Инвестиране в дърво Пауловния за дървесина

 • S
  Здравейте!rnrnИмам няколко въпроси за това дърво. Предполагам всички сте чували или сте попадали на теми за това дърво ( Дървото чудо ). Така и на мен ми дойде на идея да инвестирам в това дърво ,което да отглеждам за дървесина, но когато стигнах до въпроса кои изкупува тази дървесина се оказа че няма такава фирма и казват че няма защото още нямало такава дървесина . Другото което ми е мътна вода е че в момента много хора засаждат този вид и след 5-6 години те ще имат продукция и пазарът ще се пренасити и цената ще падне на с 30% и тогава сметките ти отиват на вятъра. rnrnИ така какво ще ме посъветвате ?
 • V
  На мен също ми изглежда като пирамида(измама), но ако все пак искате да се пробвате трябва да разполагата с около 100 декара за целта които да разделите на 6 части и да засаждате по една шеста всяка година така след 6 години ще имате дървесина за рязане всяка година и ще презасаждате отрязаното. Зора е че трябва да засаждате 6 години под ред без доходи което не е лесно. Задължително трябва да има напояване(капково) и да обработвате между дърветата да няма плевели и трева. Мързелив начин за искарваяне на пари, но има необходимост от значителни средства до 6 година. Според един Харватин които има 100 дка направени по този начин си искарвал около 200 хил. евро на година след 6-та година. Незнам дали е вярно, неговите дарвета май не са пауловния а някакъв друг вид бързо растящи дървета. Това със засаждането на 2-3 декара е майтап работа, не си струва разправията да ги грижиш, поливаш, обработваш и т.н. Не толкова голяма инвестицята че да не засадиш поне 10 - 15 декара, да им направиш капково и като видиш първата година че са се хванали и се развиват следващата година да засадиш поне още толкова и така всяка година до 6-та. Че то не останаха декари а да садиш по чукарите си е чист уестърн!!!!
 • V
  На мен също ми изглежда като пирамида(измама), но ако все пак искате да се пробвате трябва да разполагата с около 100 декара за целта които да разделите на 6 части и да засаждате по една шеста всяка година така след 6 години ще имате дървесина за рязане всяка година и ще презасаждате отрязаното. Зора е че трябва да засаждате 6 години под ред без доходи което не е лесно. Задължително трябва да има напояване(капково) и да обработвате между дърветата да няма плевели и трева. Мързелив начин за искарваяне на пари, но има необходимост от значителни средства до 6 година. Според един Харватин които има 100 дка направени по този начин си искарвал около 200 хил. евро на година след 6-та година. Незнам дали е вярно, неговите дарвета май не са пауловния а някакъв друг вид бързо растящи дървета. Това със засаждането на 2-3 декара е майтап работа, не си струва разправията да ги грижиш, поливаш, обработваш и т.н. Не толкова голяма инвестицята че да не засадиш поне 10 - 15 декара, да им направиш капково и като видиш първата година че са се хванали и се развиват следващата година да засадиш поне още толкова и така всяка година до 6
 • V
  По-бързо растат само краставиците!
 • N
  Абе тази пауловния я говорят от 10 години , а по форумите снимки само на някакви фиданки , то тополата расте по бързо. Я някой да снима някое по солидно растение от БГ. Само писания , никакви доказателства. Май ми понамирисва на пирамида.
 • V
  Няма да остане!!! Май с шумата отиват и дърветата Не сака леб ,сака грижа! След 4 години че си греем дъртите прангавици и че си пием греяна ракия и ни че мислим за горски ни за складове за отоплителен материал Насадих 140 фиданки пролетта и само 3 дадоха фира.Имам още 120 които ще засадя след 2 седмици.Ако се появи пазар още по-добре.Нема да ги връщам
 • E
  Ми то от ей такова мислене и гори не останаха в БГ!!!
 • P
