Съвет относно нискостеблени череши на слаборастяща подложка !

 • A
  Здравейте,от скоро съм във форума и ви моля за помощ.Искам да засадя една малка градинка с череши - нискостеблени около 3 дка.Имам черешови гради но на силно растяща подложка от старите сортове.Моля за помощ за тези на слабо растяща подложка относно сортове,сейтба,фиданки ,почва,торове и всяка инфо ще ми е от полза.Привърженик съм на супер ранни и супер късни сортове.Живея непосредственно до град Пловдив и тук в това поле ще е градинката.Надявам се подадох достаъчно информация и ще съм благодарен на вашата помощ.А също така не знам и от къде да си намеря добър посадъчен материал.rnБлагодаря и поздрави!
 • A
  Митев,може и да си прав но аз ше пробвам с варианта 4 на 2,5 м.
 • M
  4 метра междуредие и 2,5 метра вътре в реда за МАКСМА 14 мисля. Така пише тук и там....череши , като праскови -е нема да стане, макар, че някои колеги ще ме критикуват. Четете и избирайте максималните разстояния за БГ +0.5 метра И аз искам да продавам по 100 броя на декар ама после ще ям бой!!!!!!
 • I
  4 метра междуредие и 2,5 метра вътре в реда за МАКСМА 14 мисля.
 • A
  Някаква идея от някои да ми каже на какво разстояние се сеят или по точно кои е оптималния вариант на междуредие и в права линия м/у дърветата. Благодаря и поздрави!
 • M
  Благодаря ти отново Митев а някакво предпочитание от къде да си взема посадъчен материал? Този разсадник които ми препоръча в с.Радко Димитриево нямат фиданки на слаборастяща подложка. Благодаря и поздрави! Не съм препоръчвал разсадника- на сайта има интересни материали от технологична гледна точка. Пиши ми на пощата и ще ти дам колега.
 • A
  Благодаря ти отново Митев а някакво предпочитание от къде да си взема посадъчен материал? Този разсадник които ми препоръча в с.Радко Димитриево нямат фиданки на слаборастяща подложка. Благодаря и поздрави!
 • M
  Ами аз съм си Митев и без кавички това с водата е добре- въпреки това гизела 6 и Максма 14 , може интензивно и на махалебка но е сложно това унгарско вретено при нашите условия и почви. То всички слаборастящи у нас се развиват различно от Германия например. Причина са силните почви -затова трябва да се засаждат на максималните препоръчвани растояния. Но идеята не е лоша. Ако имаш още въпроси погледни тук: www.razsadnik.com i питай на [email protected]
 • A
  Благодаря на "Mitev" за отговора,за мое щастие има канал точно до мен които е постоянно пълен с вода през периодите пролет,лято есен и зима.Смятам да им направя капково за да ги поливам ,чрез него а и да вкарвам и торове чрез него.В правилна насока ли са ми мислите? Благодаря и поздрави!
 • M
  Здравейте,от скоро съм във форума и ви моля за помощ.Искам да засадя една малка градинка с череши - нискостеблени около 3 дка.Имам черешови гради но на силно растяща подложка от старите сортове.Моля за помощ за тези на слабо растяща подложка относно сортове,сейтба,фиданки ,почва,торове и всяка инфо ще ми е от полза.Привърженик съм на супер ранни и супер късни сортове.Живея непосредственно до град Пловдив и тук в това поле ще е градинката.Надявам се подадох достаъчно информация и ще съм благодарен на вашата помощ.А също така не знам и от къде да си намеря добър посадъчен материал. Благодаря и поздрави! Ако нямате вода -изобщо не се захващайте за такива подложки-по слабо растящите ит типа на Гизела5 не са за "у нас"
 • A
  Много ти благодаря "initiated" за отговора.Въпреки,че съм от скоро във форума,попрочетох доста за това което ме интерисува и ми направиха впечатление професионалните ти мнения и препоръки.Ще се радвам ако ми дадеш някакъв телефонен номер за връзка и консултация. Благодаря и поздрави!
 • I
  Сортовете са същите като на силно растящите подложки, избора е въпрос на предпочитания. Потърси в интернет Савел-Агро(разсадника е м/у Труд и Стоево) и си купи, ако имат свободни бройки на подложка Максма 14(Полу слабо растяща подложка, по слабо растящите от нея са по капризни и може и да не се справиш). Успех

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

черешите в цяла България

Правителството уж щеше да помага на българските производители а сега затвори пазарите , ед...

255 0

Мнения за трактор Владимировец т25

Колеги, дайте ваше мнение трактора как се справя в овощна градина, като оре, пръска и с му...

265 0

БOЛЕСТ ПО МЛАДИ ЧЕРЕШОВИ ДЪРВЕТА !!!

kris200: Зимните пръскания с медни препарати правиш ли ги? Това е засега единственото решение за ог...

569 1

Кроене, череши

Здравейте. Исках да попитам, днес кроих череши около 10 годишни, но не успах да намажа вси...

796 0