Защита на животните

 • G
  Искам да ви задам един въпрос. Една охрана застрлва моите кози и убива кучето. Някой ако знае да ме съветва какво мога да направя по случая. Къде мога да обжалвам ситуацията.
 • G
  Абе хора що се карате за глупости като си има законни права за всичко. Влязъл ти в нивата даден пастир може да е станало неволно първия път,но ако се повтори викаш от дадената община комисия(всяка община си има отдел зем. земи) съставят ти протокол с точно погубената площ и нанесените щети и си съдиш животновъда по чл.45 ЗЗД. Като се бръкне в джоба БЪЛГАРИНА НАЙ МНОГО ГО БОЛИ, ЖИВОТНИТЕ НЕ СА ВИНОВНИ,защото ако имаха ум колкото нас хората щяха да могат да говорят. Не може да се вади хей така оръжие и да се стреля кой както си иска ,каубойските времена отдавна отминаха в дивия запад а и вече сме в 21век. Пример: на един мой приятел му застреляха куче и виновника за убийството плати 5000лв. защото си има правила и закони,а не да се правиш на онбашия. Ми ако този мой приятел беше извадил законния си пистолет и бе застрелял човека какво щеше да стане,а?При положение че се занимава с петрол и винаги си носи оръжието с него? НЕ СТАВА ТАКА ХОРА ТРЯБВА ДА ИМА ЗДРАВ РАЗУМ И ВЪЗДЪРЖАНИЕ,НО ТОВА Е ВЕЧЕ ДО ВЪЗПИТАНИЕ И ДО ПСИХИКАТА НА ДАДЕН ЧОВЕК. СТРЕЛЯШЕ СЕ ЕДНО ВРЕМЕ БЕЗ ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ И ТО НА ГРАНИЦАТА И МИ ПОВЯРВАЙТЕ,ЧЕ НИКОГА ПЪРВИЯ КУРШУМ НЕ Е БИЛ ВЪВ ВЪЗДУХА ,А ВИНАГИ В НАРУШИТЕЛЯ НО СЕ ЗАЩИТАВА ГРАНИЦА,А В ДАДЕНИЯ СЛУЧАЙ НИТО Е ГРАНИЦА НИТО СМЕ В ДИВИЯ ЗАПАД. Така че хора не спорете като не знаете дадена ситуация, а просто погледнете правовата рамка и я спазете.
 • T
  не споря кой крив кой прав защото при вас не знам как е но при нас нямаме спорове земеделци и животновъди тук всички животни си пасат по нивите докато стигнат пасището земеделците казват има за вас има и за нас и така е от 4 . 5 години
 • H
  до другаря с Т то вярно е че 90 процента от животновъдите си пускат животните в нивите но е вярно и че 100 процента от земеделците са изорали по някой декар пасище Спорно е.Ние не сме навлезнали в пасища.Ако е разорано нещо е път и е платен път към общината.Имам и колеги ,които ме викат да им сея слънчоглед уж 130 дка ,а на 150 свърши семето като стана разправия ,че чак ми изкараха сеялката ,че сеела неточно и с GPS и показах колко в пасището са навлезнали.После пробваха да ми обяснят сателитите ,че не били точни.... Вчера се прибирах през хемус и на едно място видях 10-тина крави в една нива ,на друго 20-тино овце в друга нива.И ме кара да се замисля дали и аз да не сменя процентите на 100% ? Всеки вижда това ,което иска да види... В конкретният случай при мен има стотици декари свободни пасища ,а са в нивите.Какво има да говорим още ? Или в 1 часа прец нощта го заварих чубана в люцерната ? Сигурно в тъмното я е объркал с пасището. Айде стига глупости.
 • T
  до другаря с Т то вярно е че 90 процента от животновъдите си пускат животните в нивите но е вярно и че 100 процента от земеделците са изорали по някой декар пасище
 • B
  Аз пък се радвам, че има млади земеделци, и при това на полето и започнали с руски трактор. Не ти се получи,опитай пак! И като коментирате не вадете думи от контекста,или може би Четете по диагонал?
 • I
  Аз пък се радвам, че има млади земеделци, и при това на полето и започнали с руски трактор.
 • F
  Жалко за кучето. ОВЧАРИТЕ трябва да ядат бой непрекъснато
 • H
  Е да де ,ама има разлика между това да пишеш от злоба както ме изкара и това да пишеш неща които са истина- да отново не се харесва на някои ,но са истини нещата които се пишат и 90% от животновъдите при нас пасат в нивите.И навсякъде е така.Съжалявам ,че ви развалям илюзията... И ако това ,че съм казал ,нещо вярно ,което не се харесва особено ,води до това да се коментира възраста ми , едва ли раздвоение на личноста ама с руско-западни машини (това за първи път ми го казват...) и ако на някой най-смисленият му отговор на коментара ми е точно да отоговори с възраста ми ,профилната ми снимка и прочие ,то нечий други чакри и връзки с кораби майки трябва да се пренастроят... Аз коментирам темата и реално ,причината най-вероятна да се стигне до тази тема.Може би да влезна в профила ти трябва и с оглед на коментарите ти ,да напиша тук моето мнение за теб ,щот видеш ли може всеки да говори и коментира за всеки просто е така по снимка на Т150. Щот сте възрастни вие ,а ние младите сме неуравновесени и злобни русофили. Ясно.
