Ханеманова решетка при кошер ДБ - плюсове и минуси

 • G
  Колеги, кажете си мнението за тая решетка използвате ли я? Аз сложих на няколко но нещо не ми се нряви работата по- малко мед има , по- малко пчела !
 • I
  за да има ефект трябва да се работи с две майки, в противен случай минусите са много повече от плюсовете т.е. единствения плюс е че майката не се качва в магазина.
 • G
  Слагам я на кошерите с по-плодовити майки.Предимството е,че няма пило в магазините.Недостатъците-да по-малко пчели се качват горе,заради майчините феромони в плодника,вероятно. Гледам от няколко години пчели и миналата година майката беше направила мазало в магазина - досега никога не ми се беше случвало ,и затова реших да пробвам с решетката. Може би не съм ги развил както трябва за акацията но сега гледам че в магазина е пълно с пчела без трътей и ако има паша ще има и медец Понеже спориме с пчелари и затова реших да пусна тая тема нали затова е форума... в учебника пише едно но практиката е друго.
 • R
  Слагам я на кошерите с по-плодовити майки.Предимството е,че няма пило в магазините.Недостатъците-да по-малко пчели се качват горе,заради майчините феромони в плодника,вероятно.
 • G
  Благодаря, за коментарите явно всички пчелари сте на субсидий .... Моля шефа или админа както иска така да се казва да закрие темата... ще съм му много балагодарен

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Влизане в системата на БАБХ за регистрация

Здравейте колеги, какво става, защо не мога да вляза в новата система за регистрация . Раб...

84 0

Правни стъпки за получаване статут на самоосигуряващо се лице при регистрирация за земеделски производител-пчелар .

Моля ,споделете Вашия опит къде могат да се прочетат правните изисквания и консултира...

38 0

Третиране

Stoyko: С ръчно копане и оране няма ли да свършиш работата?

160 2

Отровени пчели

Отровени 173 пчелни семейства-доказано в сертифицирана лаборатория-активно вещество-глифоз...

221 0