Никога повече Pioneer-слънчоглед!

 • M
 • I
  Здравей колега,напълно съм съгласен с теб.На всички семена трябва да е упоменато за какво са третирани.А и самите представители са длъжни да казват тази информация. Аз лично съм много доволен от семената на Синджента.От тях има и с Крайцер /инсектицид/и такива,които не са третирани срещу почвени неприятели.Но на чувалите си пише с какво са третирани.И сам може да се ориентираш.Още повече,че Крайцер си е продукт на Синджента и е най-добрият продукт на пазара-инсектицид и растежен стимулатор и регулатор.Успех!
 • G
  Колега, контрабанда е не защото аз го наричам така, а защото по закон нямш право да вансяш и ползваш такива препарати. Намека които ти направих е просто да си знаеш че си в нарушение и да не го афишираш публично на всички. Винаги съм писал и на хората които доста публично афишират, че са торили с Амониева още Януари (щото за едни такива приказки могат да бъдат санкционирани и да не вземат субсидия примерно). Хубави лоши има закони и като ги наршаваме не е нужно да бием тъпана за това. Да всички най-вероятно знаем колко евтини са препаратите в турция, но ти като минава границата показа ли ги Митницат
 • M
  Очевидно е,че за да се види реалния проблем трябва най-напред четящия да е добронамерен,а не преднамерен.Повтарям,че аз ( и по принцип) имам своето право,закупувайки продукта ( в случая семената) ,давайки си парите да получа семена,КОИТО ПРОСТО ДА ЗАСЕЯ и да знам,че те ЩЕ ПОНИКНАТ,защото са НАДЛЕЖНО ТРЕТИРАНИ с каквото трябва ЗА ДА ПОНИКНАТ! Не е нормално разбирането,че след като си закупил семената трябва да четеш с какво били третирани.Нормалното и логичното,повтарям се е да купиш,да ги пуснеш в сеялката,да засееш и да чакаш да поникнат-за това в крайна сметка за това си платил..
 • V
  Колеги, аз съм агроном с магистърска степен и повявайте доста се налага да почета за да разбера какво как и така нататък. Колегата е прав, че купувайки един специфичен продукт трябва да получи пълна информация кое как е за да няма после ама изяде ги теления червей изгриза ги хоботника, а да не говорим, че и с ЛГ имам пропаднали около 20 процента семена и то на хармани сетете се защо. Просто търгашите в България залагат на рекламата ,а не на колегиалните отношения. Макар, че Дюпон нямат никаква вина в случая местните им структури наистина ги мързи да приказват. За мен колегата е прав и има право да се сърди. Сигурно има право и да не купува повече от тази марка семена!
 • D
  Явно проблема дошъл от там, че колегата предпочита да пише, включително и до DuPont, вместо да чете! Колкото до прогреса - няма как да го постигнем с нагласата, че все някой друг трабва да ни свърши нашата работа, и все някой друг ни е виновен.
 • I
  Тази година и на торбите с царевица и на тези със слънчоглед е написано много ясно с какво са третирани семената. Наистина не мога да разбера какво толкова си недоволен , по торбата има 4-5 надписа , които трябва да се прочетат , все пак не е книгата Война и мир. Всеки , който поне малко е наясно с това , с което се е захванал , ще прочете и ще се информира за какво става въпрос преди да сложи семената в сеялката и да ги пусне в земята , за тези пък , които не разбират и не са сигурни в знанията си , могат да си наемат агроном или да си платят , за да им обяснят това , което не им е ясно. На дали има смисъл да се пише нещо в темата , авторът си повтаря едно и също във всичките постове и явно е по-добре да се спори с радио отколкото с него.
 • M
 • D
  От цялата неприятна ситуация, в която си попаднал, изводът за теб трябва да е: "Повече пот в учението, по-малко кръв в боя".
 • G
  Митак нормално е да си разтроен, но все пак внимавай какво пишеш. Това, че правиш контрабанда (защото използването на препарати от турция си е контрабанда) на препарати от Турция си е твоя работа но не е повод за гордосТ. Аз пО принцип изцяло подкрепям тезата за разликата в цените - не може един и същ препарат тук да е в пъти по-скъп от същия в Турция. Относно LG и Пионер - за мен е похвално, че си си потърсил правата - браво така е редно, но все пак Пионер не са те подвели. Даваните за пример LG примерно от тази година доставят семена обезаразени с инсектицид, което е както предимство така и недостатък щото вдига цената дрстично ако не ме лъже паметта към 23 EURO на торба, докато акоси ги обезаразиш с Пикадор приерно би ти излязло доста по-евтино. както и да е не това е важното - важното е, че наистина не са те подвели - никъде не пише че семената са готови за сеидба, защото освен с инсектицид ти може да искаш да ползваш и някакъв стимулатор (тор), а и никой не е казал че задължително трябва да ги обезаразиш с инсектицид - избора е твой. Избор който примерно LG тази година не ни дадоха щеш не щеш получаваш семина обезаразени с Крайцер
 • I
  Колега,за твое успокоение ще ти кажа че и мойте семена бяха изядени от хоботник въпреки че бяха обезаразени.Последната ми сеитба имаше доста поражения,затова сея повече бройки,около 7800 и накрая имам 7100.За унищовежите от зайци и язовци да не говорим,но нали част от субсидийте са за това,да запазваме биоразнообразието
 • W
  Колега ,на етикета си пише точно с какво са третирани семената.Аз не съм агроном,но имам агроном-разстителна защита,който отговаря за тази работа.Дистрибуторите не е задължително да са консултанти,още повече,когато големите арендатори разполагат с агрономи.Съгласен съм,че цените са малко солени и не само на семената,но и на препаратите за РЗ.
 • M
 • J
  от 5,6 години сеея само пионер и лг и съм много доволен имат и предимства и недостатаци само че хибриди устоичиви на пулсар и таз година е така и си поникнаха нормално. Понякога няма нужда от исектицид.
 • M
 • W
  Колега,вече е излишно да се ядосваш,но все пак,човек се учи и от грешките си понякога.Отчитай,че много от фермерите станаха богати именно благодарение сортовете на Пионер.

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

M

Проблем с семена Pioneer p64Le137

Нели: И при нас същият проблем със същия сорт, 50% даже и повече ще са щетите.

821 6
H

ЗАСЯВАНЕ НА СЛЪНЧОГЛЕД С РЕДОСЕЯЛКА BECKER AEROMAT T6

solun1: Здравей. Сял съм с Иртем 6 редова с торовнасяне (подобна на Курт, и двете се правят в Тур...

187 1
M

Слънчоглед реколда 2020

olio: Вече удари, а и нагореееее. Кога ще бъде пика не се знае. Борсите се надскачат, а търговци...

936 2
С

Изсъхване на слънчоглед

Крум Тенев: https://www.youtube.com/watch?v=B4LAJDx6TSI

424 2
I

Цена на слънчогледа 2019, добиви ?

georgievis: добиви около 300кг цени Силистра 550лв.

5803 14