Смъртност при агнета

 • N
  Моля колеги, може ли някой да ми даде информация относно каква е нормалната смъртност при агнетата. Всмисъл накрая като се направи равносметка след като е минала агнилната кампания и са отбити агнета и продадени някои от тях, колко е нормалния процент на смъртност? Благодаря!
 • D
  Zdraveite!!iskam da vi pitam ako ima veterinarni lekari v toq sait za sudeistvie.dneska mi umrq edno agne mnogo burzo za ima nqma 4as.predi smurta padna sus trepere6ti krainici.v smisul mnogo burzo stana nqma poduvaniq diariq nqma6e.sutrinta be6e dobre bozae6e i sledobqd izvednuj.nqkoi da mi dade nqkva nasoka za lekuvane dali e zarazno.agneto be6e na okolo mesec dobre be6e ohraneno. Blagodarq predvaritelno
 • B
  максимум 8%
 • W
  Колега,тази година при нас процента на смъртност е 0,но сме имали и 2-3% през годините.За ефективността на едно производство,при добра организация и професионално отношение не е нормално да има смъртност.Необходимо е извършването своевременно на всички ветеринарномедицински мероприятия,разумно натоварване на гледачите,балансирано хранене и добър мениджмънт.Една любов към животните е крайно недостатъчна за да се прави бизнес.Възможни са аномалии,но не ежегодно.За всяко умряло агне не зависимо на какъв етап е трябва да се търси причината.Липсата на познания не е оправдание.
 • N
  Благодаря за информацията - да, ясно че би било добре да бъде така, но предполагам едва ли има някъде където от 100 родени да отцелеят 100. Интересува ме ориентировачно как е по фермите, при условие, че няма някакви екстренни ситуации, като болести и тн. и животните са гледани нормално и със съответните всички ваксини.
 • B
  Нормалното е да нямаш умрели , от там натаък е загуба за производителя ! Никой не може да каже кое е нормално след като имаш загуби !

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Агнета 2020

Питайте управниците ни тази година като нямаше внос на агнешко стигнаха ли родните агнета...

163 0

Агнешки кожи

Колеги някой знае ли къде купуват агнешки кожи и ако някой купува да се свърже с мен 08763...

176 0

Овце без мляко

Здравейте, колеги имам следния проблем Овцата се агни има направен съд ,но няма никакво...

292 0

1 био ЖЕ

Агри.БГ: Здравейте, Няма промени в пресмятането (поне към момента не са упоменати). Съгласно § 2з...

126 1

Българска порода за месо

Здравейте фермери пиша ви защото имам един въпрос на който не мога да си дам отговор а и...

455 0