Съдбата на неподписаните и чакащи проекти по мярка 121

 • 0
  Колеги имам проект по 121 мярка по ПРСР внесен в РА на 31.01.2009 год. Направете си сметка в какво състояние са нервите ми. Проектът е за голяма сума и включва СМР. Нямам никаква информация отоносно движението на проектите. Ако бихте могли да ми помогнете с достоверна такава ще съм ви много благодарна. Само ако тя е актуална и от сигурен източник. Моля ви не ме подвеждайте. Защото се наслушах на лъжи. Проектът ни бе разгледан септември месец и октомври месец оферентите ни си потвърдиха офертите. След като до края на декември месец не получихме никакъв резултат направихме писмено запитване до РА на ДФЗ София. Отне им цял месец за две изречения / 26.01.2010год /- проектът ви е одобрен изчисляват се инвестиционните ви разходи по проекта. Вече втори месец никакъв резултат и никаква информация. Подготвям следващото си запитване но ми се струва че ще им спестя още един месец. Мисля че не подписват за да не плащат. Готова съм на крайни мерки. Колеги има ли някой от вас в моята ситуация. Предприели ли сте някакви мерки. Какъв съвет бихте могли да ми дадете. Има ли юристи сред вас. Ползва ли някой юридическа консултация от асоциациите. Разбира се че всичко си има цена и аз съм готова да си я платя. Благодаря.
 • Ако всичко е така и към настоящия момент (средата на май месец), то очаквай едно типово писмо, като детско тестче-четири възможности за отхвърляне на проектното предложение, а именно: 1. Некомплектованост на приложените документи. 2. Несъответствие с критериите за допустимост. 3. Несъответствие с посочените данни след посещение на място. 4. Недостатъчен бюджет. Срещу всяка точка има квадратче, което елегантно се "зачеква" и ти гледаш и получаваш някакъв пристъп, ако НЕ дай си Боже, си повярвал на "консултанта си", че проекта ти е "супер" и т.н. каквото трябва той е направил, за да си спокоен! Дано ХОРА да не сте направили нищо!!! Новата муза на проверяващите са проверките на място, НО НЕ ТИ ДАВАТ КОПИЕ НА ПРОТОКОЛА - А такова следва да ни се полага, защото после същия може да се ДОпопълни.
 • P
  Колеги, най вероятно сте подписали договор. Четете правата и задълженията на двете страни и при нарушение пишете до ЕС комисията. За мене това е начина! Успех!
 • Има нова категория, гледам въпроси и отговори. Изпрати конкретно запитване, ще го отправят към ДФЗ, да видим какво ще отговорят.
 • и аз имам проект по м.121 но за разлика от вАс на мен никой нищо не ми казва.опънаха ми нервите до краен предел - не ми се казва наглас това което си мисля. ОТ тия - убедих се - нема по -големи НЕКАДЪРНИЦИ.
 • и аз имам проект по 121 от май го гледат вече една година и само ми ми казват да имам търпение и моят е за много пари
 • [angry] [cry] [lud] [:slap:] [:duel:] [:bike:]

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Разпределяне на рента за минали години

wladd: Белите петна са плащат за целия имот, "Новите" собственици нямат основание за получаване н...

212 1

Обработване на земя без договор

ZzZ: Ти си тарикат така че давай - жъни я! А като се окаже, че кооперацията има сключен едногод...

291 9

Право на дейност, върху земеделска земя?

solun1: Тряба да й смениш статута и тогава вече ще можеш да стройш.

142 1

Влизане в чужд имот, отъпкана пшеница

Веселин: Към полицията задължително. Подадохте ли и за предишните случаи? Трябва да ги регистрирате...

285 2

СПЕШНО!!! Подвеждаща информация/измама

За първа година съм земеделец.Наясно съм със селективните и с тоталните хербициди,но нямам...

702 0