Дискова брана БДТ 3,2 - монтиране на валяци?

 • K
  Някой да е монтирал валяци на дискова брана 3,2 м /поповското изпълнение/.\r\nНе знам какво ще стане с центъра на тежестта , а и при леко усукване на браната как ще се държат валяците?\r\n
 • K
  Последният вариант за монтиране на валяци на БДТ-3,0 е следният ( като е копиран от руската дискова брана )
 • K
  Някой виждал ли е този модел дискова брана БПФ 3,2 да се продава в България? http://www.youtube.com/watch?v=WZcTnZTumpI
 • K
  Друго по-добро решение според мен
 • K
  Дали ще има ефект ако се монтира ротационна мотика вместо валяци (понеже ми се вижда по лека и повече ще разбива буците) Без валяци е плачевна историята вади едни буци а ъгъла на атака е намален почти до минимум.
 • K
  Тази изработка я видях от колега в форума .....незнам дали е сполучлива нека той да коментира
 • K
  Валяка освен че подравнява ами и разбива (наситнява буците) което е много важно за получаването на качествена предсеитбена обработка.
 • B
  Абе хора вие за релси не сте ли чували ? Заваряш на браната по някоя релса и проблемите изчезват като стомана . какви валяци са ви подгонили ??? Това ,което валяка прави релса никога не може да го свърши!
 • D
  Абе хора вие за релси не сте ли чували ? Заваряш на браната по някоя релса и проблемите изчезват като стомана . какви валяци са ви подгонили ???
 • D
  1200лв. на линеен метър ми взеха в Раломекс това включва втори цилиндър на колесара тежести отпред и други .Браната ми е 5.50
 • S
  П.П : Знам че не е много по темата тъй ката става на въпрос за дискова брана БДТ 3,2 , но не ми се отваря нова тема само за 1 въпрос.
 • S
  Добре де колеги, аз имам дискова брана ПЕРЛА 2009г. 7м. без валяци,но много искам да и сложа такива.Обаче не знам от къде да си намеря.Бихте ли ми казали от къде бих могъл да си закупя такива и колко пари ще ми излезе целия проект? И не бих отказал съвети. Благодаря предварително.
 • B
  Имай предвид ,че това на последната снимка е валяк ,който реално не е много практично да сложиш на брана.Такива се слагат по компакторите и култиваторите.За след дискова брана се трябва валяк тежък тип било то крос килл, различните отливки ,които се предлагат или пък бандажни колела.След първо дисковане такъв валяк няма да направи нищо с буците.Една тежка греда както колегата Иванов написа би била по-ефективна.Още по-добре би било валяк от тежък тип ,но пък пак каквото каза трябва да се помисли - дали ще издържи.Защото дори и така поповската брана си е слаба - и нашата е заваряна точно там ,на едни колеги си спомням как се скъпа докато дисковаха.Въобще масов проблем е.Не знам колега.Направи първо някакви тестове - завари някаква временна стойка и я натовари с павета или някакви тежести ,колкото ще е горе-долу валяка и виж какво ще стане с браната.По-добре така да й счупиш нещо за да я провериш отколкото в блока докато ти трябва за работа.
 • K
  Валяка има две положения - работно и транспортно
 • K
  Други варианти

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Помощ за закупуване на мотофреза

Здравейте колеги харесал съм мотофреза Raider RD-T06 може ли някой да изкаже мнение за тез...

129 0

Скорости на мотофреза

Lupo93: На първа фрезоваш, на втора транспорт с ремарке

201 1

Мнения, за мотофреза Belini B-115

Здравейте колеги, Харесал съм, мотофреза Белини модел B-115. За първи път ще закупувам...

606 0

Колеги, как да нстроя руски плетен плуг 4×25?

solun: Здравей. Първото нещо, което се прави е оглед на самия плуг - трупиците да са разположени...

337 2

Запитване за мотофреза

Драгомир: Колега за каква машина става въпрос. Един приятел от Румъния преди 3 години ми прати фреза...

443 1