Нужда от съвет за засяване на нива с ечемик

 • T
  Здравейте Колеги,rnНова съм в земеделието, разчитам на опита на дядо ми и приятели. rnСлед поредната \"комасация\" в землището, където работя - последно \"си взех\" една нива, която 2 год. поред е била сята с пшеница. Не изглежда хубава почвата ( на места светлее пръстта), а и след разговори с местните разбах, че не е от най-добрите ниви.rnНуждая се от съвет: да влизам ли да е сея ечемик или е вече късно. Или да изчакам пролетта и тогава да решавам за кориандър или слънчоглед.rnrnЩе съм благодарна за всеки съвет.
 • D
  Здравей, Почвени анализи правят и Националната Почвена Служба виж тук http://nationalsoils.com/ . Правят и доста други неща - оценки, карти и почвени теренни проучвания. Успех!
 • M
  Работа отива на пролетници. Оранта днес утре ще е приключат. За анализа - колега, комшия по землище спомена за Ник мисля беше фирмата - са му направили анализ. Мисля да опитам с тях. Колко ще ми струва анализа? Примерна сума ? Здравей , почвения анализ до колкото знам по всичките компоненти на изследване няма да ти струва евтино .
 • M
  Здр. В коя част на Бургас ти е земята?
 • T
  Работа отива на пролетници. Оранта днес утре ще е приключат. За анализа - колега, комшия по землище спомена за Ник мисля беше фирмата - са му направили анализ. Мисля да опитам с тях. Колко ще ми струва анализа? Примерна сума ?
 • N
  Изчакай пролетта, няма смисъл средата на ноември да сееш ечемик. Щом почвата ти се струва лоша, може да направиш един почвен анализ, а сега е хубаво да изореш във близките дни. След това ако направиш почвен анализ ще прецениш колко тор да хвърлиш на слънчогледа.

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

високодобивни семена ечемик

Фермер: Сорт КАЗАНОВА на ЛимаГрейн добив 2017 регион Стара Загора 740 кг все още немога д...

1615 1

Цена на ечемик 2017г.

Куповач: 260 лева докарано на пристанище стартова цена Последсвие ще се понижи

8033 16

Посевна норма на ечемик в кг.

: Започвам да мисля че няма компетентни,което според мен не е така.

4136 4

Споделете опит при отглеждане на ечемик сорт Хенриете!

Колеги, някой сял ли е ечемик сорт Хенриете?

1943 0