Какви са новостите за данъчното облагане?

 • A
  Не знам дали не избързвам да не стане като с обратното начисляване на ДДС , но положението засега е следното:rnrnОт 2014 год.се променя начинът на облагане.Които са регистрирани по ЗДДС rn(до сега за тях беше задължително) могат да изберат да не се облагат вече като ЕТ.За тази цел трябва да подадете декларация до 31.12.2013 год.rnЗа другите си остава същото-облагане по желание.
 • A
  Колега, пожелавам ти никога да не те посещават НАП-астите
 • V
  Колега, аз съм лаик на тема счетоводство - ОПР изготвям по следния прост начин , от едната страна всички приходи от дейността, от другата всички разходи, независимо дали са лихви и главници, след това рекапитулация.Ако съм на плюс - 15% върху разликата е данък, ако е минус, няма данък.Така го обясни Менда Стоянова, или поне аз така го разбрах и досега така процедирах.Що се отнася до кредита ми - ипотека, теглиш 50000 лв , връщаш 120 000.Ако се облагам като ЗП -4% глоба, за това , че съм се хванал на хорото.Това ли е справедливото данъчно облагане в земеделието?
 • A
  "Това е , защото в отчета показвам средствата с които погасявам заемите с които съм стартирал дейността си.Иначе , ако се облагам като ЗП, трябва да плащам 4% данък и върх у парите , с които погасявам упоменатите кредити, " Това , което пишеш е малко странно.И в ОПР къде и как посочваш парите, с които погасяваш кредита?Само лихвите могат да ти минат за разход.
 • V
  Колега, веднага пояснявам- да, облагам се като ЕТ, НО НЕ ВОДЯ СЧЕТОВОДСТВО, а само на базата на изготвен от мен ОПР.Това е , защото в отчета показвам средствата с които погасявам заемите с които съм стартирал дейността си.Иначе , ако се облагам като ЗП, трябва да плащам 4% данък и върх у парите , с които погасявам упоменатите кредити, което, освен, че е идиотия, ще направи невъзможно и да оцелявам занапред.Новото в цялата тази галимация е ,че за да продължа като ЕТ, вече се задължавам и да водя счетоводство, което не ми е по джоба.Лошото е , че нямам никакъв друг избор!
 • A
  Колеги, за регистрираните по ДДС е така, но какво очаква тези, коитоса дребни риби, досега подаваха само отчет за приходите и разходите, не водеха счетоводство и се облагаха по реда за облагане на ЕТ.Сегашните управници сякаш забравиха, че тези хора са с ограничени възможности и им отнемат шанса за друго облагане, освен като ЗП. ---------------------- Не те разбрах.Казваш, че се облагаш като ЕТ, а после искаш различно облагане като ЗП. Би ли пояснил
 • V
  Колеги, за регистрираните по ДДС е така, но какво очаква тези, коитоса дребни риби, досега подаваха само отчет за приходите и разходите, не водеха счетоводство и се облагаха по реда за облагане на ЕТ.Сегашните управници сякаш забравиха, че тези хора са с ограничени възможности и им отнемат шанса за друго облагане, освен като ЗП.
 • V
  Права си и още как. Тезиу които скоро са проверявани ще минават по-леко, ама другите... като ги върнат по давност до 2008 г. и като ги пуснат на пълна данъчна не само по ДДС може да се окаже, че имат да дават, не да вземат.
 • A
  Здравей, vesii И аз имам едно такова усещане за голямо дърво следствие обратното начисляване.Най-вероятно за всяко възстановяване ще има ревизии и ревизийки.А колкото и да се старае човек да спазва всичко все нещо е прескочено.И освен актовете ще има и голямо безпаричие защото тези обещани 30 дни ми се струва, че няма да се спазват.Дано не излезя права, разбира се.
 • V
  Здравей, Адриана, Според мен начинът на облагане на регнатите по ДДС е най-малкият им проблем. Те едва ли осъзнават какво ги чака от догодина с това обратно начисляване и възстановяване на ДДС. Ще хвърчат актове ..., защото според мен това е целта - да се съберен някой милион. Тогава много от тях ще разберат счетоводителите като говореха какво имаха предвид ... След лудостта по декларирането на нафтата сега и веднага и от днеска за вчера, това е следващото, с което ще тръскат брашнения чувал. Ти какво мислиш?

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Разпределяне на рента за минали години

wladd: Белите петна са плащат за целия имот, "Новите" собственици нямат основание за получаване н...

322 1

Обработване на земя без договор

ZzZ: Ти си тарикат така че давай - жъни я! А като се окаже, че кооперацията има сключен едногод...

399 9

Право на дейност, върху земеделска земя?

solun1: Тряба да й смениш статута и тогава вече ще можеш да стройш.

223 1

Влизане в чужд имот, отъпкана пшеница

Веселин: Към полицията задължително. Подадохте ли и за предишните случаи? Трябва да ги регистрирате...

316 2

СПЕШНО!!! Подвеждаща информация/измама

За първа година съм земеделец.Наясно съм със селективните и с тоталните хербициди,но нямам...

775 0