Акциз- първоначални декларации за кандидатстване по държавна помощ - споделете мнения и опит!

 • N
  Колеги, споделете какво знаете за подаването на тези декларации. В едни служби твърдят ,че има срок да 31.12.2013г. ,в други не са и чували за подобно нещо.rnНе е ясно какво става, трябва ли да се подават до края на годината или не. Някой не е разбрал или нарочно не се оповестява срока ,за да кандидатстват възможно най-малко.rnrnМоля, споделете каква е информацията по региони!
 • S
  Отговора който дават в Общинските служби е - Очаква се одобрение от ЕС! А срокът за сега е 31.12.2013 г. Струва ми се,че това е поредната подигравка на управляващите!
 • N
  За пореден път абсолютна каша- някои имат указания ,някои нямат. В указанията пише ,че се разпечатва декларация от информационната система, но такава възможност още нямат.Също така, че всички формуляри са качени на страницата на МЗХ. Аз поне нищо подобно не открих. Това което сме видели е изпратено само на и-мейл в ОСЗ и на него пише "Проект!" Очакваме официално изявление! Дано някой се сети да каже нещо, за да не се окаже после ,че не е имало желаещи да ползват помощта в определения срок!
 • S
  Очакваме Админа да излезе с по конкретни факти за срока на декларациите,тъй като на 15.12.2013 г.Общинските служби преустановяват работа а първоначалната информация е -срок 31.12.2013 г.Нека не се позоваваме на слухове,а да се зададе въпрос към МЗХ и да се публикува адекватен отговор! Въпроса касае целият отрасъл! В Общинските служби все още нямат представа кога ще се започне с подаването на декларациите.
 • V
  Колеги ние се точим за акциз, ама някой обърнал ли е внимание какво пише в Държавен вестник бр. 101/2013 за параграфите, които касаят въпроса: § 39. Законът влиза в сила от 1 януари 2014 г. с изключение на § 9 и 38, които влизат в сила след постановяване на решение на Европейската комисия за удължаване срока на действие на съществуваща разрешена схема на държавна помощ. А това е заглавието на раздела от Закона за акцизите и данъчните складове: Раздел VI. Специален ред за приспадане на акциз срещу ваучери за гориво под формата на държавна помощ за земеделския сектор (Нов - ДВ, бр. 101 от 2013 г., в сила след постановяване на решение на Европейската комисия за удължаване срока на действие на съществуваща разрешена схема на държавна помощ) За какво удължаване на срока става реч? Нали всичко беше уредено и сигурно! Удължен ли е в крайна сметка срока? Или пак само ни лъжат, за да мълчим?! Някой знае ли подробности? Ето и линк към закона, четете чл.45а и ПЗ разпоредби: http://lex.bg/bg/laws/ldoc/2135512728
 • N
  До колкото разбрах, в общинската служба ще се вкарат данни в ИСАК /но още няма програмата/, след това с декларацията ,която ще изпечата системата ,зеленото картонче и личната карта се подават в Областната служба. Вероятно системата ще заработи на 30.12.2013 и срокът ще изтече на 31.12.2013. Така вината ,че не сме спазили срока ще си е наша и на милите ни управници няма да им се налага да раздават ваучери. Струва ми се ,че това затишие не е никак случайно!
 • S
  Декларации ще се подават -срока е 31 декември 2013 г. Има голяма вероятност да се удължи,тъй като за сега няма необходимата подготовка в администрациите.Проверявайте редовно ! Декларациите ще се подават в Общинските служби Земеделие.
 • N
  и аз нищо не съм чул, ще следя темата.

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Разпределяне на рента за минали години

wladd: Белите петна са плащат за целия имот, "Новите" собственици нямат основание за получаване н...

324 1

Обработване на земя без договор

ZzZ: Ти си тарикат така че давай - жъни я! А като се окаже, че кооперацията има сключен едногод...

404 9

Право на дейност, върху земеделска земя?

solun1: Тряба да й смениш статута и тогава вече ще можеш да стройш.

225 1

Влизане в чужд имот, отъпкана пшеница

Веселин: Към полицията задължително. Подадохте ли и за предишните случаи? Трябва да ги регистрирате...

316 2

СПЕШНО!!! Подвеждаща информация/измама

За първа година съм земеделец.Наясно съм със селективните и с тоталните хербициди,но нямам...

779 0