биволи, отглеждане.

 • S
  В тази тема искам всеки, който знае нещо повече, затова как се отглеждат биволи да пише. Тъй като биволът е известен с характера си и привързаността си към стопанина си. Майка ми има 20 животни, половината са доятни а другата половина са юници и малачета. Тя е маниак на тема биволи и според мен това отдавна не е само бизнес а един вид привързаност. Така е с всеки, който сериозно се занимава с отглеждане на биволи, връзката животно-стопанин е много силна.Интересно е, който знае нещо повече да пише.
 • M
  колеги някои можели да ми каже колко мляко дава дневно една малакиня и една биволица.понеже ми е важно защото смятам да си купя 15 животни и се чудя какви и ако може някаква схема за хранене
 • Не бивола има лоша слава изобщо не са толкова страшни поне не повече и от говедата. Дори бих казал че бивола е много умно животно което се привързва към стопанина си.Относно това дали се заплождат изкуствено ДА майка ми вече има малаче от такава биволица и е много доволна понеже семето е от породист италиански бик. ;)
 • нещо по конкретно знаещ ли?
 • Докато комисионерите се наумувате Мирчевите изкупиха де що има биволица из врачанските и монтанските села,карат ги май по Пловдивско.
 • B
  3,60 Euro......
 • B
  400 gr. za pochti 4 Euro
 • B
  Germany , pochti 3 Euro za 200 gr.
 • Конкретно за тези не съм чул, но по принцип така ще стане, а и вече става. Чужди фирми купуват или наемат земя и правят големи стопанства. Преди няколко месеца са продали 150 или 450 хил. дк. на израелска фирма за зеленчукопроизводство. Това се нарича купуване на пазар. Когато фирмата произвежда тука, продава на нашият пазар, т.е. взима дял от него. Да 10-15 години селското стопанство ще се оправи, но ще го държат други, не българи.
 • Здравейте! Това, че г-н Мирчев има едно малаче, което след време ще влезе във фризера, не значи, че е биволовъд и има биволи, още го чакам да си покаже биволите! Той беше писал преди време, че строи ферма, сигурно е много \"зает\"! Между другото, чух че в с. Осойка, община Горна Малина, италиянска фирма ще реконструира стара ферма и ще отглежда там ок. 1 000 бивола. Ще произвеждат моцарела и кисело мляко, някой да е чул нещо?
 • Пък е и странно- за какво му е да купува млекозаместител за малачета, ако наистина няма? Поздрави, Атико
 • Здравейте, г- Мирчев ни е клиент и наистина има биволи. Той купи млекозаместителя от нас. Поздрави
 • Най-добрите животни отглеждани в България. По-привързани към стопанина си от кучетата и конете. Виждал съм как лежат в калта на язовира. Като викне стопанина, започват всичките да брецат, излизат бавно от калта и леко-леко тръгват след "шефа". Обичат го повече от децата си.
 • Преди 3 години исках да имам биволица. Купих една с малачето. Много ми харесваше. Не беше агресивна (всъщност в съседното село има много биволи - не знам колко точно - но няма нито едно агресивно животно). Бях прочел литературата на български, за да бъда подготвен. За няколко дни свикна и даваше около 15-17 литра. Но възникна проблем, за който не бях прочел никъде. В цялото село няма друго животно - бивол или говедо. И като чуе да брецне някое стадо откъм съседните села, няма стигане. Оказа се, че бивола е стадно животно и сам не ще да живее. И се наложи да се откажа. Засега...
 • M
  Iskam da popitam dali naistina bilola e tolkova strashen kolkoto izglejda i dali e tolkova napadliv kakto mu se nosi tazi slava ,4e e mn agresiven sashto taka i za cena na edin jenski bivol i dali moje da se zaplojda iskustveno ima li ve4e tozi varqnt i pri tqh kakto pri kravite . BLADOGARQ
 • IZKUPUVAM BIVOLSKO MLEKO,SAS SERTIFIKAT ,OSIGURJAVAM ZELOGODI6NO IZKUPUVANE. email [email protected]

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Санкционират

Иван: трябва до 30.09.2020. продажба и тези 3 животни не трябва да си ги подавал за субсидии

77 1

ЖИВОТНОВЪДНАТА МАФИЯ / лъжите на пишман "животновъдите".

Ако търсите работа във ферма /животновъдство, бягаите далече от тая обява: "Търся 1 или 2...

202 0

Фолио и мрежа за балиране

dipl.eng.Yordanka Nacheva: Здравейте г-жо Петрова Ние ПОЛИФОЛ ЕООД предлагаме мрежа и фолио за балиране Продуктите...

56 1

Проблем със влизането на скоростите на ЮМЗ 6-Л

Тодор: Най вероятно съединителя да не ти отделя добре

83 1

Българско сиво говедо

Kris1973: Ако някой може да помогне Благодаря.

185 1