Свърши ми квотата ,ами сега?

 • Z
  На вниманието на колегите производители на краве мляко.Ако ви свърши квотата не се връзвайте на исканията от страна на мандрите да спирате с документирането на продаваното от вас мляко.Никой няма да ви глоби.По силата на Регламент 1234 от 2007 г. и Наредба №23 на МЗХ трябва да бъде превишена националната квота и тогава да бъдат санкционирани производителите допринесли за това.В България и тази година националната квота няма да бъде изпълнена.
 • 1април,
 • Съжалявам за анонимността,но този форум го четат и търтеите,които храним и сме зависими от тях.
 • Жалко че си анонимен!Много добре казано.
 • От много време не проумявам за какво са тези квоти.Единственото до сега заключение е за да има бюрокрация и да храним търтеи.Ако някой ми даде друго смислено обяснение с радост ще го прочета.За работата на тази система са назначени хиляди хора за да ни проверяват и да се подиграват с нас.Първо ограничението с квота само по себе си е антипазарно и второ така или иначе те ще отпаднат рано или късно.Питам аз,тогава за какво искате да си купуваме това право за да произвеждаме,бе аланкоолу.С тези квоти все повече хората да влизат в сивия сектор. Със сигурност по друг начин щях да мисля,ако цената на млякото не играеше така и ако не се бе случила миналогодишната криз в сектора.Тя само по себе си бе показателна за това че европейците ни правят на маймуни и лъжат безогледно. Според мен квотите не трябва да се търгуват,а да се разпределят между фермерите според техните нужди и финансовата им възможност да отговарят на определени критерии,като оборудване и степен на ефективност на фермата.В противен случай след пет години при освободен пазар ние ще сме трупове,тъй като ще сме си харчели парите за глупости,а не по предназначение.При цена 0,15лв.значи че като си купя крава за 1000 лева ще трябва да се бръкна с още 1000 лв. за да получа хартийка с която да разреша на кравата да пусне мляко,вместо да инвестирам в оборудване и условия за кравата.
 • Z
  Subject: предложение за фиксирана цена на килограм млечна квота за квотния период 2010/2011 г. Уважаеми колеги По реда на чл. 24, ал. 2 на Наредба № 23 от 2007 г. за управление на националната млечна квота фиксираната цена на килограм млечна квота при търговията с млечни квоти без прехвърляне на стопанството се определя ежегодно. При изготвянето й вземат участие представителите на браншовите организации. На 09.07.2010 г. в сградата на бул. Васил Левски № 106 под домакинството на Националния млечен борд се проведе среща между браншовите асоциации, членове на Националния млечен борд с експерти от Министерството на земеделието и храните и Държавен фонд „Земеделие – Разплащателна агенция”. След проведената дискусия присъстващите представители на браншови асоциации се обединиха под предложението от 0,15 лв./кг млечна квота за квотния период 2010/2011 г. Мотивите за това предложение са свързани с желанието да се насърчи интереса към продажба на млечни квоти и да се осигури постепенен преход към либерализация на търговията с млечни квоти, каквото желание наскоро изявиха повечето браншови асоциации. При държавите-членки, въвели свободната търговия на квоти цената през първите години се е вдигнала докато се достигне до регулация на търсенето и предлагането и намаляването на спекулата. Тъй като представители на Вашите организации по различни причини не присъстваха на срещата, и необходимостта от спешно изготвяне на проект на доклад и проект на заповед до министъра на земеделието и храните, моля в срок до края на работния ден на 14 юли 2010 г (сряда) да представите Вашите предложения за цена на килограм квота за 2010/2011 г. или да потвърдите подкрепата си за предложената цена от браншовите асоциации, членове на Националния млечен борд. По възможност моля предложенията Ви да бъдат депозирани и официално в деловодството на МЗХ.
 • I
  колеги, гласувайте за цена на млчените квоти: http://fermer.bg/milkQuotas.php
 • Z
  Къде си го прочела това,че не си длъжна да водиш дневника за продажбите? Относно непрестанните промяни-сега ще има промяна на Наредба 23 тъй като Регламент 1234 е променен.Една от промяните е минимум 85 % изпълнение на квотата.
 • N
