Моля за всякаква информация за отглеждане на краставици корнишони.

 • G
  За първи път ще отглеждам корнишони късно производство около 550 кв. м. Моля за съвети кога се сее директно на нивата, разстояния, сортове. Мисля да е с капково напояване от къде да си закупя маркуч и всякаква друга информация. Благодаря Ви предварително.
 • D
  Благодаря за предложението! Кратко беше времето ми като зеленчукопроизводител, но планирам завръщане. Ще се обърна към вас, когато дойде време. Поздрави!
 • I
  Здравейте, поздравления за новото начинание. Пиша във връзка с поддържащата мрежа за краставици, която предлагаме. Ако имате интерес ни посетете на нашият сайт www.ivtrading.bg. Успех!
 • D
  Здрасти! Аз ги посях на 27.06. и вече са на път да пуснат мустачки. Развали ми се фотоапарата иначе щях да прикача и снимки. Миналата седмица във вторник пръсках и днес пак пръсках. Смесвам няколко препарата, които са инсектициди и срещу мана. Днес заедно с тях сложих и листна тор, но приключих с пръскането в 10 и нещо и се притесних относно качеството на пръскане. Не пръскай, когато температурата е над 28 градуса. Добре е, че си с капково. Какъв метод си избра...маркуч ли, лента ли? Аз поливам с ръкав, но имам участъци, които трудно се напояват и там са още малки. Но не се притеснявам. Окопал съм ги веднъж и сега чакам да пораснат. Иначе на първите ми редове са наизлезли през 7-10 см. Трябва да ги разреждам сега, а сърце не ми дава да ги мъкна от нивата.
 • G
  Здравей. Благодаря че се отзова на темата, явно взаимно ще си даваме съвети. Аз ги посях директно на нивата на на 18. 07 надявам се че не съм много закъснял и ще хвана пазара когато се слагат зимнини /ако изкарам нещо/. Забави ме избора на капково - маркуч ли да е лента ли и т.н. Посях около 600 кв. м. 7 реда с междуредия 1.40 м. а в реда на 40 см. и аз мислех на 20 см. но ми казаха че сега е влажно и ще никнат но 100 %. Започнаха да се показват вече. Сортовете са 2 Алианз и Атлантис за да вида кой ще вирее по добре. Ти ще опъваш ли подържаща мрежа или ще ги пуснеш по земята?
 • D
  Пропуснах да напиша, че сортът ми е atlantis f1, но не знам много за него. Дядката го е купувал. Сяхме семената на разстояние от една педя и сега ще ги разреждам, защото на места нямам поникнали семки...изядоха ги мравките.
 • D
  Здравей! И аз първа година отглеждам корнишони и всеки ме съветва различно. Аз сях директно в почвата и поливах обилно. Трябва сам да прецениш колко да поливаш, защото почвите са различни. Моята е доста песъклива и не задържа влагата дълго време, затова се утрепвам от поливане. Вече взе да "кръстосва" и наорах междуредията, за да се отърва от плевели и да влезе въздух в почвата. Сега остава да окопая около корените, за да дръпнат по-бързо. Мисля си и да наторя с амониева селитра по същото време. Ще се радвам да споделиш ти до къде си стигнал и как върви при теб. Успехи и поздрави!
 • G
  Браво колеги, никакво съдействие.

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Дайте съвет за краставиците

фермерчето: фузарийното увяхване е характерно при сухи почви и висока температура. трябва добре да поч...

260 1

Колко дка земя е необходима за изхранването на двучленно семейство?

анонимен: Ако е със зърнени култури, поне 1000. Ако е с някакви плодове и зеленчуци - работа от сутр...

1178 4

Изкупуване на корнишони в Старозагорска и Новозагорска област?

Здравейте,къде се изкупуват корнишони на едро в някоя от двете области?Нека който има инфо...

1508 0

Краставици сорт Пролог

Някой може ли да ми каже нещо за тях или от кой източник да черпя информация ? Искам да р...

10374 0

Няма ли да има, второ плащане по мярка 112. за периода 2007-2013г.

Stoil: Подал съм заявката за второ плащане на 4.11.15г. И чакам.

2561 11