Кампания 2010 ИСАК

 • T
  Новата система за очертаване е отвратителна. Трябва да се надигнем и да си върнем старата. Днес за 6ч. успях да оправя 10парцела и после заби сървъра в София. С тази скорост може да се очертаем до юни 2011. Да не говорим,че ще има 99% застъпвания когато не се вижда съседа бенефициент.
 • L
  За правното основание за ползване - вече сме длъжни да имаме такова при кандидатсване за субсидии, и да представяме при поискване документите, които го доказват. Не е само за застъпванията, при каквато и да е проверка.
 • T
  При чертането не ти търсят правно основание,може да чертаеш колкото си искаш.Правното основание ще ти го искат когато имаш застъпване.
 • B
  Никой не прави проверка, това е уловката. Ако работиш 20 дка точно по границите на имота, но снимката е стара, ти може да си сигурен и да имаш договор за него, обаче колкото и да е печен служителят в ОСЗ, той трябва да има вграден джипиес в дясната си ръка, за да те очертае точно по границите на имота... Ти си декларираш правното основание, но не е сигурно,че ще улучиш имота, за който се отнася...
 • B
  Какво точно се разбира под проверка на правното основание? Как го правят при чертането?
 • D
  kolegi,sistemata niama goliama razlika sas starata,daje v niakoi otno6enia e po dobra.Prosto e po baven sarvara za momenta.Ako se vgledate na proveriavani parzeli otdolu se vijda lilavo sinia linia,koiato pokazva proverkata ot minalata godina,prosto 4ertaite bez da izlizate ot neia.A kolkoto do novite parzeli koito si znae bloka nemoje da sgre6i.kartite sa po malki naistina ,no koito negi vijda prosto da mu gi razpe4atat peizajno i niama problem.I drugo,kadeto slujitelite poznavat programata,niama nikakav problem,as o4ertah za edin sletobiad nad 6000dkapri tova nad 30 fiz.blokove.Taka 4e ako e pe4en slujitela niamate nikakvi problemi.....ne se otkazvaite.
 • B
  "Имам чувството, че системата нарочно е направена да ни изкара мошеници или да ни откаже от субсидиите." - абсолютно си прав!Как иначе ще се генерират застъпвания и кого ще санкционират? [:slap:]
 • L
  Мен ме "зарадваха", че не могат да се виждат кадастралните граници на имотите при очертаването. При пасища, на които не личи нито оран, нито нищо, как да се спазва границата на имота? И проблема не е само в застъпванията, от тази година въведоха изискването за "правно основание за ползване". Не мога да проумея как при проверките ще имат наложени кадастрални граници върху чертаното, а сега ги няма?!?!? И като не ползваме никаква информация в реално време при чертането, от какъв зор е връзката със сървъра, та да зависва по 10-15 минути за всяка чертичка? Синхронизиране през нощта е къде по-разумно решение. Имам чувството, че системата нарочно е направена да ни изкара мошеници или да ни откаже от субсидиите. Или е наистина "бета" изпълнение без нито един час тестване в практиката.
 • R
  Туне , вземи си старите карти на предишната ти фирма и чертай по тях за новата... на мен така ми казаха да направя от осз-то за ориентир
 • T
  За 18 часа очертах 39 парцела 5380 декара. Бенифицентите с повече парцели ги съветвам да не чакат последния момент,защото може да испуснат сроковете.
 • T
  Това казвам и аз. Моите парцели са всичките нови щото ги прехвърлих на друга фирма пак моя и тя няма история. Познай как ще очертая 45парцела. То прави рефреш по 10мин само ако искаш да мръднеш 1см нагоре. Да не говорим, че ништо не се виждааа при положение, че тези парцели съм ги чертал 3год. на друго УРН. Това е тъпост да ги чертая наново. Тъкмо си бяхме намерили границите с колегите и сега наново ще ги оплескаме.
 • T
  Колеги два дена прекарах в общинската служба,първия ден от 9 до 17ч.очертахме 7 парцела.Днеска беше по добре но си тръгнах в19.20ч.Системата е много скапана, бавна и неподходходяща за работа.Когато чертаеш стар парцел и сменяш само културата става лесно,проблемът е при очертаване на нов порцел,чертаеш без да виждаш другия къде е чертал. В 90%ще има неволни застъпвания.
 • B
  Не е вярно. Вижда се само заредения парцел от миналогодишната кампания. Ако се чертае нов, не се вижда къде застъпва и нищо не излиза. Чак накрая от бутон "проверки" излиза ако имаш излизане от легитимния слой над 0.05 дка, ама не ти казват колко точно излизаш...За сметка на това се подписват сума ти декларации, че си уведомен за всичко - нелегитимни парцели, условия за спазване на добро състояние и какво ли още не...
 • R
  Приятели аз бях опитно зайче и върху моите парцели се учеха. С триста зора за една седмица ми очертаха парцелите. Но мойте парцели са малко едва девет а тези с 90 или с 900. Системата наистина е нова, нали някои трябва да усвоява пари по административен капацитет. Това, че забива тях не ги интерисува от министерството казали на служителите да си променят работното време. Сутрин от 5.00 часа до 11.00 часа и следобяд от 17.00 часа до 24.00 часа тогава системата била по свободна. Но при мен проблема е при животните там системата им не е актуализирана и това го пише официално на страницата и това не ги притеснява от МЗХ.
 • M
  Sta4ka kolegiiiiiiiiiiiii---tova mu e maikata v taq skapana darjava--Garcite dobre si pra [bi4] vat,no nie spim [bi4]
 • N
  Ами като чертае оператора чертае по старите ти граници.И все пак си виждаш декарите нали преди да ти излезе снимката.

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

A

Indian Call Girls In Ajman 0543457603 Ajman Call Girls Service

Indian Call Girls In Ajman 0543457603 Ajman Call Girls Service | Indian Call Girls In Ajma...

9 0
D

Прехвърляне на земя

Agroplus: Може

392 1
M

Конна база - регистрация на животновъден обект

Здравейте, Във връзка с обект конна база, в процес на строеж, се интересувам какво тря...

101 0
S

Разпределяне на рента за минали години

wladd: Белите петна са плащат за целия имот, "Новите" собственици нямат основание за получаване н...

685 2
D

Обработване на земя без договор

ZzZ: Ти си тарикат така че давай - жъни я! А като се окаже, че кооперацията има сключен едногод...

697 9