Съвети за първоначално засаждане и инвестиции в земеделска земя

 • F
  Колеги здравейте от известно време чета форума и следя с голям интерес темите за зърнопроизводство. Мисля 2014 година да започна да се занимавам с земеделие . Като за целта в село Макреш Видинска област имам 30 декара лична зема и искам да започна да се занимавам със земеделие, като имам трактор ЮМЗ и инвентара към него, място да прибирам продукцията и дядо който да ми помага в отлеждането. Въпросът ми каква култура да отглеждам, замислих се за слънчоглед, но май е много претренциозна като за 1-ва година. Капитал начален имам за тази цел, а желанието ми е огромно. Само остава да ме насочите като първи стъпки какво да направя, как да постъпя и какво да засадя. Какви грижи се полагат за дадената култура, Не търся основни доходи от земеделието, а някой лев който да подпре бюджета на семеиството. Ще съм ви ужасно благодарен за отговорите и дано 2014 е успешна за вас.
 • I
  Засади 15 дка пипер и 15 дка картоф.Пипера иска гледане, но е доста добре като доходност.\r\nПоздрави
 • M
  Колеги здравейте от известно време чета форума и следя с голям интерес темите за зърнопроизводство. Мисля 2014 година да започна да се занимавам с земеделие . Като за целта в село Макреш Видинска област имам 30 декара лична зема и искам да започна да се занимавам със земеделие, като имам трактор ЮМЗ и инвентара към него, място да прибирам продукцията и дядо който да ми помага в отлеждането. Въпросът ми каква култура да отглеждам, замислих се за слънчоглед, но май е много претренциозна като за 1-ва година. Капитал начален имам за тази цел, а желанието ми е огромно. Само остава да ме насочите като първи стъпки какво да направя, как да постъпя и какво да засадя. Какви грижи се полагат за дадената култура, Не търся основни доходи от земеделието, а някой лев който да подпре бюджета на семеиството. Ще съм ви ужасно благодарен за отговорите и дано 2014 е успешна за вас. Трайни насаждения!
 • A
  Моето лично мнение е ,че няма да можеш да си покриеш разходите ако засееш зърнена култура.Просто няма да е рентабилно.Насочи се към култура която изисква повече труд и занимавка,но ще е по-доходоносна!От личен опит бих ти препоръчал картофи.Миналата година засадих 18 декара с картоф.Догодина ще повторя,защото останах доволен.
 • N
  Какво ще сееш зависи от това преди какво е сято и какво му е претенциозното на слънчогледа сравнение със другите пролетници, да не би при царевицата да е различно ? Вземаш хубаво семе, хвърляш тор във нормите и другото е божа работа.

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Годжи бери

Здравейте на всички! Наскоро ми попадна имот, който е засаден с 50 дка годжи бери и 72 дк...

162 0

Въпроси, въпроси, въпроси......

отговор: Наистина не искам да ти чупя хатъра, но ако тръгнеш да се занимаваш с това което си си нау...

198 2

Изграждане дестилерия за лавандула

distilleryKK: Проектиране, доставка и монтаж на дестилерии за етерични масла. Моля потърсете ни на 08989...

25400 3

мярка 6.3

gonzo79: на 29 07 -1250

1583692 4208

Хладилна база за плодове и зеленчуци - заслъжава ли си инвестицията?

izhel: Когато са налице парите, лесно се изгражда. Въпросът е в осигуряването на пазара и качеств...

3809 3