Проблем с балопреса ФЕРГЮСАН

 • S
  Колеги, имам балопреса МАССАЙ ФЕРГЮСАН, работеше перфектно. Свърши ми сезала. Заредих с нов и проблема започна. На всеки 6-7 бали задържа възела върху човките, ту от едната ту от другата страна и разбира се от напора на следващата бала сезала се къса.Работя със асеновградси сезал със жълтата опаковка. Възможно ли е проблема да е в сезала? И друг път е правила подобен проблем, но на 300-400 бали веднъж. Свършвал съм по няколко бобини без пропуск, но днес беше чудо. Моля ви споделете опит.
 • S
  Колега здравей. Много късно отговарям, но просто не съм редовен пред компа. Дано вече, да си решил твоя проблем, но все пак ще споделя. Да открих причината и сега работи безотказно. Има тъй наречения сърп. Това е онази част върху,която е монтирано ножчето и която избетва сезала след като възела вече е вързан. Този сърп от към другата му страна има палец със ролка, която се задейства от гърбицата изработена върху завъртащият се диск. И така имаше голяма хлабина между въпросната ролка и диска, когато ролката не е върху гърбицата.. Снех ги и двата сърпа като предварително бях измерил хлабината. Нямам да се спирам на големи подробности. При мен диаметъра на въпросните ролки беше 25 милиметра . Стругар ми изработи две втулки с външен диаметър 32 мм. Вътрешния е с такъв допуск, че да се монтира стегнато върху старите ролки. По този начин се увеличава завъртането на сърпа и избутва възела безотказно. Може да се изработят и нови ролки, но е по трудоемко. Ще ми бъде любопитно как точно си решил проблема.Можеш да ме потърсиш на телефон 0893975867. Казвам се Руси Славовски.
 • A
  Колега откри ли проблема какъв е защото имам същия проблем като теб и незнам от какво е!
 • S
  Работя все със същия сезал вече четвърти сезон.
 • M
  Колега тествай със други сезал. Предния същия ли беше.

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Проблем с Джон Диър 342А

Здравейте, имаме проблем със сламопреса Джон Диър 342А, буксува шнека на подбирача. Натегн...

81 0

Каталог за Claas Markant 60

Здравейте, трябва ми каталог на резервните части за сламопреса Клас Маркант 60. Ако някой...

80 0

Специализирани сервизи

Не използвайте така наречения оторизиран сервиз Аделина 1016 ЕООД. На 12.05, около 11 часа...

128 0

Дълги бали от John Deere 342A

иво: колега би трябвало да е от врътката за размера на балите.ако ти са износени зъбчетата и ка...

248 1