Субсидии за ливади

 • K
  Здравейте, \r\nНе се занимавам професионално с \\\"Фермерска дейност\\\" и поради това бих искал да ви попитам, дали се отпускат субсидии за подържане на ливади без да имам животни. Не съм регистриран като земеделски производител и за това бих искал да ви попитам дали имате информация и съответно в какъв размер е субсидията за един декар имам около 50 декара ливади. На ясно съм че ако се поравя в саита на министерството на земеделието, мога да открия тази информация. Но, ако някои може да ми отговори ще съм му благодарен.\r\nБлагодаря ви предварително!
 • N
  Още в началото казах ,че не съм запозната много с темата.
 • Никол , никой никого не е излъгал. В момента на подаване за подпомагане по СЕПП се подписва заявлението в което ясно е посочено , че за ПМЛ - т.е. постоянно затревените площи се получават субсидии по СЕПП и НР1 или НР2. Така е от самото начало. Или ако за обработваема земя се получават субсидии по: СЕПП + НД + НР1 или НР2 , или Натура, или АЕП / последните 4 се изплащат само ако земите ти попадат в такива зони и то само за 1 от мерките / , то за ПЛМ се получават субсидии по: СЕПП + някоя от посочените по горе 4 мерки и то при същите условия като за обработваемите земи . Това че не са уведомени хората кандидатстващи по мерките се дължи не на лъжа , а на неосведоменността на самите експерти в службите / виждате какво се получава с плащанията или по-скоро неплащанията на животновъдите /. За съжаление са много силни само в медиините изяви... а голяма част от тях - и там не са....
 • Право на подпомагане по тази схема имат земеделски стопани (ЗС), които са регистрирани в Интегрираната система за администриране и контрол /ИСАК/ и които реално използват декларираните от тях земеделски земи.  Задължително условие, за да бъде отпусната помощта, е земите, за които се кандидатства, да бъдат поддържани в добро земеделско и екологично състояние съгласно утвърдените със Заповед № РД 09 990 от 23 декември 2009 г. от Министъра на земеделието и храните Национални стандарти за условия за поддържане на земята в добро земеделско и екологично състояние.  Минималният размер на стопанството трябва да е 0,5 хектара за трайни насаждения и 1 хектар за останалите култури.
 • II. Схеми за подпомагане на площ В този раздел се включват следните схеми за подпомагане: 1.Схема за единно плащане на площ /СЕПП/ СЕПП е основна схема за подпомагане на земеделските стопани. Средствата по тази схема се осигуряват от Европейският фонд за гарантиране в земеделието (ЕФГЗ). Специфични изисквания за схемата: Плащането по СЕПП се определя на хектар използвана земя и не е обвързано с количеството продукция или брой отглеждани животни. Допустимите за подпомагане земи са:  Обработваема (орна) земя;  Постоянно затревени площи (пасища и ливади);  Земи, заети с постоянни култури (в т. ч. лозя);  Семейни градини.
 • N
  Рики,защо тогава са излъгали хората?Чак жал ми стана за горкия човечец как биеше със секирата и махаше шипките,да не говорим колко време коси.Надяваше се да вземе нещо.Не съм го виждала от тогава,но ако го срещна ще го питам какво е станало.
 • Никога досега не е имало национални доплащания за постоянно затревените площи / пасища , мери , ливади /, а само СЕПП , както и НР1 и НР2. Уточненията в тази наредба касаят тютюнопроизводителите и животновъдите .
 • S
  голямо чистене ще падне по тия ливади от трън ии такива боклуци. Иначе не ти признават.
 • N
  анонимния сигурно след 800 дни ще преведат на всички. [:talk]
 • колеги кажете дали получихте супсидиите за пасища аз не получих ништо а по докоменти сам одобрен нямам наказание към кого да се обърна да питам далиса пуснали пари на мен
 • N
  Глоба за какво Данчо?
 • ЧАКАМ ОТ МНОГО ВРЕМЕ НЯКОЙ ДА ЗАДАДЕ ТОЧНО ТОЗИ ВЪПРОС ТАКИВА ХОРА ПОЛУЧИХА СУБСИДИИ КОИТО НЯМАТ ЖИВОТНИ А ТЕЗИ, КАТО НАС КОИТО ИМАТ ЖИВОТНИ ПОЛУЧИХА САМО ГЛОБИ НАСКОРО ЧЕТОХ В ИНТЕРНЕТ КАК НА НЯКОЯ КМЕТИЦА МЪЖА И ПОЛУЧИЛ МНОГО ПАРИ ОТ ПАСИЩА,А НИЕ ПРИЖАВАМЕ 125 БР. ОВЦЕ И 5 КРАВИ ПОЛУХМЕ САМО ГЛОБА ЗА БЪДЕЩ ПЕРИОД В Р- Р НА 3000,00 ЛВ.Вместо помощ от Държавата получихме задължение към нея.ЖИВОТНОВЪДА остана без субсидя!!!
  • Л
   Много ми е интересен факта с тази глоба за бъдещ период.Баща ми е зем. Производител и животновъд до преди 2 години .Година след продаването на животните беше глобен със скромната сума от 10 000лв,като основание за глобата е санкция за бъдещ период.Никой не можа да му даде адекватен отговор каква е тази санкция и на какво основание го санкционират.
 • M
  Според мен трябва да се промени името на министерството на Минестерство против българското земеделие, така името ще олицетворява действията и политиката им.
 • N
  на тях.То за какво ли ще има. [angry] То тяхните наредби край нямат,всеки ден нещо ново има.Жалко само ,че наредбите са им против земеделците, а не ЗА тях.Да не забравяме все пак ,че сме в
 • тази година няма да се дават субсидий за ливади има излязла наредба от 19.02.2010
 • N
  Незнам ,но човека който беше очертал ливадите и ги чистеше от тръни и шипки няма животни

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Кога мога да изкореня стара овощна градина?

Искам да изкореня стара овощна градина от сливи и на мястото да създам нова от череши.Тъй...

65 0

Млад земеделски производител

Някой знае ли кога ще изплащат субсидиите на младите земеделски производители? Според граф...

150 0

Обвързано подпомагане

Т: За сега пълно мълчание.Юоже би графика няма да бъде спазен.

251 1

Подпомагане за сини сливи

Р: Ами коя слива ,ако не синя,може би сливата на Мата Хари ще подпомагат.

281 1

Българско Сиво Говедо и Сиво искърско говедо

Здравейте имам няколко въпроса и ако някой знае ще съм благодарен да сподели информация. О...

198 0