  За каква сива икономика говориш,в няма сива икономика [:talk] .Шегувам се... винаги е имало и ще продължава да има.Може би не както да сега,но все пак ще има.
 • N
  Ех наредби наредби...до колко се спазват тези наредби.В нередба 23 преди време четох,че воденето на зеления дневник не е задължително,но при проверките от разплащателната агенция го искат Постоянно има изменения и ако човек трябва да спазва всичко трябва да си назначи човек който по цял ден да чете наредбите.
 • Z
  Тук не става въпрос за добри отношения а за сива икономика.Отворих тази тема,защото малко хора са запознати с регламент 1234 от 2007 г. и Наредба 23 .
 • N
  Зарко,вие не поддържате ли връзка с твоя млекоработвател?Не те ли уведуми ,че наближава лимита на квотата ти?При добри взаимоотношения с млекопреработвателя винаги има какво да се направи за да не надвишиш квотата.Все пак има и ферми които немогат да си изпълнят квотата...
 • Z
  Който иска да се увери сам дали съм прехвърлил квотата си . Държавен фонд КОНТРОЛЕН ЛИСТ ЗА ПРОВЕРКА НА МЯСТО-МЛЕЧНИ КВОТИ - "Земеделие" - ДОСТАВКИ - ПРОВЕРКА НА ДОСТАВКИТЕ НА НИВО СТОПАНСТВО (НАРЕЖДАНЕ 105) отдел "Технически инспекторат" 5. Проверка на доставените количества: таблица 2 № количество мляко в годишната декларация или месечна справка, подадена от изкупвача (кг) 258645,46 количество мляко по дневник на производителя (кг) 285983,79 количество предадено мляко на изкупвача по счетоводен документ (кг) 285994,08 количество мляко, ненапускало фермата според складовите справки идр. (кг) 0
 • N
  Господа управници,не се ли усещате ,че започвате да си играете с търпението на земеделците?Направете нещо за нас.Ако не за нас то поне за вас самите го направете.Та нали половината голями ферми са ваши,та нали половината земя която се обработва с най-новите трактори са ваши.Направете нещо за себе си, дано и ние успеем покрай вас да намажем нещо.Стига сте ни тъпкали,а по-добре ходете поне веднъж на няколко месеца във фермите си да видите на какво дередже са и как ви крадат.Вярно е ,чи там мирише но ще се изкъпете после.Идете да видите как се пръскат държавните пари,вижте животните и после ходете във ферма на обикновен човек да видите разликата.Голям резил е да "гледате" животни за едните субсидий и да ги мъчите така.Гладни,мръсни,слаби....
 • N
  Добре измислено,а?Надвишиш квотата наливаш пари от глобата в държавата.Искаш да си вземеш квота за да нямаш глоба и пак наливаш пари в държавата.Молиш им се с месеци за някоя стотинка субсидий ,а на края те си ги вземат двойно във вид на глоби,данъци,усигуровки и какво ли още не.Ако можех да си продавам цялото мляко на частно нямаше изобщо да се регистрирам и да се занимавам с толко много простотий.А като дойде лелката на проверка(която се страхува от крави)ще и пусна бика и никога вече няма да се сети да дойде при мен на проверка [:talk]
 • N
  С министерска заповед е утвърдена фиксирана цена за прехвърляне на индивидуалната млечна квота от 10 ст. за килограм краве мляко за доставка с мастелонст 3,8% и 10 ст. за килограм мляко за директна продажба за квотния период от 1 април тази година до 31 март 2010 г. производител на краве мляко, който желае да закупи индивидуална млечна квота подава зявление до Областна разплащателна агенция. Това обясни Трендафилка Лаплева, експерт областна дирекция „Земеделие и гори. До 30 септември разплащателната агенция обявява на интернет страницата си заявените за купуване индивидуални млечни квоти.

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Разпределяне на рента за минали години

wladd: Белите петна са плащат за целия имот, "Новите" собственици нямат основание за получаване н...

213 1

Обработване на земя без договор

ZzZ: Ти си тарикат така че давай - жъни я! А като се окаже, че кооперацията има сключен едногод...

294 9

Право на дейност, върху земеделска земя?

solun1: Тряба да й смениш статута и тогава вече ще можеш да стройш.

144 1

Влизане в чужд имот, отъпкана пшеница

Веселин: Към полицията задължително. Подадохте ли и за предишните случаи? Трябва да ги регистрирате...

286 2

СПЕШНО!!! Подвеждаща информация/измама

За първа година съм земеделец.Наясно съм със селективните и с тоталните хербициди,но нямам...

703 0