  Относно листата от Пау кат фураж...И коня и телето го похапват с охота. A стига с тоя фураж и зелената му маса! В горите ни дъбова, букова и ква ли не шума... И за горене става... Добитъка я яде и ушите му плющят зимата! Събирай колко ти душа сака! Ни си садил, ни си поливал, ни си я чакал години да расте... Що не го правиш и да продаваш?!
 • E
  Относно листата от Пау кат фураж...И коня и телето го похапват с охота.
 • E
  : Малко снимки на цъфнала Пауловния Томентоза 2013-а! Аромата е много хубав.Първо цъфти, след това пуска листа. !
 • E
  "Това със засаждането на 2-3 декара е майтап работа, не си струва разправията да ги грижиш, поливаш, обработваш и т.н. Не толкова голяма инвестицята че да не засадиш поне 10 - 15 декара, да им направиш капково и като видиш първата година че са се хванали и се развиват следващата година да засадиш поне още толкова и така всяка година до 6-та." И все пак това не са домати които като си ги набрал и им искаш по лев килото и кат минат три дни идва прекупвача и ти вика 10 ст /кг !Ако нямам пазар тази година сечеш догодина...Снимките са на БГ ентусиаст с няколко декара насаждения...
 • I
  На мен също ми изглежда като пирамида(измама), но ако все пак искате да се пробвате трябва да разполагата с около 100 декара за целта които да разделите на 6 части и да засаждате по една шеста всяка година така след 6 години ще имате дървесина за рязане всяка година и ще презасаждате отрязаното. Зора е че трябва да засаждате 6 години под ред без доходи което не е лесно. Задължително трябва да има напояване(капково) и да обработвате между дърветата да няма плевели и трева. Мързелив начин за искарваяне на пари, но има необходимост от значителни средства до 6 година. Според един Харватин които има 100 дка направени по този начин си искарвал около 200 хил. евро на година след 6-та година. Незнам дали е вярно, неговите дарвета май не са пауловния а някакъв друг вид бързо растящи дървета. Това със засаждането на 2-3 декара е майтап работа, не си струва разправията да ги грижиш, поливаш, обработваш и т.н. Не толкова голяма инвестицята че да не засадиш поне 10 - 15 декара, да им направиш капково и като видиш първата година че са се хванали и се развиват следващата година да засадиш поне още толкова и така всяка година до 6-та.
 • N
  Здравейте, ако я засадите по често и я отглеждате като зелена маса има по добро приложение и по гарантирано за производство на биогаз и от там на ел енергия. Производителноста и като зелена маса е около 6 тона от декар. Помислете и върху това.
 • G
  За тези, които се съмняват в реализацията на продукцията поствам линк от популярен международен сайт за търговия. http://www.alibaba.com/trade/search?fsb=y&IndexArea=product_en&CatId=&SearchText=paulownia+wood+price Като изчислявате крайната цена вземете предвид, че стоката е в Китай. Добавете 100$ на кубик за транспорт ( грубо толкова струва наемането на кубик в контейнер), след това към новобразуваната сума добавете мито в размер на 5-10% ( не съм се интересувал точно колко е) и накрая всичко умножете с 20% ДДС.
 • E
  Точно казано!

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Унищожаване на корените на трънки от веднъж без препарати.

Здравейте, искам да унищожа 500квадрата гъсти ама гъсти корени на трънки. 2 месеца съм ги...

150 0

Препоръчайте ми ръчна пръскачка

Генов: Ако още не сте решили, само акумулаторна. Имам от 4 години турска, мислех че е китайска з...

124 1

Сортовете орехи Идеал и Чандлър

Някой има ли наблюдение върху сортовете орехи Идеал и Чандлър кой бихте избрали и защо?

205 0

1 декар празен двор - съвет

Йорданова: Не мога да ти дам съвет, защото и аз съм пред същата дилема. Един декар лозе в местност Бо...

264 2

Обвързано подпомагане

Колеги,има ли сред Вас такива на които не е им изплатена цялата сума по обвързано подпомаг...

138 0