Подхранване на пшеница

 • I
  Здравеите колеги.Какво мислите за второ листно подхранване заедно с фунгицид в тая жега?Казват че е опасно.Благодаря ви предварително за вещото ви мнение .
 • D
  Течните торове на Биохум са страхотни, силно ви ги препоръчвам. Работим с тия от години. Най-вече използваме; Сектор Старт(за начална фаза на вегетация ) и сектор Хит (за развитие и разтеж) - течни торове, обогатени с макро и микроелемент. Хубаво при тях е, че имат разновидности: - с повишено съдържание на Цинк - за царевица, зърнено-житни, маслодайни (слънчоглед, рапица), овощни, лозя, ягодоплодни (ягоди, малини), оранжерийни, зеленчукови, картофи, фасул, соя, люцерна, детелина и всички случаи на цинкова хлороза. - с повишено съдържание на Бор - за маслодайни (слънчоглед, рапица) царевица, зърнено-житни, картофи, цвекло, зелеви, бобови (люцерна, детелина) и други. - с повишено съдържание на Желязо - за лозя, овощни, розоцветни (маслодайни рози) и всички случаи на желязна хлороза. Ето тук можете да разгледате: http://biohum.com/ Biohum - течни торове, биотор, листни торове, органични торове.
 • V
  Искате ли по висок добив?С доказаното качество на птичата тор www.ecoreltd.com производство на органична тор насипно за листно подхранване и гранула за основно торене.тел. 0884799337 ПРЕДИМСТВА НА ПРОДУКТА - минералните торове,както и композитните се усвояват от растенията с 30-40 процента т.е. при съдържание на полезни елементи(N , Ph, Ka) 20 % ше се усвоят не повече от 7-8%,а в съшото време предлагания от нас продукт се усвоява от растенията 100 %.Действието на минералните торове е краткосрочно,действието на нашия продукт е дългосрочно.При използването на минерални торове се образуват химични съединия , които са вредни,а понякога и опасни за здравето на човека.При нашия тор няма този проблем
 • A
  Най-новите продукти в Европа, а вече и във България за торене заедно със сеитбата на есенници или рапица са торовете "Микро ПМХ" или " Микростар СР ". Представляват микрогранулирани торове с размер на микрогранулата между 0,5 до 1 милиметра. ВНАСЯТ СЕ В ДОЗА ОТ 2 ДО 4 кг НА ДЕКАР единствено със сеитбата и ефекта им идва от това че стотици гранули от тора / един милион гранули в килограм тор / са в пряк контакт със семената. Микрогранулата е силно хигроскопична, лесно разтворима, фосфорът в тора е във водоразтворима и в лесноусвоима за растението форма. Фосфора от другите торове / ТСП, ДАП, НПК / не е в контакт със семето при сеитба. Фосфора от другите торове е далеч от растението, не се усвоява при леко кисели или леко алкални почви защото в единия сличай е фиксиран от желязото а в другия на калция. В гранулата на « МИКРО ПМХ « и « Микростар СР» има ко-формулант който елиминира тези фиксации на желязото и калция в различните случаи на леко алкална или кисела почва. Фосфора, който в тора е 40% / има и вариант с 50% / започва да се усвоява още с появата на микроскопичните коренчета на кълна, които подхранва и за няколко седмици превръща в мощна коренова система осигуряваща на младото растение един много бърз старт и много по силно братене. По този начин на внасяне не се подхранват плевели, както при площното разхвърляне. Не се губи енергия да се пренасят, разхвърлят и закопават хиляди тонове тор. За 1000 дка. са нужни не повече от 4 тона. Тези торове се внасят със специални апликатори, които фирмата вносител на тора доставя и монтира на фермерите БЕЗПЛАТНО. Въпреки че технологияте е иновативна и сега навлиза цената на ДЕКАР е с 20% по- ниска от площното разхвърляне на диамониев фосфат, ТСП, НП или НПК. За повече въпроси тел: 0889/ 499-132 Или на e-mail : [email protected] Изгледайте това филмче, за да видите ефекта при царевица : http://youtu.be/N1ozlvNbU78
 • N
  Мерси много за отговора ами и менно поради тази причина мислех да добавям към алегрото yara кафяв кристалон защото е с високо съдържание на калий , а относно алегрото понеже гледах на BASF брошура в фаза изкласяване уж , но ще се чака.
 • I
  Колега,Алегрото се прилага във фаза цъфтеж а до тогава има време.Мисля че си закъснял с втория фунгицид.Приложението на листни торове във фаза цъфтеж също не е препоръчително осебено на такива с високо съдържание на азот.
 • N
  Защо да е опасно ??? Тази година имаше пролет с изключително много валежи и атмосферна влажност бе изключително висока моят цял посев е с болести .... и аз ще третирам и то за втори път с фунгицид в фаза изкласяване защото не трябва да се рискува достигне ли до флаговия лист край .......... просто гледай да е в ранните часове , когато температурите са по-ниски и именно устицата на листовете са отворени и течният тор ще се абсорбира най-ефективно .... просто трябва да се внимава защото стане ли към 9 вече е адската жега разтвора се изпарява може и пригор да получиш. Колеги мисля да пръскам с Алегро и Биофалга ... чудя се дали да ползвам кафевия кристалон на Yara вместо биофалгата какво ви е мнението ефективни ли са кристалоните на Yara ?
 • J
  може да е опасно но събота и неделя ние подхранихме появи ми се някъкво гниене на листата и трябваше фунгицид. така и така мачкахме но листно беше за пръв път.

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Стари сортове пшеница

Sledvashtiat: Защо не питаш няко от земеделските институти?

367 3

Торене на пшеница

Мартин: Натори сега с 25 Амониев нитрат. Напръскай с аминокиселини,на високата доза, като почне ве...

4892 2

как се засича сеялка фераболи

Колеги някой може ли да ми каже как се засича сеялка фераболи витория. Внивата ми дава гол...

153 0

Фумигация

Здравейте, прибирам пшеницата с по висока влага, заради плевелите в нея и ще се наложи да...

288 0