Има ли мярка за подпомагане за отглеждане на гъби?

 • Z
  Здравейте! Искам да се занимавам с гъби и да си направя гъбарник ... Някой може ли да ми каже има ли мярка по която може да кандидатствам за подпомагане ?
 • L
  Здравейте. По програма млад фермер , какъв размер като площ в м2 трябва да достигне стопанството (гъбарника) за получаване на пълен размер на подпомагане (или колко СПО) започвам с 8000СПО или 307 м2, и как се изчислява колко метровки на м2 трабва да има. При технологията на отглеждане върху дърво, производствената площ е площта на кората на дървото, тъй като гъбите израстват от всички страни. За разлика от кладницата, дървените трупи са наредени изправени, без контакт с почвата. При тази подредба 2 или 3 дървета влизат в 1 м2, според това какъв диаметър имат.
 • V
  Здравейте. По програма млад фермер , какъв размер като площ в м2 трябва да достигне стопанството (гъбарника) за получаване на пълен размер на подпомагане (или колко СПО) започвам с 8000СПО или 307 м2, и как се изчислява колко метровки на м2 трабва да има.
 • L
  Програмата за развитие на селските райони за периода 2007 - 2013 г. финансираше проекти в сектор гъбопроизводство по следните мерки: мярка 112 - създаване на стопанства на млади фермери, мярка 121 - Модернизиране на земеделски стопанства, мярка 123 - Добавяне на стойност към земеделски и горски продукти. През следващия програмен период 2014 - 2020 г. вероятно ще има промени, но със сигурност ще може да се кандидатстват с такъв проект Може да погледнете как изглежда нашата ферма за органично производство на гъби шийтаке: www.gourmetmushrooms.eu www.facebook.com/ShiitakeFarm

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Държавна помощ за инвестиции за закупуване на съоражения за добив на мляко

Колеги някой има ли информация какво става с заявленията по проектите. кога ще има отгово...

53 0

Помощ при изготвяне на проекти

Предлагаме компетентна консултация,съдействше и изготвяне на евро проекти. При интерес мол...

230 0

Сегашната земеделска политика прави Европа необитаема

Организации на европейски учени предупредиха Европейския парламент и новоизбраната Европей...

186 0

Някой има ли идея какво се случва с подмярка 6.1 млад фермер?

dakis: Има предварителен ранкинг на сайта на дфз

853 1

Агроаптека по Еврепейска програма ??

Има ли възможност за подобно финансиране ?

774 0