Как да реша проблем с ушните марки на част от животните

 • K
  Като подавах документите за субсидии всичко уж им беше наред а сега ми казват,че на една част от животните е трябвало да има електронни марки а те били обикновенни (купил съм ги декември 2012)
 • K
  Съгласно новата Наредба 6/10.2013 г. всеки фермер си заявява сам необходимите ушни марки за селскостопанските животни на лицензирани фирми.В момента са само 3.Една от тях е сайфти.ко еоод с адрес за заявки [email protected]Марките се доставят с куриерска фирма и с наложен платеж.Марките са с високо качество и фирмата дава дългосрочна гаранция,изразяваща се в безплатна подмяна в случай на падане.Фирмите са длъжни в срок от три дни да подадат информация за предоставените на фермерите марки на областните дирекции по безопасност на храните.С промяната на закона за ветеринарната дейност се дава възможност на фермерите сами да поставят ушните марки.Но не е за препоръчване.
 • B
  Такааа, днес срещнах случайно регионалния ветеринар който ме оведоми че за 2014г. трябва да си сключим договори с общинските ветеринари . Предполагам ще е влезнала няква наредба , въз основа на която ветринарите ще си получават заплатите при определен брой обслужвани ферми . Така че това ще важи сигурно за всички регисртрирани фермери !
 • B
  Ми аз съм ЗП от 10 години , и нямам сключен договор с къвто и да е ветринар ! И познавам още поне 10 колеги които са като мен ,- като ни се наложи - викаме си регионалния ветринар, плащаме си и тва е ! Той е длъжен да ти вкарва номерата на марките в системата , след като ти е поставил марки !
 • D
  Овцевъдите не сключват договори с ветринари ! Поне за сега !/////////Без сключен договор няма да му дадат и една марка;за да се пререгистрира като ЗП също трябва да има сключен договор с ветеринарен лекар-срока е до края на февруари.
 • B
  Овцевъдите не сключват договори с ветринари ! Поне за сега ! Значи колега , ветринаря яко те е метнал като ти е маркирал марки за животни които са за продан , или за клане .Преди на агнетата за пазар ги маркираха с такива - кръгли .Не знам твоите какви са , но от 3-4 години вече насам животните се маркират с комплект марки - електронна- оранжева, и обикновена- жълта , които са с един и същ номер .Слагат се по 2 за да може да се олесни работата при проверка с електронната, и евентуално ако се загуби тя да можеш по жълтата да си изкараш друга електронна със същия номер .Поне такова е моето разбиране .Вслучая мисля че някой те е прецакал - освен ако ти сам не си си объркал нещата .При липса на номер на животно фермера се санкционира като му налагат санкцията в трикратен размер до 85% от стадото .Ако липсите са повече няма да получиш субсидия !
 • D
  Ако имаш сключен договор с ветеринарен лекар който да ти обслужва фермата,отиваш при общинския ветеринарен лекар и той ще ти даде банкова сметка да преведеш по 3,50 лв за комплекта съдържащ електронна и обикновена марка.Срещу тази фактура ще ти дадат заявения брой марки и ще ги активират на лекаря с който имаш договор.Щом овцете имат поставена обикновена ушна марка и така се водят в информационната система,не е проблем да се постави допълнително и електронна,тогава овцата излиза във всички справки с двата си номера.Всичко това се вписва и в регистъра на обекта който също се снима страница по страница от проверяващите.Ще трябва да заплатиш за труда на ветеринаря по 1.5 лв на премаркирано животно.Срока за пререгистрация на животните е до края на м.февруари.

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

@ Call know pandit ji @ +91 9694102888 Family Relationship Problems IN Hamburg

@ Call know pandit ji @ +91 9694102888 Family Relationship Problems IN Hamburg @...

1 0

+91-9876425548!(*!)Love Marriage Specialist in Vapi

+91-9876425548!(*!)Love Marriage Specialist in Vapi +91-9876425548!(*!)Love Marriage Spec...

2 0

@ Call know pandit ji @ +91 9694102888 black magic by vashikaran IN Hamburg

@ Call know pandit ji @ +91 9694102888 black magic by vashikaran IN Hamburg @ Ca...

5 0

+91-9876425548!(*!) Husband wife love problem solution In India in Ghaziabad

+91-9876425548!(*!) Husband wife love problem solution In India in Ghaziabad +91-98764255...

5 0