Мога ли да използвам първото плащане за закупуване на трактор от мой роднина или нямам такова законово право при мярка 112?

 • S
  Здравейте, смятам да кандидатствам по мярка 112 ,но имам въпрос.Мога ли да използвам първото плащане за закупуване на трактор от мой роднина или нямам такова законово право при мярка 112?
 • A
  Здравейте, колеги! Имам следния въпрос - имам 5 дка земя мога ли да стартирам по мярка 112 като ги използвам и засея 2 или 3 с градински краставици или домати?
 • G
  може,може......................
 • I
  Доколкото четох, не може да се закупува от роднини по ПРАВА линия, а права линия са хора, от които директно си произлязъл - родители, баби, дядовци, прабаби, прадядовци. Брат ти, сестра ти, чичо, братовчеди и т.н. са роднини по съребрена линия, а там ограничението е до втора степен, т.е. не можеш да купуваш от брат или сестра, по-далечни може. Не можеш да купуваш и от съпруг, съпруга, свекър, тъст и т.н. защото те са роднини по сватовство до втора линия. От по-далечни роднини може. Но дали може техника втора ръка, това не знам.
 • E
  Не, не можете да си купувате никаква техника втора употреба.От роднина по първа линия също не можете да си купувате нито животни, нито земя, нито техника.
 • G
  всичко може единия вариант е да не го пишеш в задължителната инвестиция ако държиш обаче да го пишеш тогава ще се наложи малка врътка роднината да го продаде на друг и после да го купиш трябва само да се набуташ да му платиш данъка
 • G
  всичко може единия вариант е да не го пишеш в задължителната инвестиция ако държиш обаче да го пишеш тогава ще се наложи малка врътка роднината да го продаде на друг и после да го купиш трябва само да се набуташ да му платиш данъка

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Мярка COVID 1

Здравейте колеги, има ли някой друг в сектор Плодове, който е със сметка в ДСК и още не е...

79 0

Отново не спазване на графика

След като беше създадена от последното ръководство на МЗХГ/ДФЗ-РА добра и похвална традици...

193 0

Продължават ли кръстосаните проверки по животните ЕРД

От другата седмица ще тръгват кръстосани проверки по животни, някой има ли информация.

101 0

Мярка Ковид 19- 1

Какво стана с тази мярка? нали щеше да бъде платена между 28.09. и 02.10.2020. Беше добре...

194 0