Обезпаразитяване при овцете

 • T
  Колеги, срещам проблеми с обезпаразитяването при овцете. На пролет ги третирах с Вермитан 2 пъти през 14 дена и сега пак са опаразитени и то доста. Как прктикувате, споделете опита си и с какви препарати?
 • S
  Диатомит /диатомична пръст/ - фуражна добавка срещу паразити, акари, въшки при овцете. Диатомит на прах. Цена: 5 кг. – 30 лв.; 10 кг. – 50 лв.; 20 кг.; – 90 лв.; 3 лв./кг. при по големи количества. Куриерска доставка. За контакт 0876265091 Диатомитната пръст /диатомит/ е отлична фуражна добавка за вашите животни. Фермерите и собствениците на домашни любимци имат много истории за ползите от добавянето на диатомита в храни за животни. Диатомичната пръст може да стимулира здравето на храносмилателната система и да направи вълната на овцете по плътна и лъскава. Можете да го добавите ежедневно във фуражите на животните, или можете да го смесвате с голямо количество фураж и да го съхранявате по този начин. Диатомита е много добър при абсорбиране на влага, което го прави чудесен природен консервант за храна за животни. Следвайте ръководството ни по-долу, за да видите как можете да добавите диатомита към диетата на овцете си. 1. Преди да хранете овцете си, претегляйте фуража, който планирате да използвате, и вземете предвид теглото му. 2.Измерете 2% от теглото на фуража диатомит. Това е пропорцията на диатомит, които трябва да бъде добавен към фуража. 3.Разпространете диатомита над вашето овесено семе или фураж и го разбъркайте. 4.Хранете овцете си както обикновено. За максимална полза, давайте диатомита на вашите овце в техните храни или сено всеки ден.
 • G
  KEPROMEC КТИВНИ СУБСТАНЦИИ: Ivermectin 10mg/ml ВИДОВЕ ЖИВОТНИ, ЗА КОИТО Е ПРЕДНАЗНАЧЕН ВМП Говеда, овце и свине. ТЕРАПЕВТИЧНИ ПОКАЗАНИЯ ЗА ОТДЕЛНИТЕ ВИДОВЕ ЖИВОТНИ За ефективно лечение и контрол на следните паразити при говеда и овце: Очни паразити: Thelazia spp.; Гастро-интестинални нематоди: Cooperia spp., Haemonchus placei, Oesophagostomum radiatus, Ostertagia spp., Stronchyloides papillosus and Въшки: Linognathus vituli, Haematopinus eurysternus and Solenopotes capillatus; Белодробни нематоди: Dictyocaulus viviparus; Кърлежи: Pseroptes bovis, Sarcoptes scabiei var. bovis; Червеи при говедата (паразитни стадии): Hypoderma bovis, H. lineatum; За ефективно лечение и контрол на следните паразити при прасетата: Гастро-интестинални нематоди: Ascaris suis, Hyostrongylus rubidus, Oesophagostomum spp., Strongyloides ransomi; Въшки: Haematopinus suis; Белодробни нематоди: Metastrongylus spp.; Кърлежи: Sarcoptes scabiei var. suis. ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ Да не се прилага интрамускулно или интравенозно. Да не се използва при лактиращи животни, млякото на които е предназначено за консумация от човека. СПЕЦИАЛНИ ПРЕДПАЗНИ МЕРКИ ЗА ЛИЦАТА, ПРИЛАГАЩИ ВЕТЕРИНАРНОМЕДИЦИНСКИЯ ПРОДУКТ НА ЖИВОТНИТЕ Да не се пие, пуши или яде при работа с продукта. Да се измият ръцете след работа с продукта. Да се избягва самоинжектирането: този продукт може да причини дразнене и/или болка в мястото на инжектиране. СТРАНИЧНИ РЕАКЦИИ (ЧЕСТОТА И ВАЖНОСТ) Непосредствено след инжектиране може да се наблюдава подуване в мястото на инжектиране УПОТРЕБА ПО ВРЕМЕ НА БРЕМЕННОСТ, ЛАКТАЦИЯ ИЛИ ЯЙЦЕНОСЕНЕ Може да се използва по време на бременност и лактация. ДОЗА И НАЧИН НА ПРИЛОЖЕНИЕ Само за подкожно приложение. Говеда и овце: 1ml на 50kg т.м. Прасета: 1ml на 33kg т.м. ПРЕДОЗИРАНЕ (СИМПТОМИ, СПЕШНИ МЕРКИ, АНТИДОТИ), АКО Е НЕОБХОДИМО Многократното приложение може да причини атаксия и депресия. Няма известен антидот. В случаи на предозиране, трябва да се предприеме симптоматична терапия. КАРЕНТЕН СРОК (КАРЕНТНИ СРОКОВЕ) Говеда: 49 дни.Овце: 39 дни,Свине: 25 дни.Не се разрешава за употреба при лактиращи животни, от които се добива мляко за човешка консумация. СПЕЦИАЛНИ ПРЕДПАЗНИ МЕРКИ ЗА СЪХРАНЕНИЕ НА ПРОДУКТА Да се съхранява на недостъпни за деца места. Да не се съхранявава на сухо и тъмно място при температури между 15° C и 25° C. САМО ЗА ВЕТЕРИНАРНОМЕДИЦИНСКА УПОТРЕБА Oтпуска се по лекарско предписание.
 • G
