид, че това са ферми с 80 000 до 120 000 декара земя.
  • A
    alexagro

20.12.2013

Aко държиш на Джон Дир ОК.Виж нещо което може би ще бъде интересно за теб на; www.fiamma-bg.eu
  • J
    joro75

20.12.2013

Абе alexagro на човека му предстои купуване на трактор,а не на някакви четириколесни играчки с неустановен произход и история.javascript:;javascript:;javascript:;javascript:;
  • Абонирайте се за нас във Viber
1 2 3 4 Следваща> Последна >>

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Още теми от Трактори

C
Charlim

ЮМЗ 6КМ - проблеми със скорости

Здравейте. Проблемът със скоростите е следния - не е възможно да се премине от една на дру...

154 0
N
Novakbransha

Кубота gt 23

С какво масло работите за скоростната кутия и навесната система?

189 0
M
Marian89

Регистрация на АТВ

wladd: В Областна дирекция "Земеделие"

543 1
T
TMetodiev

Проблеми с хидравликата за управление на Т150

Здравейте, Имам проблем с трактор Т150 и по конкретно с завиването. Първоначално нямаше...

245 0
P
P.Dilov

Трактор Т25 - скоростите не включват след смяна на полуоска

Имам Трактор Т25 Владимировец. Полуоската на задната лява гума се скъса и я сменихме, но с...

248 0

ФОРУМИ

• Пшеница
  • Ечемик
  • Царевица
  • Слънчоглед
  • Рапица
  • Ориз
  • Други зърнени култури
  • Всички
  • Крави
  • Овце
  • Кози
  • Прасета
  • Зайци
  • Птици
  • Охлюви, червеи, буби и др.
  • Всички
  • Домати
  • Краставици
  • Пипер
  • Картофи
  • Зелеви култури
  • Бобови култури
  • Лук, Праз, Чесън
  • Други зеленчуци
  • Всички
  • Праскови и кайсии
  • Дини и пъпеши
  • Ябълки и круши
  • Череши и вишни
  • Ягоди, Малини, Къпини
  • Лозя за десертно грозде
  • Лозя за винени сортове
  • Други овощни и лозарски
  • Всички
  • Грижи за пчелите
  • Пазар на пчелния мед
  • Субсидии за пчеларство
  • Всички
  • Био производство
  • Агроекология
  • Билки и лечебни растения
  • Всички
  • Трактори
  • Комбайни
  • Почвообработваща техника
  • Сеялки и посадъчни машини
  • Пръскачки и торачки
  • Косачки и балиращи машини
  • Транспортна техника
  • Специализирана техника
  • Всички
  • Торове - зърнопроизводство
  • Торове - зеленчуци и плодове
  • Течни торове
  • Препарати - зърно
  • Препарати - зеленчуци, плодове
  • Всички
  • Субсидии
  • Проекти и Еврофондове
  • Закони и наредби
  • Инвестиции и Бизнес планове
  • Всички
  • Актуални цени на агро-стоки
  • Животът на село
  • Фермер търси жена
  • Фермерски рецепти
  • Фермерски хобита
  • Пътешествия и туризъм
  • Дом и семейство
  • Домашни любимци
  • Политика
  • Теми, написани на маймуница
  • Предложения по сайта
  • Всички
ПОДАЙТЕ СИГНАЛ ДО РЕДАКЦИЯТА НА

Новини

25.05.2023 Преправят се двете най-важни наредби за директните плащания 29.05.2023 Какво ще е времето през юни? 26.05.2023 Безизходица: Животновъди подаряват млякото си 25.05.2023 Реколтата от череши ще стигне само за прясна консумация, овощарите се надяват на 6-7 лв./кг стартова цена 27.05.2023 Как се произвеждат ягоди, когато съсед ти е Турция?
28.05.2023 Явор Гечев: Разработва се вариант на държавна компания за гарантиране на сделките със зърно 29.05.2023 Министър Гечев: Екологичните мерки не са достатъчно апетитни за фермерите 25.05.2023 Воден е разговор с Кирил Вътев за министър на земеделието 26.05.2023 Безизходица: Животновъди подаряват млякото си 25.05.2023 Преправят се двете най-важни наредби за директните плащания
Новият начин да купуваш и продаваш зърно
За нас Автори Реклама Контакти
Условия за ползване Политика за поверителност
Facebook Youtube Бюлетин

© 2007- 2023 Agri.bg | Всички права запазени

Agri Gate Media

Водеща медийна компания в сферата на селското стопанство!

• Аgri.BG Националната мрежа за селско стопанство.
  • Tractor.BG Българският портал за селскостопанска техника.
  • AgroPazar.BG Специализиран портал за агрообяви
  • Bager.BG Специализиран интернет портал за строителна техника в България
  • Darik.BG Новини от България и света
  • Agriniser.com Покупка и продажба на зърно онлайн

Очаквайте скоро!

Достъпът до профилите в Agri.bg временно е ограничен.

Работим върху тяхното подобрение.

Абонирайте се за бюлетина на Agri.bg

Абонирайте се за седмичния бюлетин на Agri.bg, за да научавате най-актуалните новини, анализи, интервюта и видео репортажи от аграрния сектор за изминалата седмица.

Чрез абонамента ще получавате и информация за важни предстоящи събития в бранша.

С използването на този сайт Вие се съгласявате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика.

Запознайте се с условията за ползване на сайта и политиката за поверителност.