Колко е печалбата на декар при тютюнопроизводството?

  • M
    Здравейте, имам идея да засея 40 декара тютюн. Тъй като до сега не сме се захващали с толкова много тютюн, не знам приблизително колко работници ще са ми нужни. Мисля че 8 човека ще ми стигнат. Ще съм много благодарна, ако се включи някой, който отглежда много декари тютюн. Производителите около нас казват, че печалбата е около 1000 лв на декар. В статиите пише пък че е около 550. Информацията която ми трябва е за нормална година, без природни бедствия, градушки и др. подобни. Ясно ми е, че при такива обстоятелства нещата коренно се променят.
  • И
    Здравейте интересувам се от тютюно производство, искам да ви попитам колко пари ще са ми нужни за да засея 5дк. Тютюн и горе доло колко ще ми бъдат разходите за абсолютно всичко... И с каква сума пари ще взема горе доло за тези пет дка тютюн, след продажбата му?
  • A
    Здравейте ,във връзка с 40 декара ,8 човека ще ти са достатъчни но нали знаете колкото повече декари повече разходи ,а приходите не са чак толкова много от 40 декара около 10 тона г/д ако е добра годината , качеството цената на тютюна ако е добра едно 45 000 лв може и да вземете ама половината г/д отиват за разходи ?едно 20 хиляди ще ви е разходите ,не залагаите на много тютюн защото всяка година е различно а и вижте къде отива земнедлието като цяло?

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

P

Земеделска земя и цената й

Здравейте, Решил съм да купя земеделска земя с инвестиционна цел - да я отдавам. Им...

571 0
К

коронавирусът и земеделието

Стефан: Какво правим със земеделските базари пазари и т.н.? ? Тази възможност за реализиране на пр...

478 5
I

Цена на лавандулата

Здравейте,колеги! Нека коментираме цената на лавандуловото масло за тази година.Някой от...

1241 0
I

Ориентировъчна цена на лавандулово масло през 2016 г?

: Здравейте, Изкупувам лавандулово масло за износ. При интерес от ваша страна ще се радв...

1734 2