Колко дка земя трябва да имам и за колко години, за да кандидатствам по мярка 112

 • G
  здравеите,искам да попитам колко дкр земя трябва да имам и за колко години (под аренда )за да кандидатцтвам по мярка 112.
 • D
  1. Копие от документ за собственост на земя и/или земеделска земя, и/или копие от договор за наем и/или копие от вписан в службата по вписванията към съответния районен съд и регистриран в съответната общинска служба на МЗХ договор за аренда, с минимален срок 5 години, като е допустимо не повече от 14 месеца от срока да е изтекъл към датата на подаване на заявлението за подпомагане. Документите се придружават с копие от скица на имота/ имотите. 2. Копие от документ за собственост на земя и/или земеделска земя, и/или копие на договор за наем, (включително ако е вписан в службата по вписванията към съответния районен съд) и/или копие от вписан в службата по вписванията към съответния районен съд и регистриран в съответната общинска служба на МЗХ договор за аренда, които са предоставени за временно ползване с договор за наем и/ или аренда на трети лица преди датата на подаване на заявлението за подпомагане (Документите се изискват само за земята, която кандидатът не обработва или е предоставил на трети лица за обработка). Ако е договор за наем/за парцел в регулация на населено място/и е за повече от 7 години също се вписва задължително в съда.Самото подаване на документите за вписване се извършва от Нотариуса пред когото сте направили договора.
 • A
  maritsa, това е твое питане, нали? "договора за аренда -защо трябва да е нотариално заверен и вписан в служба по вписванията? договора за аренда не се ли вписва в Общинска служба, и се издава съответно талон за регистрация на договора?" Питаш защо?Копирах ти от Закона.Не те разбирам, наистина какво ти се върти в главата.
 • M
  Общинска Служба земеделие е различно от Службата по вписвания към съда! От Закона за аренда Чл. 3. (1) (Изм. - ДВ, бр. 35 от 1999 г., изм. - ДВ, бр. 99 от 2002 г., изм. - ДВ, бр. 43 от 2008 г.) Договорът за аренда се сключва в писмена форма с нотариална заверка на подписите на страните. Той се вписва в нотариалните книги и се регистрира в съответната общинска служба по земеделие. При вписването се представя скица на арендувания обект на договора, издадена или заверена от общинската служба по земеделие.
 • A
  От Закона за аренда Чл. 3. (1) (Изм. - ДВ, бр. 35 от 1999 г., изм. - ДВ, бр. 99 от 2002 г., изм. - ДВ, бр. 43 от 2008 г.) Договорът за аренда се сключва в писмена форма с нотариална заверка на подписите на страните. Той се вписва в нотариалните книги и се регистрира в съответната общинска служба по земеделие. При вписването се представя скица на арендувания обект на договора, издадена или заверена от общинската служба по земеделие.
 • M
  договора за аренда -защо трябва да е нотариално заверен и вписан в служба по вписванията? договора за аренда не се ли вписва в Общинска служба, и се издава съответно талон за регистрация на договора? здравеите,искам да попитам колко дкр земя трябва да имам и за колко години (под аренда )за да кандидатцтвам по мярка 112. Какво по точно искаш да отглеждаш, защото площта на земята може да варира от 2 до над 400 дка. Иначе договора за аренда трябва да е за минимум 5 години, нотариално заверен и вписан в службата по вписания.
 • M
  ако може един въпрос, трябва ли да притежавам цялата земя заедно с увеличението до 5тата година или може само необходимата за кандидатстване. Например 40 дка в началото или 110 трябва да имам за овошки
 • B
  здравеите,искам да попитам колко дкр земя трябва да имам и за колко години (под аренда )за да кандидатцтвам по мярка 112. Какво по точно искаш да отглеждаш, защото площта на земята може да варира от 2 до над 400 дка. Иначе договора за аренда трябва да е за минимум 5 години, нотариално заверен и вписан в службата по вписания.

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

K

Кога мога да изкореня стара овощна градина?

Искам да изкореня стара овощна градина от сливи и на мястото да създам нова от череши.Тъй...

178 0
D

Млад земеделски производител

Някой знае ли кога ще изплащат субсидиите на младите земеделски производители? Според граф...

307 0
C

Обвързано подпомагане

Т: За сега пълно мълчание.Юоже би графика няма да бъде спазен.

336 1
А

Подпомагане за сини сливи

Р: Ами коя слива ,ако не синя,може би сливата на Мата Хари ще подпомагат.

421 1
B

Българско Сиво Говедо и Сиво искърско говедо

Здравейте имам няколко въпроса и ако някой знае ще съм благодарен да сподели информация. О...

320 0