Дилема между създаване на черешова или сливова градина - дайте съвети и мнения!

 • A
  Здравейте отново колеги,дилемата която ме мъчи е дали да създам черешова или сливова градина-50 декара.При положение,че имам намерение да суша част от плодовете.По мои сметки дохода от сливата ще е по-голям,защото пуска повече а и изкупната цена е по-малка от тази на черешата-с около 50 стотинки.Вие какво ще ме посъветвате?
 • A
  todorov имам възможност част от продукцията да я суша и съхраня за по дълго време.Пласирането не ми е проблем.Относно земята е годна и за двата вида дървета,вече са направени почвени проби,изложението е подходящо.
 • I
  Колега 50 дка са много нещо. Защо не засееш и двете култури в съотношение каквото прецениш. Пък то и друг вид дръвчета можеш да засадиш. Представяш ли си, че след време ще трябва плодовете да се продават. То те не са като ябълките и крушите които могат да се съхранят за по-дълъг период от време, а ще трябва да се продават веднага. Поздрави и успех при вземане на най-правилното решение. +1
 • T
  Колега 50 дка са много нещо. Защо не засееш и двете култури в съотношение каквото прецениш. Пък то и друг вид дръвчета можеш да засадиш. Представяш ли си, че след време ще трябва плодовете да се продават. То те не са като ябълките и крушите които могат да се съхранят за по-дълъг период от време, а ще трябва да се продават веднага. Поздрави и успех при вземане на най-правилното решение.
 • D
  Здравей, Дали твойта дилема е подкрепена от подходяща земя и за череши и за сливи. Провери първо дали мястото е пригодно за отглеждане им, и дали например условията не са по-подходящи за едната култура и по-малко подходящи за другата. Колкото земята ти е по-пригодна, толкова и добива ще ти е по-голям и по-качествен, а и няма да хварляш излишни средства за по-високи норми торове и т.н. И обратно ако не подбереш правилният вид култура, ще трябва да компенсираш всички недостатъци с повече тор, други мелиорации и т.н. (тоест с повече пари).

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Годжи бери

Здравейте на всички! Наскоро ми попадна имот, който е засаден с 50 дка годжи бери и 72 дк...

163 0

Въпроси, въпроси, въпроси......

отговор: Наистина не искам да ти чупя хатъра, но ако тръгнеш да се занимаваш с това което си си нау...

199 2

Изграждане дестилерия за лавандула

distilleryKK: Проектиране, доставка и монтаж на дестилерии за етерични масла. Моля потърсете ни на 08989...

25401 3

мярка 6.3

gonzo79: на 29 07 -1250

1583703 4208

Хладилна база за плодове и зеленчуци - заслъжава ли си инвестицията?

izhel: Когато са налице парите, лесно се изгражда. Въпросът е в осигуряването на пазара и качеств...

3809 3