Начини за производство на отводки

  • S
    Колеги пчелари,моля споделете вашите методи за производство на отводки и ефективността на работа на новите семейства.Благодаря за вниманието!
  • I
    Aко правиш отводка без майка (те сами да си направят) аз процедирам така. Една рамка мед и прашец 2-3 рамки с запечатано пило и 1 рамка с прясно пило яйца Като избирам рамките с най много пчела, понеже летящата пчела ще се върне по основните кошери. След седмица от създаването отварям отводката и унищожавам всички маточници като оставям от 2 до 3 най големите на рамката която е с яйца. Ако отводката е сборна в смисъл взел си пило и пчели от различни кошери трябва да оеднаквиш миризмата им. Аз го правя като в един пулверизатор слагам сироп и някаква есенция без значение каква и ги пръскам.,, Препоръчвам ти да не губиш време и да си правиш отводка направо с оплодена майка. Вече има майки навсякъде. При първия начин ако ги оставиш те да си правят губиш ценно време докато излезе и се оплоди тази майка минава месец от залагането и. А с оплодената до 3-4 дена и почва да снася..

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Влизане в системата на БАБХ за регистрация

Здравейте колеги, какво става, защо не мога да вляза в новата система за регистрация . Раб...

84 0

Правни стъпки за получаване статут на самоосигуряващо се лице при регистрирация за земеделски производител-пчелар .

Моля ,споделете Вашия опит къде могат да се прочетат правните изисквания и консултира...

38 0

Третиране

Stoyko: С ръчно копане и оране няма ли да свършиш работата?

160 2

Отровени пчели

Отровени 173 пчелни семейства-доказано в сертифицирана лаборатория-активно вещество-глифоз...

221 0