Заслужава ли си да си взема кокошки носачки на около година?

 • V
  Здравейте. Искам да ви попитам, заслужава ли си да си взема такива кокошки, като се има предвид, че сигурно са се поизносили, щом ги продават? За 30-40 броя примерно.rnЩе ги пусна на двор, няма да са в клетки. Това дали ще е проблем?rnБлагодаря предварително за мненията.
 • E
  По-добре дай и 12 лева, но си вземи 5-6 месечни ярки. Кокошките снасят най-продуктивно от 6 до 24 месечна възраст, след това всяка година отгоре води до спад с поне 20-30 %, което дрестично увеличава себестойността на 1 яйце.
 • C
  Aбе няма да загубиш...Цената от ферма е от 2 до 3,5 лв.Птиците са на възраст обикновено над 76 седмици.Ако са взети от ферма директно,можеш да контролираш стреса,от прекупвач е божа работа.Обикновено след вземането намаляват носливостта,но после прелиняват и се възстановяват.Не ги смесвай с други кокошки-стоковите хибриди за яйца са си канибали.Идеята за петел при тях е грешна-може да го убият за минути,особено ако е по-дребен и плашлив.Храниш ги със смески за кокошки-носачки.Пускаш им някакъв витаминен препарат 5-6 дни във водата за пиене след като ги вземеш.За контролиране на светлинен режим и дума не може да става-това се прави в сгради без прозорци,с модерни вентилационни и охлаждащи системи.
 • M
  Споко колега ,братовчед ми ги взе на 7 лева.Като се има в предвид ,че по порасналите пилета са по 3-5 лева, кокошките са по изгодни.
 • V
  Благодаря за отговорите. По 6 лв. е бройката явно от прекупвач Но нищо ще ги превърна в щастливи кокошки пък каквото стане
 • M
  Важно е да се внимава със стреса при транспорта и не рязко сменяне на храната.И ако им вземеш и едно петле от пазара ,ще са щастливи кокошки.
 • F
  Здравей,ако кокошките са на добра цена ги вземай.Няма стари кокошки,има лоши стопани.Цена на използвана кокошка,от 2лв.до 3,50лв.бр.Ако купиш 20броя,при30%смъртност(ако си некадърен стопанин)остават 14бр.При 50%носливост са 7бр.яйца на ден.Или една кокошка на месец 15яйца,15яйцаX0,20ст.бр.=3.00лв.Или казано за месец,два си избиваш вложението и оттам си на печалба,и това е при лоши прогнози.При добро гледане ще е още по- добре.А ако храниш и само твой фураж ще знаеш и какво ядеш.После ги колиш и вземаш следващите.Големите ферми ги подменят есента и пролетта.Влизаш в техния ритъм и винаги ще имаш яйца и евтини кокошки.Купуването на пилета-кръстоска е загуба на време и пари.На ярки при високи цени също.Хората са го измислили,пиле-бройлер за месо и по точно за грил,кокошка-хибрид за яйца-за яйца,бройлерна пуйка за повече месо като количество.И запомни,че това дали са бройлерни или хибридни дадени птици,качеството на месото и яйцата зависи от това с какво ще ги храниш.Ако храниш с боклук, това и ще ядеш.Българина не умее да се грижи за животните си,има и изключения,но са малко.Повечето сме търговци и мошеници.За съжаление.
 • T
  Здравейте,наистина кокошки носачки ,които са били отглеждани в клетки отначало докато свикнат с новата обстановка и в резултат на стреса може да отпаднат някои бройки.Третирайте още в началото с витаминни премикси или ги хранете с фуражни смески за кокошки носачки.Спазвайте и други изисквания за отглеждане като профилактика от паразити и спазване на светлинния режим и мероприятия за предпазване от канибализъм.Успех!!
 • V
  Не искам да печеля от яйца. За лична консумация са яйцата. Срещнах мнения, че като ги пусна на двора при условие, че са гледани в клетки доста от тях измирали ?
 • A
  Зависи дали ги искаш за да печелиш от яйцата или са си за лична консумация

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Изисквания за отваряне на ферма за Пъдпъдъчи яйца

Здравейте,разполагам с една сграда която мога да стегна и да превърна в ферма за пъдпъдъци...

83 0

Помощ за болен пъдпъдък

Здравейте! Моля, ако някой разбира от лечение на болни пъдпъдъци да ми пише. Имаме един б...

52 0

Инвестиция в птицеферма

Екатерина: Не е от най-добрите инвестиции;)

236 1

Болна кокошка

Здравейте! Имам следният проблем - отглеждам 4 кокошки, колкото за домашна консумация, хра...

341 0

В Ферма за гъски 500кв.м-колко птици мога да се гледат?

вячеслав: 1м2 на една гъска от 4 месяца за родителите . а за малките . до 4 месяца може 0...

385 2