Листна тор или карбамит е по-добре за пшеницата?

 • V
  Как процедирате вие? И какво количество тор слагате на декар?
 • T
  diditxd форума НЕ е място за реклама ! За рекламиране на продукти си има определени за това места! Този СПАМ е НЕДОПУСТИМ, още повече си го напускал във всички теми !!!
 • D
  Когато говорим за листно прилагане е необходимо да се съобразят метеорологичните условия, а именно времето да бъде влажно и облачно или сутрин рано, както и вечер късно, когато темперетурата е понижена и слънцето не е силно, защото в противен случай растенията могат да изгорят. Торовете за листно подхранване са като допълнение към почвеното наторяване, но в никакъв случай не могат да го заменят. Едно от предимствата на листните торове е това, че този тип продукт се нанася върху листата и ако по някаква причина се прекали с него, то не е толкова трудно част от препарата да се отмие. На практика, листните торове са един от най-търсените продукти на пазара днес. Biohum - Производство на листни торове http://biohum.com/продукти/ Торовете от серията СЕКТОР за листно подхранване, проникват бързо в тъканите на листата и се включват в обмяната на веществата. Затова чрез листното подхранване се постига бърз и значителен ефект върху посевите и насажденията при незначителен разход на средства за торове.
 • B
  Не знам защо си мислиш че правя реклама , питам на 3 места защото търся отговор.Идва представител на фирма и дава реклами като ни казва че в южна България има много добри резултати .Реших да попитам и се регистрирах .Ако някои го е ползвал да каже понеже сертификатът е от тази година .Не мислим да заместваме кореново хранене а да го ползваме са добро презимуване.Ще направим само контрола и ще разберем явно това е решението. Сертификати не гледай.И при нас дойде някакъв с биотор от червеи дето бил направо супер видеш ли страшни съставки и ефекти със сертификат и проба официална от МЗХ.Там хубаво си пише процентното съдържание на живи организми ,калии и прочие ,но аз как мога да съм сигурен ,че 2-та литра от които той е дал да се вземе проба са същите като тези ,които ще ми докара и съдържанието ще е същото.Предпочитам да заложа на доказали се препарати и фирми.Иначе за опити да.Всичко друго е спекулация.
 • N
  Не знам защо си мислиш че правя реклама , питам на 3 места защото търся отговор.Идва представител на фирма и дава реклами като ни казва че в южна България има много добри резултати .Реших да попитам и се регистрирах .Ако някои го е ползвал да каже понеже сертификатът е от тази година .Не мислим да заместваме кореново хранене а да го ползваме са добро презимуване.Ще направим само контрола и ще разберем явно това е решението.
 • B
  Искам да попитам за биоорганичния нанотор НАГРО- за обработка на семена и за листно есенно и пролетно пръскане.Някой ако е ползвал да каже че мисля да пробвам. 3 поста за 1 ден от профил регистриран днес.И трите еднакви като в единия се пита - НАГРО - толкова ли е добър колкото в рекламата. Уви твоя опит за реклама като УЖ питаш за много добрият НАГРО не се получава.То си мирише на самореклама отдалеч.Ние смятаме диамониев фосфат да ползваме - неговата реклама не е чак толкова добра ама карай. А по темата.Няма как в никакъв случай листен тор да замести почвеното внасяне на гранули.Поне засега..
 • N
  Искам да попитам за биоорганичния нанотор НАГРО- за обработка на семена и за листно есенно и пролетно пръскане.Някой ако е ползвал да каже че мисля да пробвам.
 • I
  Определено Карбамид и то Египетски или Руски. Там ралзиката с известния ни Румънски е почти двойна. Съвета ми е като основно торене да е с Карбамид, а после 3-4 пръскания с листна тор примерно да се запаочне с 20-20-20 и последното пръскане с повече калий. Там има ралзични формули вече. Течни, прахообранзи-разтворими. Миналата година пръсках с 20-20-20 и после с 10-10-30 заедно с хербицидите и определено съм доволен. Аз използвах Nutrilife листен тор, а тази година гледам са пуснали и някакви туби с течен тор.
 • V
