Ветеринарни съвети

 • V
  Отварям темата,защото в този форум\r\nпишат колеги,които действително си\r\nобичат професията и можем взаимно да\r\nси бъдем полезни,а също така и на фермерите.Тук можем да споделяме\r\nизпитани в практиката ефикасни методи за трудно лечими болести.\r\n При различните видове диспепсии по\r\nтелетата съпроводени с профузна диария когато венозните инфузии и \r\nподкожните апликации не помагат има\r\nоще един метод.Виновна за неефективното лечение е задълбочаващата се дехидратация.\r\nИнтраперитонеално впръскване на\r\nфизилогичен разтвор /минимум 2 л/\r\nплюс новокаин 1%-50мл и подходящ\r\nантибиотик. Ефекта е поразителен.\r\nЗа съжаление не срещу всички болести има толкова ефективни методи.
 • V
  Здравейте имам един два въпроса и око можете да дадете съвет.имам четири кози и две от тях се оказа че не са заплодени дали може сега да ги пусна да се прегонат! и дали трябва някакви инжекции хормоналнили де да знам и аз.От скоро се занимавам с това просто дядо ми вече не може а на мен не ми се продават поздрави.
 • A
  те сега не могат да станат и не са при майката а са в къщи грешка ли е
 • P
  не е много но го слагай мускулно заедно с витамин АД3Е поне 3-4 дни
 • A
  има две ярета на 7 дена имат клека до вчера бяха добре днес им сложихме 2 куб селед май е много.те са по 1 кило колко трябва да им дадем чист или с вода а нещо друго дайте ми съвет
 • S
  Здравейте колеги някой ползвал ли е лтф-130 за лечение на трихофития?
 • C
  Неостомозана убива кърлежите при пряко напръскване за около 2 часа.През 5 дни ако третираш животните ми се струва,че ще успееш да ги опазиш... А,да-в официалната,одобрена листовка към препарата не са посочени продуктивни животни...длъжен съм да го спомена!
 • D
  Тази информациЯ е много ценна.Благодарим.Имам един въпрос към вас-през колко време се пръска с Неостомозана и колко време отсранЯва кърлежите.Ще Ви помолЯ за то4ен отговор.
 • K
  И това ще го пробвам доно не ми се налага.
 • R
  Ние сме ползвали това устройство +лебедка.2 часа права 2 часа легнала и така докато започне да се изправя сама.+ лекарства
 • D
  две сгънати тръби и един винт!малко помощ!
 • K
  Тази партида юници беше заплодена от мой бик,иначе използвам само искуствено осеменяване,пуснах бика понеше прави по малки телета. Два месеца преди отелване,дажбите на юниците бяха почти същите като на дойните крави,имаха яка храна ама гаранция никога няма.
 • M
  Колега,така е.Не винаги при раждането всичко минава благополучно,но съвета ми е да внимаваш с какво заплождаш юниците.Не знам каква порода отглеждаш и как ги заплождаш-естественно или изкуствено,но аз винаги съм използвал при юници семенна течност от по-дребна порода.Важно е движението и храненето,особено последните два месеца.
 • K
  Благодаря ти за саветите,доста работи научих които не знаех. Това моето животно няма спасение,кърваво имане са те-падат.За напред ако имам подобни случай ще действам с тази люлка дано има ефект.
 • C
  Ако люлката достига отпред до началото на гръдната кост/което е препоръчително/няма смисъл от ръкави.Животното трябва да си опира свободно предните крайници.Като правите следващия път такива изпълнения с дърпане си пригответе една фуния с мек гумен маркуч отдолу,не по-дебел от 8 мм.Закупете си от ветеринарните складове препарат за смазване на родилния път или може да използвате и обикновено олио.Ослизявате родилния път и тогава дърпате.В случаи като този-голям или неправилно разположен и МЪРТЪВ плод,най-доброто решение е фетотомия-плода се нарязва вътре в кравата със специален инструмент.Операцията ,ако се прави от лекар,който знае какво прави и има опит става сравнително бързо.При предно представяне-когато телето е тръгнало с предните крака и главата е достатъчно да се отстрани единия преден крайник/реже се заедно с лопатката/ за да излезе плода безпроблемно.При правилно извършване на това нещо следродилния период по принцип протича безпроблемно.
 • K
  Благодаря за отговора.И аз нещо подобно се мъча да направя,добре ли ще е ако има нещо подобно на ръкави за предните крака,и за тях да си вдига да може повече да се разпредели тежеста? Ако бях още първия ден я вдигнал можеше и да се спаси,сега доктора каза,че почти няма никакъв шанз да стане,но поне като си направя такава люлка(значи се нарича) ще имам за други такива случай. Лекарствата които им даваме не съм се мъчел да ги запопня,но май нищо не му помага. Пак ти благодаря за отговора,значи добре сам се ориентирал какво трябва да представлява.

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Ферма за охлюви

Vili nikolova: Един приятел има ферма и засега е доволен от печалбата

103 2

Ентомофагия

Здравейте! Замисляли ли сте се някога относно това какво ще ядем след 10-15 години? Или с...

220 0

Изкупуване на охлюви за реализация в чужбина

Здравейте! Нов съм във форума и като цяло отскоро обмислям идеята да се занимавам с не6т...

1446 0

Как да създам ферма за охлюви

proba: Здравейте интересува ме как мога да започна да се занимавам с охлюви.разбрах че едно от на...

1590 3

Начинаещ охлювъд

Ivanov_i_brat_my: Разумния човек не се интересува дали в страната има пазар, а дали той може да си продаде п...

7199 1