Съвет за 10декара - какво да засея?

 • A
  Здравейте колеги.Тази година купих 10 декара и се чудя какво да засея.Имах идея за пауловния,но не ми се чакат 8 години.В момента се чудя за едногодишна култура.Зърнените ги отхвърлих.Не си струва,земята е прекалено малка.През главата ми мина да засея билка,но посадъчен материал,сорт билка,пазар дали има добър. Разполагам с трактор 20 коня,ремарке,фреза,плуг,браздир.Също се чудя,катрофа дали е добър вариант,но пазар дали ще има?Някой ако може да ми помогне с нещо,ще съм благодарен!!
 • S
  ако мястото ти е полу балканско и сенчесто опитай с червен кантарион , и ти е близо до вода и почвата ти е над 4рх киселинност няма да сбъркаш.Ще останеш предоволен и лично да си ги продаваш. Само че купиш ли разсад от БулХербс-Пловдив ще те обвържат с договор , и ще гледат да те пречукат с по ниско качество. http://www.bulherbs.com/b28.htm Разсад 10 000 бр .х 0,08 - 800,00лв за декар- тъй че смятай за 10 декара- ОЧАКВАНИ ДОБИВИ : Сухи стръкове – 350 - 450 кг/дка х 6,00 лв/кг - 2 100- 2 700 лв/дка горната цена по 6.00 е от преди 3г статистика . Сухата са е по 8-10лв кг Тйъ че имаш ли шанс да я пласираш на стопанските пазари няма да сбъркаш. Кантариона е 2г и при добри условия на гледане може да имаш и 3 добива на година. И естествено по голяма печалба. Също така няма да сбъркаш и с култивирана Боровинка.
 • A
  Аз тази година я отписвам.Земята е до река и до път.PH над 5.И вече се ориентирах към валериан.Ще си купя разсад и на есен сея.
 • M
  Това имах и аз предвид-допада не допада,колега,страхувам се,че ако не поливаш нямаш друг избор вече за тази година,освен просо-повярвай ми..И то само,ако поне 2-3 пъти вали обилно.Иначе само разходи и няма да стане нищо в тази суша.Засей си просото,за да спасиш положението за тази година,па догодина-живот и здраве му мисли.Междувпрочем,каква техника за просо,сеялка за слята повърхност (за предпочитане саксония),в съвсем вече краен случай вземи го нахвърли на око и с някоя торачка-и това съм го правил.Пак повтарям-става вече въпрос да се спаси положението тази година...
 • T
  Питаш за нещо но не даваш пълна информация. Каква е земята, има ли вода до нея, има ли път и всичко за което се сетиш. Най печеливш е зеленчука, но той иска много вода. Пожелавам успех в избора, но вече се сещаш че всичко закъснява нали?
 • A
  Просото не ми допада.Първо нямам нужната техника,второ от 10 декара няма да изкарам почти нищо.Бих искал някой който отглежда билки да ме посъветва нещо.
 • M
  Колега,защо не пробваш да засееш просо?Непретенциозна култура е,бързо става и има пазар за продукцията...Успех в начинанието
 • A
  Също така някой да е чувал за baby картофи?

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

+91-8437857317 how to know if i am affected by black magic in Mysore

availble whatsapp number+91-8437857317 world famous astrol in world break wedding brothe...

4 0

+91-8437857317 Online black magic Specialist SOLUTION in Mysore

availble whatsapp number+91-8437857317 world famous astrol in world break wedding brothe...

6 0

Площи в добро земеделско състояние

Някой има ли вече качени парцели. Не знаем как са минали тези проверки. И дали сме изрядн...

66 0

Отглеждане на женшен в България

Ние сме южнокорейска организация, основана през 1990 година в България. Проект „Българска...

203 0

Списък с животновъди

SVB: В сайта на БАБХ - регистри, има списък на животновъдните обекти по населени места (отделно...

141 2