С какво да торя предсеитбено пшеницата?

 • N
  Здравейте, имам нужда от няколко съвета понеже съм нов. Със какво да торя предсеитбено пшеницата, като става въпрос за Добруджа. Мисля си за внасяне на азот и фосфор между 2 дискования, но пък за марка/фирма където ще е най-изгодно и колко кг на декар е оптималното за района нямам още представа и ми е нужен съвет от хора с опит. За калия пък изобщо нямам идея. Пролетното торене съм решил само азот, като азота предсеитбено ще е 1/3.rnКъм пролетниците още не съм решил как да подходя, събирам и чета различни мнения. rnКъде и как мога да направя анализ на почвата, което си мисля че няма да е излишно. rnТова се сещам за сега, благодаря предварително.
 • T
  diditxd форума НЕ е място за реклама ! За рекламиране на продукти си има определени за това места! Този СПАМ е НЕДОПУСТИМ, още повече си го напускал във всички теми !!!
 • D
  Сектор Протект е коренова и листна формула, която увеличава устойчивостта на вашите култури към вредители, стрес и болести. Той също така увеличава производството на етерични масла и добива при маслодайни култури. Той стимулира вътрешни защитни механизми. Листно прилагане (пръскане):- 100 мл/л в работен разтвор 25-30 л / дка Капково напояване или поливане:- 2 мл/л в работен разтвор Предзимно третиране: Профилактично срещу инсекти и вируси и за създаване на имунитет на културите с цел преодоляване на стреса породен от променливите температури. В растенията се отделят фитоалексини за създаване на системен резистенс. Поради малката височина на растенията на този етап се обработва и почвата,от където идват и тези проблеми. Пролетно (вегетационно) третиране: Профилактично срещу бактерии, гъби и инсекти. Поради покачване на температурите и влажността през пролетта и третира- нето листно на културите с органични торове има опасност от появата на : – при пшеница: брашнеста мана, секториоза, фузариум, листни петна. http://biohum.com/сектор-протект/ Biohum - Производство на течни торове!
 • B
  Колега - един куп ***** са писали реклами и глупости тук без изобщо да имаш полза ти от това.Има един предлагаше и от кокошки л***на ,други от ЧКЧ и какви ли не глупости. Ние торим пшеницата с диамониев фосфат или моноамониев фосфат. От НПК няма смисъл ,в началото пшеницата има нужда повече от азот и фосфор.15 кг моноамониев фосфат направихме миналата година и имаше доста голям и виден дори с просто око ефект.Диамониев фосфат ако е е още по-добре ,но за съжаление тогава ,когато ни трябваше нямаха доставки.Успех с избора.
 • T
  N 19% P 35% K 35% и само на цена от 400 лева на тон,VITA ORGANIC е продукта за теб
 • V
  Искате ли по висок добив?С доказаното качество на птичата тор www.ecoreltd.com производство на органична тор насипно за листно подхранване и гранула за основно торене.тел. 0884799337 ПРЕДИМСТВА НА ПРОДУКТА - минералните торове,както и композитните се усвояват от растенията с 30-40 процента т.е. при съдържание на полезни елементи(N , Ph, Ka) 20 % ше се усвоят не повече от 7-8%,а в съшото време предлагания от нас продукт се усвоява от растенията 100 %.Действието на минералните торове е краткосрочно,действието на нашия продукт е дългосрочно.При използването на минерални торове се образуват химични съединия , които са вредни,а понякога и опасни за здравето на човека.При нашия тор няма този проблем
 • V
  predlaga se na granuli i nasipno za listno podhranvane
 • V
  ecoreltd.com e saita na firma proizvoditel na organi4na tor vseki znae 4e po dobra ot pti4ata niama
 • K
  Здравей колега, То с какво и колко да ториш си зависи главно къде си и каква ти е почвата - механичен състав, моментен хранителен статус, киселинност и т.н. Без почвено проучване и почвен анализ е трудно и дори доста рискувано да ториш. Ще дадеш излишни пари за торове и то не малко. И аз бях като теб в началото - питах и тук и в други форуми, докато накрая се свързах с момчетата от Националната Почвена Служба http://nationalsoils.com/ . Отвориха ми очите направо. Дойдоха и проучиха всичката ми земя, после с анализите и почвените карти и препоръките излезе далеч по-малко отколкото ако бях набухал пак миналогодишните количества. Като си направи сметката човек - има смисъл. Може да прочетеш първо на сайта им. Аз им звъннах и после им пратих по мейла номерата на парцелите и същия ден ми върнаха колко ще ми струва. Накрая получаваш пълна характеристика за мястото - почвена карта с всички почвени характеристики и климатични данни и норми на торене и план на оборота ми направиха. Ако си имаш агроном това ще му е от полза, ако си нямаш като мен можеш да ги ползваш от Почвената Служба - отзовават се редовно. Успех!

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

течен азотен тор /uan при слънчоглед и пшеница

колеги споделете технология за внасяне на уан при слънчоглед и пшеница. може ли в 5-6 двой...

1228 0

Торене с карбамид

lupo_93: Темата я има във форума

2872 2

Торене на слънчоглед след сеитба

htz180limited: Колеги,някой влизал ли е да тори с торачката слънчоглед след сеитба,с амониева?Има ли изо...

5178 7

Торене на слънчоглед 2016 - технология

DTT13: Аз използвам следната технология: При сейба 15-17кг.Yara Mila Complex с торовнасяне на се...

3885 2