  Искате ли по висок добив?С доказаното качество на птичата тор www.ecoreltd.com производство на органична тор насипно за листно подхранване и гранула за основно торене.тел. 0884799337 ПРЕДИМСТВА НА ПРОДУКТА - минералните торове,както и композитните се усвояват от растенията с 30-40 процента т.е. при съдържание на полезни елементи(N , Ph, Ka) 20 % ше се усвоят не повече от 7-8%,а в съшото време предлагания от нас продукт се усвоява от растенията 100 %.Действието на минералните торове е краткосрочно,действието на нашия продукт е дългосрочно.При използването на минерални торове се образуват химични съединия , които са вредни,а понякога и опасни за здравето на човека.При нашия тор няма този проблем
 • D
  Уви Колега, НЕ МОЖЕ! Ако растенията можеха със същата лекота, и в същия обем да се хранят през надземните си органи, навярно щяха да еволюират в далеч по-различни форми от сегашните. Начина, вида, количеството, скоростта, избирателността при храненето на растенията през корените трудно биха се заместили с друг вид хранене. Дори и при силно интензивното отглеждане на хидропонните култури, се симулира/замества субстрата/почвата в който се развиват КОРЕНИТЕ и храненето пак става с директно разтваряне на нечовешки дози торове заедно с ПОЛИВКИТЕ. Ако можеше това да се замести със същия успех, навярно поливането щеше да се замести с само с ПУЛВЕРИЗИРАНЕ или ДЪЖДУВАНЕ. В крайна сметка потока на хранителните в-ва е възходящ - т.е. отдолу нагоре (от корена към листата/хлорофила), а смукателната сила на кореновите власинки в сравнение с поемните възможности на устицата е направо ........ несравнима. Лека Вечер
 • V
  Листното торене МОЖЕ да замести почвеното само, че трябва да не излизаш от блока с пръскачката. някъде бях чел такава разработка мисля че при ечемик и 17-18 пръскания при изключено кореново хранене добивите даже са по добри , само че спорта по пръскането си е спорт.
 • V
  ECORELTD.COM E SAIT ZA ORGANI4NA TOR OT KOKOSHKI pprelagase nasipno za lisno i na granuli za osnovno , organi4nata tor stoi 3 godini v po4vata i za tova e nai dobrata ,kakto i 4e regulira kiseli po4vi ,stumulira razteja na rasteniita , kakto i sadarja vsi4ko neobhodimo za po4vata kato himi4ni elementi , a dane govorm za 40% po visok dobiv , e v EVROPA sa prosti ta tariat s organi4na tor..............
 • D
  Здравей, Не бъркай листното подхранване с осноното торене. Начина на хранене на растенията е от корените (листните устица усвояват значително по-слабо и не така ефективно както основните органи за хранене - корените). Листните препарате служат САМО за подхранване, т.е. котато вече има листна маса. Като допълнение начина на прилагане на листните препарати далеч не е талкова прост както изглежда - нужна е: 1. много точна концентреция и разреждане на препарата, 2. точно спазване на времето за прилагане - не много топло и не много влажно и т.н. Карбамидът е основен торов препарат за ОСНОВНО/ ПРЕДСЕИТБЕНО торене. Ползвай карбамид сега, а листен препарат през пролетта - и то само ако следиш ежедневно посевите. Това което растението получава от основните торове НЕ МОЖЕ да бъде заместено с листни такива. А това с какъв тор да ториш и по колко ще знаеш много точно само след почвен анализ. Направи си един анализз и ще знаеш какво имаш в момента в почвата и колко и какво точно да добавиш. Провери и прочети в Почвената Служба http://nationalsoils.com/ , ще ти кажат как и какво да се направи. Успех.
 • V
  organi4na tor granulirana e nai dobrota starite hora go znaiat vij na saita www ecoreltd.com

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

течен азотен тор /uan при слънчоглед и пшеница

колеги споделете технология за внасяне на уан при слънчоглед и пшеница. може ли в 5-6 двой...

1276 0

Торене с карбамид

lupo_93: Темата я има във форума

3085 2

Торене на слънчоглед след сеитба

htz180limited: Колеги,някой влизал ли е да тори с торачката слънчоглед след сеитба,с амониева?Има ли изо...

5440 7

Торене на слънчоглед 2016 - технология

DTT13: Аз използвам следната технология: При сейба 15-17кг.Yara Mila Complex с торовнасяне на се...

3974 2