 • B
  isd44 прочети пак какво съм написал! И пак го коментирай. А до маняка на руските машини,където всички останали в парка му иначи били западни ще му кажа едно. На наети и изчистени пасища от мен, твой колега намерил за нормално да си засее житце!!! Аз естествено си вкарвам животните в ИМОТА си,а той вика полиция.И пред полицията казва: как ще е пасище?! Та то е засято! На вас или трактористите ви са виновни или никога не сте и предполагали че някой друг държал земята. Хайде де! Аман от партенки. Не твърдя разбира се че навсякъде е така, но ме дразнят хора които изпитват неистово желание да вземат участие в темите за животновъдството с единствената си цел да унижават. Ами ако това е единственият начин да си начешеш егото,заради младостта ти ,ще те посъветвам да си пренастроиш чакрите или най малкото да не губиш връзка с кораба майка. Такава омраза като твоята може и да няма. Релакс младежо,релакс. Като се замисля...даже не си заслужава да ти отговарям,но дерзай...
 • H
  Натиснете реплика за да се види написаното от мен ,че ми писна да си поправям коментарите само и само да не се цензурира ,защото тъпа/нарите от фермер.бг не могат да си оправят форума...
 • H
  При нас има около 3000 дка пасища.Само на снимката триъгълника и пасището около пистата са 290 дка.И въпреки това отвъд червената линия винаги овцете са в нивите Айде да не ми обяснявате как нямало пасища и за тва аджеба пасяли в нивите ,щото нещо ми идва да влезна и да взема да ги изора вярно тия пасища ,щот така и така не ги ползват...
 • I
  Защо сме склонни да търсим винаги "оправдания" за очевидни неща като малки деца. Едните пишат за ниви -те са полето на земеделеца, други - за пасища. Ако последните са разорани - търсете виновника - той не мисли за другите. Но има ли домашни животни в нивите - виновен е животновъда, а не който ги гони. Ако има стъпкани 10 декара нива да сте чули животновъд да е платил щетите с една крава?... Много добре знаем повечето от нас как се гледат животни, а именно - не е лееееесно. Но това не е извинение и оправдание за немарливост , за мързел, за ...взимай и бягай. И още нещо. Не се сърдете колеги-животновъди, но да кажем, че някой от вас реши да си направи високопродуктивно пасище и макар с минимална обработка го натори и насее с пасищна култура и по този начин гарантира увеличение на стадото си и продукцията. НЯМА ЛИ ДА ГО ПАЗИ ИЛИ ДОРИ ОГРАДИ? Но от кого? Нали няма да е срещу земеделските машини.
 • B
  да но той ги згазил в нивата си която още нее ожъната овчарите са напаст в този край пасищата са свободни но на пук или незнам за къкво те са само в полята който са обработени наторени и засяти То и тука е същото.После що им стреляли козите.....То никой ги не стреля е така за хоби. Да си купи нови и другият път пак да ги вкарва в нивите. Ами като има места където няма и декър не изорани пасища? Хайде много, много да не скимтим че и от двата лагера има колеги дето не е за говорене! То пък как все вие сте идеални?
 • H
  да но той ги згазил в нивата си която още нее ожъната овчарите са напаст в този край пасищата са свободни но на пук или незнам за къкво те са само в полята който са обработени наторени и засяти То и тука е същото.После що им стреляли козите.....То никой ги не стреля е така за хоби. Да си купи нови и другият път пак да ги вкарва в нивите.
 • J
  ас лично ще ликвидирам всеки които се опита да убие моите да не би нещо повече от животът на моите животинки Продавам изгодно Български правописен речник !

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Разпределяне на рента за минали години

wladd: Белите петна са плащат за целия имот, "Новите" собственици нямат основание за получаване н...

213 1

Обработване на земя без договор

ZzZ: Ти си тарикат така че давай - жъни я! А като се окаже, че кооперацията има сключен едногод...

292 9

Право на дейност, върху земеделска земя?

solun1: Тряба да й смениш статута и тогава вече ще можеш да стройш.

143 1

Влизане в чужд имот, отъпкана пшеница

Веселин: Към полицията задължително. Подадохте ли и за предишните случаи? Трябва да ги регистрирате...

285 2

СПЕШНО!!! Подвеждаща информация/измама

За първа година съм земеделец.Наясно съм със селективните и с тоталните хербициди,но нямам...

703 0