  KEPROMEC АКТИВНИ СУБСТАНЦИИ: Ivermectin 10mg/ml ВИДОВЕ ЖИВОТНИ, ЗА КОИТО Е ПРЕДНАЗНАЧЕН ВМП Говеда, овце и свине. ТЕРАПЕВТИЧНИ ПОКАЗАНИЯ ЗА ОТДЕЛНИТЕ ВИДОВЕ ЖИВОТНИ За ефективно лечение и контрол на следните паразити при говеда и овце: Очни паразити: Thelazia spp.; Гастро-интестинални нематоди: Cooperia spp., Haemonchus placei, Oesophagostomum radiatus, Ostertagia spp., Stronchyloides papillosus and Въшки: Linognathus vituli, Haematopinus eurysternus and Solenopotes capillatus; Белодробни нематоди: Dictyocaulus viviparus; Кърлежи: Pseroptes bovis, Sarcoptes scabiei var. bovis; Червеи при говедата (паразитни стадии): Hypoderma bovis, H. lineatum; За ефективно лечение и контрол на следните паразити при прасетата: Гастро-интестинални нематоди: Ascaris suis, Hyostrongylus rubidus, Oesophagostomum spp., Strongyloides ransomi; Въшки: Haematopinus suis; Белодробни нематоди: Metastrongylus spp.; Кърлежи: Sarcoptes scabiei var. suis. ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ Да не се прилага интрамускулно или интравенозно. Да не се използва при лактиращи животни, млякото на които е предназначено за консумация от човека. СПЕЦИАЛНИ ПРЕДПАЗНИ МЕРКИ ЗА ЛИЦАТА, ПРИЛАГАЩИ ВЕТЕРИНАРНОМЕДИЦИНСКИЯ ПРОДУКТ НА ЖИВОТНИТЕ Да не се пие, пуши или яде при работа с продукта. Да се измият ръцете след работа с продукта. Да се избягва самоинжектирането: този продукт може да причини дразнене и/или болка в мястото на инжектиране. СТРАНИЧНИ РЕАКЦИИ (ЧЕСТОТА И ВАЖНОСТ) Непосредствено след инжектиране може да се наблюдава подуване в мястото на инжектиране УПОТРЕБА ПО ВРЕМЕ НА БРЕМЕННОСТ, ЛАКТАЦИЯ ИЛИ ЯЙЦЕНОСЕНЕ Може да се използва по време на бременност и лактация. ДОЗА И НАЧИН НА ПРИЛОЖЕНИЕ Само за подкожно приложение. Говеда и овце: 1ml на 50kg т.м. Прасета: 1ml на 33kg т.м. ПРЕДОЗИРАНЕ (СИМПТОМИ, СПЕШНИ МЕРКИ, АНТИДОТИ), АКО Е НЕОБХОДИМО Многократното приложение може да причини атаксия и депресия. Няма известен антидот. В случаи на предозиране, трябва да се предприеме симптоматична терапия. КАРЕНТЕН СРОК (КАРЕНТНИ СРОКОВЕ) Говеда: 49 дни.Овце: 39 дни,Свине: 25 дни.Не се разрешава за употреба при лактиращи животни, от които се добива мляко за човешка консумация. СПЕЦИАЛНИ ПРЕДПАЗНИ МЕРКИ ЗА СЪХРАНЕНИЕ НА ПРОДУКТА Да се съхранява на недостъпни за деца места. Да не се съхранявава на сухо и тъмно място при температури между 15° C и 25° C. САМО ЗА ВЕТЕРИНАРНОМЕДИЦИНСКА УПОТРЕБА Oтпуска се по лекарско предписание.
 • F
  Според мен не може да е от кепромека.Търси проблема в храната или водата. На паша изкарваш ли ги
 • R
  Нали тои го купува и тои го слага
 • I
  Обърнете се към ветеринаря, това е много специфично и за специалисти за да се коментира тук.
 • R
  Ми доктора ни го препорача и имаме вече 3 аборта около 4 месец ако се иследва омрелия плот ще покаже ли от какво е омряло
 • I
  Ще абортират, а може и да умрат, това не е лекарство за овце. Нещо повече, не трябва и доите. Поне два месеца с млякото храните само агнетата.
 • R
  Кепромек супер бихме на овцете може ли да абортират овцете от него
 • F
  Колеги с какво обезпаразитявате преди ваксинацията със син език
 • M
  Браво, pappito...много полезен ! Надявам се и занапред да помагаш все така.
 • P
  Моля.
 • T
  Благодаря ти
 • P
  Инжекция с комбинация ивермектин+клосантел и след две седмици - албендазол, фенбендазол или оксиклозанид. Мисля, че ще ти свърши добра работа. Но пак повтарям - искай от ветеринарния си лекар да изследва животните и той да прецени, на базата на наличните паразити в региона и това, което открива при твоите животни, какво и кога да комбинира, ако въобще се налага комбинация от нещо. То затова има толкова много различни лекарства, за да може да се правят най- подходящите комбинации. Имай предвид, че даването на много лекартва през кратки интервали може да не бъде добре понесено от животните, защото е токсично. Затова се прави подробна преценка и се избира възможно най-ефикасното, но и безопасното. Имай предвид също, че силно опаразитени животни могат да умрат от самото лечение - това не е странно и не се дължи на проблем в лекарството.
 • T
  Какво би ми препоръчал за ремонтните агнета на пролет. Каква е логиката на обезпаразитяване при тях

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

S

ПНДЖ3

Здр.платиха едни пари за някой а други не така че аз питам някой знаели нещо кога ще пусна...

248 0
S

Денимис

Здр.май тази година Денимис за животновъдите няма да има забравихани.Някой да е чул нещо

133 0
D
393 2
М

Агнета 2020

Питайте управниците ни тази година като нямаше внос на агнешко стигнаха ли родните агнета...

341 0
А

Агнешки кожи

Колеги някой знае ли къде купуват агнешки кожи и ако някой купува да се свърже с мен 08763...

421 0